توسعه مشاغل خانگی نیازمند حمایت مالی است
نماینده مردم شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی گفت: توسعه مشاغل خانگی نیازمند آموزش، ساماندهی و حمایت مالی است.
توسعه مشاغل خانگی نیازمند حمایت مالی است
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان کهگیلویه و بویراحمد، مهدی روشنفکر، نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی روز گذشته، 9 دیماه در نشست شورای اشتغال استان که به ریاست حسین کلانتری، استاندار و با حضور معاونین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سالن شماره یک استانداری کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد، اظهار کرد: معضل بیکاری و ایجاد اشتغال یکی از دغدغههای مهم مردم، مجلس و دولت و مسئولان نظام در سالهای اخیر بوده است.
وی افزود: همگی باید خود را در برابر فراهم کردن زمینه اشتغال و بسترسازی فرصتهای شغلی، براساس منویات مقام معظم رهبری که ستاد اشتغال را همانند ستاد جنگ دانستند، مسئول بدانیم.موانع اشتغال و همچنین راهکارهای ایجاد شغلهای مختلف و متعدد، تا حدود زیادی متناسب با بافت هر منطقه هستند.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه آموزشهای مهارتی و دانشگاهی پاسخگوی نیازهای بازار کارنیست، بیان کرد: آنچه مسلم است یکی از مشکلات امروز اشتغال عدم تناسب بین قابلیتهای نیروی انسانی و نیازهای بازار کار است.
روشنفکر تصریح کرد: ساختار نیروی کار با گذشته فرق کرده، امروزه بیشتر جویندگان کار فارغ التحصیلان دانشگاهی هستند که با انتظارات و توقعات متفاوت از گذشته برای کسب شغل تلاش میکنند.
وی اضافه کرد: ارتقای آموزشهای مهارتی و توسعه فرهنگ و آموزش کارآفرینی برای ورود به فضای کسب و کار ضروری است.فرآیند صدور مجوز پیچیده، زمانبر و پرهزینه است و فضای کسب و کار استان به خصوص در زمینه صدور مجوز، سرمایه گذاری و دریافت تسهیلات بانک نیازمند اصلاح، بازنگری و بهبود است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس گفت: در تعریف رسته فعالیتهای اشتغالزا نگاه بومی و منطقهای الزامی است، چراکه نمیتوان برای کل کشور و حتی کل استان نسخهای واحد پیچاند.
روشنفکر افزود: استان کهگیلویه و بویراحمد از ظرفیتهای مناسب سرمایهگذاری برخوردار است که در شهرستان بویراحمد منطقه دشتروم، بخش کبگیان و سپیدار مستعد احداث مجتمعهای گلخانهای، زراعت و کشاورزی و منطقه کاکان در زمینه فرآوری محصولات باغی و کل شهرستان در زمینه توسعه گردشگری، شهرستان مارگون و بخش لوداب در زمینه احداث مجتمعهای دامپروری، گیاهان دارویی و زراعت، شهرستان دنا در زمینه توسعه گردشگری، فرآوری محصولات باغی و صنایع دستی مستعد رشد و توسعه هستند.
وی ابراز کرد: خوشبختانه استان کهگیلویه و بویراحمد به عنوان میز گیاهان دارویی کشور انتخاب شده و آموزشهای خوبی از طریق کانون کارآفرینان استان ارائه میشود که نیازمند توجه و حمایت مالی هستند.
این نماینده مجلس با اشاره به تاثیرات ویروس کرونا بر فضای کسب و کار و اقتصاد، گفت: بسیاری از کسب و کارها به دلیل مشکلات ناشی از ویروس کرونا تعطیل یا نیمه فعال شده، اما زمینه ایجاد اشتغال در مشاغل خانگی فراهم است.
روشنفکر یادآور شد: توسعه مشاغل خانگی نیازمند آموزش، ساماندهی و حمایت مالی هستند و اقدامات وزارت کار در حوزه کارآفرینی و اشتغال به خصوص طرح توسعه ملی مشاغل خانگی ستودنی است.
وی با تجلیل از اقدامات مؤثر معاون توسعه کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، افزود: دکتر منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی یکی از تئوریسینهای اقتصادی کشور است، وی اقتصاددانی است که بسیاری از پروژههای کلان کشور را طراحی و هدایت نموده است، و عمده طرحهای اشتغالزایی دولت از جمله طرح اشتغال فراگیر، یارانه حقوق و دستمزد، مشوق بیمهای کارفرمایان، طرح کارورزی بهویژه قانون ساماندهی و حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری که از موفقترین طرحهای اشتغالزایی نظام است نتیجه نگاه علمی این بزرگوار میباشد.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از مشکلات جدی که در زمان کرونا با آن مواجه شدیم بیکاری شاغلین فاقد بیمه میباشد، بیکارانی که آنها را به خوبی شناسایی نکرده بودیم و نتوانستیم برنامه حمایتی خوبی برای آنها طراحی کنیم.
روشنفکر دلیل بروز چنین مشکلی را نبودن بانک اطلاعاتی مناسب از وضعیت بازار کار دانست و گفت: ظاهراً سامانه ملی بازار کار طراحی شده ولی بطور کامل راهاندازی نشده، انتظار است این مهم تسریع شود و همچنین مسئولان استان نیز به فکر بانک اطلاعاتی جامع و دقیق بیکاران استان باشند.
وی در ادامه به طرحهای تشویقی و حمایتی وزارت کار اشاره کرد و گفت: اخیراً در طرح یارانه حقوق و دستمزد که استان ما هم جز استانهای مشمول میباشد، کارجویان دیپلمه را در مرکز استان از دایره شمول این برنامه حمایتی خارج نمودهاند، انتظار است با در نظر گرفتن ساختار جویندگان کار و کثرت دیپلمههای بیکارشهرستان بویراحمد، جویندگان کار دیپلم مرکز استان نیز مشمول این طرح شوند.
نماینده شهرستانهای بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: حوزه فناوری اطلاعات یکی از حوزههای پر اشتغال و کمهزینه برای سرمایهگذاری میباشد ولی در استان مورد توجه جدی قرار نگرفته است.
وی از روند برگزاری جلسات شورای کارگروه اشتغال استان کهگیلویه و بویراحمد گلایه کرد و گفت: کارگروه اشتغال یکی از کارگروههای تاثیرگذار در پیشبرد اهداف اشتغالزایی دولت و نظام است و نماینده مجلس نیز عضو ناظر بر این کارگروه است، ولی متاسفانه در سالجاری بهدلیل ادغام با کارگروههای دیگر و یا هر دلیلی چندان جدی گرفته نمیشود و فکر کنم این اولین جلسه واقعی کارگروه اشتغال در سال 99 است.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس اضافه کرد: در زمینه ترویج فرهنگ کارآفرینی نیاز به کار بیشتر در استان هست، صرف برگزاری جشنواره کارآفرینان کافی نیست و ما نیازمند برنامههای متنوع و جدی مانند تشکیل خانه خالق، باشگاه کارآفرینان جوان و نوجوان، ساماندهی اکوسیستم کارآفرینی استان و.... هستیم.
روشنفکر تصریح کرد: باعنایت به اقلیم جغرافیایی و وجود مراتع غنی استان از ظرفیتهای مناسبی برای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی برخورداراست، لذا پیشنهاد میشود سهم بخش کشاورزی در تسهیلات روستایی افزایش یابد.
وی در پایان احداث مجتمع گلخانهای در منطقه دشتروم یا کبگیان، احداث مجتمع دامپروری صنعتی 5000 راسی در منطقه مارگون، احداث مجتمع صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی در کاکان و همچنین توسعه گردشگری شهرستان دنا و روستاهای اطراف به عنوان دهکده گردشگری را خواستار شد.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷