اخبار

گزارش بازدید از توغار

البرز

۱۳۹۹/۱۰/۱۰

متن کامل خبر

ایسنا/البرز 

در راستای تحقق برنامه‌ی اشتغال فراگیر، طرحی با نام توسعه‌ی مشاغل خانگی، با نقش آفرینی سازمان جهادانشگاهی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در کل کشور در حال اجراست. این طرح که پس از پشت سر نهادن فاز پژوهشی و تحقیقاتی و برگزاری جلسات متعدد با خبرگان و صاحبان کسب و کار وارد فاز عملیاتی شده است جهتِ شناسایی خوشه های تولیدی در استان البرز از یک مجموعه کارآفرینی در مهرشهر بازدید به عمل آورد. 
این مجموعه‌ی پویا سال گذشته فعالیت خود را در زمینه ی تولید میوه‌ی خشک آغاز کرد و امرزو با 36 نیروی فعال و متخصص، از پندمی کرونا به عنوان زمانِ شکوفایی کسب و کارش یاد می کند.
فیروزه خالقی-مدیر داخلی این مجموعه- در پاسخ به سوال حسین آبین مبنی بر شرایط استخدام افراد می‌گوید: " نیروهای ما متشکل از زنان سرپرست خانوار و یا مشغول به تحصیل می باشند و از آنجایی که هدف ما خدمت به بانوان کم توان و رشد اقتصادی این عزیزان است، برای استخدام نه تنها شرایط سنی خاصی نداریم بلکه با توجه به اینکه بسیاری از آنها مادر هستند زمان رفت و آمدشان نیز انعطاف پذیر بوده و فقط مدت زمان کاریشان را پر می کنند."
در ادامه توکلی-بنیان گذار این مجموعه- درباره سرعت رشد کسب و کارشان عنوان می‌کند: "من معتقدم سفره‌ای که دور آن خالی باشد را باد می‌برد اما وقتی افراد زیادی دور یک سفره بنشینند، آن سفره بزرگ‌تر شده و خدا برکت بیشتری به آن می‌دهد. آغاز کار این مجموعه با یک دستگاه و تولید روزانه 30 تا 40 کیلوگرم محصول بوده اما امروز شاهد رشد چشم گیر آن هستیم، هر روز تقریبا 3 تن مواد اولیه برای خوراکِ دستگاه تهیه می شود و با تدابیر اندیشیده شده این میزان رو به افزایش است."
•    محصولاتی که در ویترین جهانی حرفی برای گفتن دارند:
وی درباره صادرات این محصولات به خارج از کشور می‌گوید: ما به هیچ وجه حاضر نیستیم کیفیت را فدای سود بیشتر بکنیم. و از آنجایی که حقوق و مزایای همه پرسنل بر اساس میزان سود و فروش است همه با جان و دل کار می کنند. کشورهای اروپایی مثل فرانسه و انگلیس از کیفیت محصولات ما رضایت داشته و تبدیل به مشتری اصلی و ثابت ما شده اند.
•    از تولید محصول تا ساخت دستگاه اختصاصی:
توکلی که اراده محکم پرسنلش را تحسین می کند، می‌گوید: ما از ابتدا این‌طور در نظر گرفتیم که می‌خواهیم جنس با کیفیت تولید کنیم ولو اینکه قیمتش از محصولات مشابه بیشتر باشد اما امروز با توجه به تلاش هدفمند و عملکرد بسیار خوب همکارانم، قیمت‌ محصولات ما کمتراز رقیبانمان است این در حالی ست که بالاترین کیفیت را اولویت قرار دادیم.
•    پیش به سوی تاسیس هولدینگ:
همچنین ادامه می دهد: "یکی از مشخصه های کارآفرینی خلاقیت و مهارت حل مساله است. مساله‌ای که ما با آن مواجه بودیم صدای زیاد دستگاه ها و هم چنین مدت زمان بالای فرآیندخشک کردن میوه ها بود. بعد از مدت کوتاهی تصمیم گرفتیم دستگاه هایی را طراحی و تولید کنیم که این مسائل در آنها مرتفع شده باشد. صفر تا صد طراحی و ساخت این دستگاه‌ها توسط جوانان همین کشور صورت گرفته است. کیفیت دستگاه تولیدی ما با نمونه مشابه خارجی قابل مقایسه نیست و این نکته را خارجی‌ها هم اعتراف کرده‌اند."
•    همه می‌توانند تولید کننده باشند:
بنیان گذار این مجموعه کارآفرینی با بیان اینکه شرایط کنونی برای تولید مساعد است، می‌گوید: گام بعدی ما این بود که تلاش کردیم همه را به یک تولید کننده تبدیل کنیم. برای پرسنل مجموعه شرایطی فراهم کردیم که به صورت اقساطی و لیزینگی از ما دستگاه میوه خشک کن بخرند. برای شروع به آن‌ها مواد اولیه هم می‌دهیم تا از این حیث مشکلی نداشته باشند. در ادامه نیز محصول تولید شده را به قیمت مناسب از آن‌ها می‌خریم. با پیگیری این سیاست، حالا تعدادی از پرسنل مجموعه با ما همکار شده‌اند و با هم برای پیشرفت اینجا تلاش می‌کنیم.
توکلی در پاسخ به اینکه چه توقعی از مسئولین مرتبط با این حوزه دارد می‌گوید: خدا رو شکر که مجموعه ما هیچ نیازی به حمایت ندارد و تمام آن‌چه برای تولید نیاز داریم فراهم است. تنها خواسته من این است که مسئولین از عزیزانی که بعد از خرید دستگاه از ما تبدیل به تولید کننده می‌شوند، حمایت مالی و معنوی کنند تا آن‌ها بتوانند تعداد بیشتری را به کار بگیرند و چرخ اقتصادی کشور بچرخد.
•    حرکت مجموعه همیشه رو به جلو است:
مدیرعامل این مجموعه کارآفرینی در انتها می‌افزاید: ما برای این‌که در یک نقطه ثابت باقی نمانیم، تلاش می‌کنیم و از این جهت پیگیر اضافه کردن محصولات جدید به تولیدات‌مان هستیم. به زودی خط تولید و بسته بندی ادویه و قهوه نیز به این مجموعه اضافه خواهد شد و خوشحالیم که بگوییم تعداد بیشتری به خانواده این شرکت اضافه خواهند شد.
•    معرفی الگوهای موفق کارآفرینی به مردم:
حسین آبین، کارشناس امور مشاغل جهاد دانشگاهی استان البرز با اشاره به اینکه معرفی الگوهای موفق در زمینه کارآفرینی موجب ایجاد حرکت به سمت تولید و ایجاد شغل در جامعه می‌گردد، گفت: نمونه‌های موفق حوزه کارآفرینی و تولید به عنوان پیشران در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مطرح می‌شوند. معرفی و نمایش این افراد موفق یا پیشران‌های این عرصه موجب ایجاد امید و حرکت در بسیاری از مردم برای کارآفرین شدن خواهد شد.
همچنین افزود: دبیرخانه طرح توسعه مشاغل خانگی با مدیریت مهندس قاسم پور درجهاد دانشگاهی این آمادگی را دارد که پل ارتباطی بین کارآفرینان، صاحبانِ مشاغل خانگی و علاقمندان این حوزه و هم چنین تسهیلگر این امر باشد. این ارتباط در نهایت موجب هم‌افزایی و انتقال تجربه و افزایش آگاهی خواهد شد که بسیار موثر و حائز اهمیت است. عموما افرادی که در حوزه مشاغل خانگی فعالیت می‌کنند، در زمینه فروش و اتصال به بازار با مشکلاتی مواجه هستند و در واقع پیشران‌ها می‌توانند حلقه ارتباط زنجیر بازار با فعالان عرصه مشاغل خانگی باشند. تا کنون ۸۲ پیشران در سطح استان البرز توسط جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف شناسایی شده‌اند.

انتهای پیام