اخبار

اشتغال ۱۱۱ زن سرپرست خانوار قزوین در طرح توانمندسازی اقتصادی

قزوين

۱۳۹۹/۱۰/۲۰

متن کامل خبر

به گزارش ایسنا رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین گفت: در طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار ۱۱۱ بانوی قزوینی بعد از گذراندن دوره‌های تخصصی وارد چرخه اشتغال شدند.

فرشاد پیله‌چی در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان قزوین که امروز ۱۸ دی با حضور «معصومه ابتکار» معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در سالن استانداری قزوین برگزار شد، با اشاره به طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار، تصریح کرد: سال گذشته تفاهم‌نامه سه‌جانبه بین معاونت زنان ریاست جمهوری به‌عنوان کارفرما، وزارت کار به‌عنوان ناظر و جهاددانشگاهی به‌عنوان مجری تحت عنوان توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار منعقد شد.

وی افزود: ظرفیت این طرح ۶۰۰۰ نفر بود که از این میزان تعداد ۱۱۱ نفر به استان قزوین اختصاص داده شد، بعد از ابلاغ تفاهم‌نامه با برگزاری جلسات مختلف به دنبال ایجاد نقشه راه مناسب برای این طرح بودیم و برای پیشبرد علمی کار، شورای علمی ایجاد کردیم.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین اظهار کرد: در گام اول رسته‌های شغلی که در استان قزوین مفید هستند را از طریق پژوهش‌های میدانی و اسناد بالادستی احصا کردیم، بعد از احصای این موارد به دنبال افرادی بودیم که متقاضی این امر هستند.

وی تأکید کرد: با توجه به این که دامنه هدف این طرح زنان سرپرست خانوار بود بنابراین امکان فراخوان و اطلاع‌رسانی عمومی وجود نداشت لذا احصای جمعیت آماری سخت بود، از طرفی اطلاعات موجود افرادی بودند که تحت پوشش ارگان‌های حمایتی قرار داشتند در حالی که در این طرح زنان سرپرست خانواری که تحت پوشش هیچ سازمانی نباشند را مد نظر داشت بنابراین دامنه احصای افراد سخت بود.

پیله‌چی خاطرنشان کرد: با تعاملی که صورت گرفت ۶۱۱ نفر از شهرستان‌های مختلف را شناسایی کردیم و بعد از احصای افراد، با هریک از آن‌ها به صورت جداگانه مصاحبه صورت گرفت و بعد از غربالگری انجام شده ۱۲۱ نفر را شناسایی کردیم که با شرایط طرح بیشتر هماهنگ بودند.

وی تأکید کرد: بعد از مهارت‌سنجی و ارزیابی این افراد، توانستیم هر فرد را در یک رسته توانمندسازی کنیم، رسته پوشاک بیشترین متقاضی را داشت و بعد از آن قالی‌بافی و چرم‌سازی بیشترین علاقه‌مندی را داشتند.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین یادآور شد: بعد از شناسایی افراد نیاز داشتیم که زنجیره را تکمیل کنیم، یکی از مهم‌ترین حلقه‌های این زنجیره پیشران‌ها هستند که در خط مقدم فعالیت دارند، ضمن تعامل با دستگاه‌ها توانستیم پیشران‌های متعهد، متخصص و دارای مهارت را شناسایی کنیم.

وی خاطرنشان کرد: ما به دنبال این بودیم که متقاضیان به معنای واقعی توانایی حضور در بازار کار را به دست بیاورند و پیشران‌ها نقش مهمی در این بخش داشتند، در مجموع بیش از ۱۰۰ ساعت دوره آموزشی و دوره‌های عملی در فضای پیشران‌ها برگزار شد.

پیله‌چی بیان کرد: در گام اول ۱۱۱ نفر ظرفیت داشتیم که از این تعداد ۸۵ نفر در فاز اول وارد کار شدند و در سالی جاری نیز مابقی را به چرخه اشتغال وارد کردیم.