در اجرای طرح الگو ی نوین توسعه مشاغل خانگی استان کرمانشاه مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه صبح امروز 12 آذر ماه نخستین کارگاه آموزشی تولید زعفران سالنی با حضور ثبت نام کنندگان در سامانه مشاغل خانگی استان و پشتیبانان این بخش در سالن شهید نوروز نژاد پارک علم و فناوری کرمانشاه برگزار کرد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری کرمانشاه، در ابتدا این جلسه دکتر سیامک آزادی معاون فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاه گفت : حدود 3700 نفر در طرح الگو ی نوین توسعه مشاغل خانگی استان کرمانشاه ثبت نام کرده اند که 168 تن از آنان علاقمندان حوزه گل و گیاه هستند .
وی ادامه داد : سهم استان کرمانشاه از طرح الگو ی نوین توسعه مشاغل خانگی کشور که در هشت استان پایلوت در حال اجراست 2700 شغل است .
آزادی تصریح کرد: ساختار هدفمندی تعریف شده که امید واریم با همکاری همه بخش ها به نتیجه مناسبی برسد .
معاون فناوری پارک علم و فناوری کرمانشاهدر پایان با بیان مراحل اجرای این طرح گفت: پس از این کارگاه علاقمندان به پشتیبان معرفی می شوند
در ادامه این جلسه مهندس شهاب خوش خوی مدیر مرکز رشد کشاورزی پارک علم و فناوری کرمانشاه با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این کارگاه آموزشی آشنایی متقاضیان و ثبت نام کنندگان طرح الگو ی نوین توسعه مشاغل خانگی استان کرمانشاه در حوزه گل و گیاه با روش تولید زعفران سالنی است، گفت:در این کارگاه شرکت کنندگان با خصوصیات اکولوژیکی و گیاه شناسی زعفران، مراحل کاشت، داشت و برداشت زعفران سالنی، طراحی تجهیزات و تاسیسات سالن های تولید زعفران وتوجیه اقتصادی طرح تولیدی زعفران سالنی آشنا می شوند.
در ادامه رضا فرزادفر مدرس این کارگاه با اشاره به تاریخچه کشت زعفران سالنی در جهان گفت: این کشت برای نخستین بار در چین در سال 2016 وارد ایران شد و تا کنون تجربه بسیار خوبی بوده است .
فرزادفر ادامه داد: اسپانیا ، ایتالیا ،ژاپن و افغانستان و ترکیه از کشت کنندگان سالنی زعفران در جهان هستند
وی گفت : کشت سالنی محصول زعفران نسبت به کشت سنتی مزیت های بسیاری دارد که می توان به محصول دهی زعفران در سال اول کشت در سالن اشاره کرد درحالی که در کشت سنتی سال اول محصول نداریم
مدرس این کارگاه با اشاره به اینکه کار آفرینی در حوزه کشت زعفران سالنی خوب جواب داده است، گفت: این اشتغال خانگی درامد بسار خوبی برای علاقمندان به همراه دارد .
وی افزود :کشت سالنی زعفران 12 مرحله داد که با قرار گرفتن پشتیبان در کنار شما به خوبی قابل اجراست
فرزادفر درپایان تصریح کرد: دمای 16 تا 23 درجه و رطوبت 70 تا 80 درصدی محیط با کنترل اتوماسیونی بخشی از شرایط کشت سالنی زعفران است.
در پایان شرکت کنندگان به پرسش و پاسخ در این خصوص پرداختند .
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷