اخبار

اختصاص هفتاد درصد بودجه معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به طرح های استانی

تهران

۱۴۰۰/۰۲/۰۱

خلاصه خبر

بررسی میزان تحقق سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده استان خراسان شمالی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، استاندار، مدیر کل امور زنان و خانواده خراسان شمالی و سایر مسئولین استانی به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد معصومه ابتکار در این جلسه با تاکید بر توجه به اجرای طرح های توانمندسازی زنان در استان ها، گفت: طرح های مشاغل نوین خانگی برای زنان سرپرست خانوار، آموزش و حمایت از زنان روستایی برای تولید محصولات سالم و کمک به صندوق های اعتبارات خُرد زنان از جمله این طرح ها است. معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه موضوع تحقق عدالت جنسیتی و تحکیم خانواده دو محور اصلی کار ما در دولت بوده که در سطح ملی اجرایی شده، گفت: برای این که شاخص های عدالت جنسیتی قابل رصد و پایش باشد، با همکاری مرکز ملی آمار ایران شناسنامه ای برای آن تنظیم و ابلاغ شد که در حال حاضر ملاک ما برای تحقق عدالت جنسیتی در هر منطقه و هر استان در سطح ملی به شمار می آید


متن کامل خبر

اختصاص هفتاد درصد بودجه معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده به طرح های استانی
با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده،بررسی میزان تحقق سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده استان خراسان شمالی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد.
بررسی میزان تحقق سند ارتقا وضعیت زنان و خانواده استان خراسان شمالی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با حضور معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، استاندار، مدیر کل امور زنان و خانواده خراسان شمالی و سایر مسئولین استانی به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد
معصومه ابتکار در این جلسه با تاکید بر توجه به اجرای طرح های توانمندسازی زنان در استان ها، گفت: طرح های مشاغل نوین خانگی برای زنان سرپرست خانوار، آموزش و حمایت از زنان روستایی برای تولید محصولات سالم و کمک به صندوق های اعتبارات خُرد زنان از جمله این طرح ها است.
 معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه موضوع تحقق عدالت جنسیتی و تحکیم خانواده دو محور اصلی کار ما در دولت بوده که در سطح ملی اجرایی شده، گفت: برای این که شاخص های عدالت جنسیتی قابل رصد و پایش باشد، با همکاری مرکز ملی آمار ایران شناسنامه ای برای آن تنظیم و ابلاغ شد که در حال حاضر ملاک ما برای تحقق عدالت جنسیتی در هر منطقه و هر استان در سطح ملی به شمار می آید.
وی با بیان اینکه اسناد ارتقاء وضعیت زنان و خانواده که در شوراهای برنامه‌ریزی ۳۱ استان تصویب شده، نقشه راه و برنامه ای نتیجه محور است که تعیین می کند همه دستگاهها و بخش‌ها چه اقداماتی باید انجام دهند، افزود: علاوه بر این دستگاه‌ها و بخش‌ها هم  برنامه هایی را  به شکل جداگانه برای تحقق عدالت جنسیتی ارائه داده‌اند که تصویب شده و در حال اجراست.
معاون رییس جمهور اظهار داشت: طرح توان افزایی زنان سرپرست خانوار از طریق مشاغل نوین خانگی  دراستان خراسان شمالی با همکاری جهاد دانشگاهی به اجرا در آمده که با شناسایی مهارت های آنها  و برگزاری دوره های آموزشی عمومی و تخصصی، این گروه هدف را  تا مرحله اتصال به بازار پیش برده است.
ابتکار در ادامه با اشاره به تلاش های انجام شده در حوزه زنان با همکاری وزارت جهاد کشاورزی که گزارش آن روز قبل در حضور رییس جمهور ارائه شده بود، گفت: جهت تربیت تسهیلگران برای تولید محصولات استاندارد و سالم  برنامه هایی داریم که در استان خراسان شمالی هم اجرا شده است.
وی افزود: طرح تاب آوری با هدف شناسایی آسیب ها، ایجاد فضای مناسب جهت توان افزایی جوامع محلی، افزایش خودباوری و اعتماد به نفس و دستیابی به تغییر شرایط نامطلوب، به اجرا درآمده و بحث تاب آوری اجتماعی یک حرکت مثبت اجتماعی است که استمرار دارد و نباید پایان یافتنی باشد، چرا که تمامی جوامع در همه دوران ها آسیب پذیر هستند و حتی کشورهای توسعه یافته اکنون با مشکلات جدی در عرصه های اجتماعی روبرو هستند و  به عنوان مثال کشورهای اروپایی مانند فرانسه و آلمان با بحث خشونت علیه زنان مواجهند، به نحوی که در فرانسه هر هفته یک زن و در آلمان هر سه روز یک زن کشته می شود، یعنی اکنون با همه گیری کرونا، بحث خشونت خانگی تشدید هم شده و لذا مسئله آسیب ها به گونه ایست که باید به شکل مستمر به جوامع محلی توجه کنیم.
معاون رییس‌جمهور در ادامه با تاکید بر اینکه یکی از ابعاد مهم طرح تاب آوری اجتماعی همین موضوع است، گفت: به همین دلیل ما برای جوامع محلی نیازمند تغییر دو سازوکار اجرایی ارائه داده ایم که یکی از آنها موافقت نامه ما با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای توسعه تعاونی ها و دیگری موافقت نامه ما با وزارت جهاد کشاورزی جهت توسعه صندوق های اعتباری زنان روستاییست  که این مرحله نهایی طرح تاب آوری بوده و ما نباید این جوامع را پس از طی این دوره رها کنیم.
ابتکار از تخصیص ۷۰ درصدی اعتبارات معاونت زنان و خانواده در سطح استان‌ها در سال ۹۹ خبر داد و گفت: هر چند اعتبارات معاونت از ابتدا محدود بوده اما در این دوره رشد ۳۴۰ درصدی اعتبارات معاونت را داشته ایم و به همان نسبت شاهد رشد طرح ها بوده ایم و به عنوان مثال در خراسان شمالی این افزایش اعتبار موجب شد مواردی همچون صندوق های اعتباری خرد زنان، تربیت تسهیلگران در موضوع تولید محصولات استاندارد، تربیت تسهیلگران جهت تولید محصولات خانگی و حفظ مناطق دارای گیاهان ارزشمند با هدف تبدیل  آنها به داروهای گیاهی در استان شما اجرا شود، بنابراین باید تلاش کنیم تا در بودجه سال ۱۴۰۰ سهم بیشتری به بانوان تخصیص داده شود چرا که با جذب بیشتر اعتبارات می‌توانیم طرح‌هایی مانند تحکیم بنیان خانواده، ایجاد اشتغال برای زنان و افزایش مهارت آموزی بانوان را به شکل بهتری پیاده کنیم.
ابتکار با بیان اینکه طرح کمند یکی از طرح‌های اولویت دار دولت است که توسط معاونت و با همکاری وزارت علوم تحقیقات و فناوری اجرایی شده، تصریح کرد: این طرح تاکنون در ۱۹ استان اجرایی شده و امیدواریم خراسان شمالی نیز به دنبال اجرای این طرح باشد.
وی تصریح کرد:سهم مدیریتی زنان در سال ۹۲، پنج درصد بود که در اوایل دولت دوازدهم به ۱۲ درصد و امروز به حدود ۲۶ درصد رسیده و اکنون بیش از هشت هزار مدیر جدید زن در کشور و در رتبه های عالی و میانی مشغول به فعالیت هستند که این آمار بدون احتساب مدیران زن در مدارس است که عملکرد بسیار خوبی دارند.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه بانوان خراسان شمالی تاکنون در حوزه های مختلف از جمله برندسازی محصولات فعالیت های چشمگیری داشته اند، گفت: برای رفع مشکلات زنان در زمینه اشتغال باید در حوزه شهری با ایجاد تعاونی زنان و  در حوزه روستایی با ایجاد صندوق خرد زنان این قشر را وارد چرخه فعالیت کنیم.
ابتکار اظهار داشت: در تلاش هستیم تا در این سند بخش های توسعه شهرستانی استان ها را نیز تعریف کنیم که هم اینک خراسان شمالی در این مهم توانسته اقدامات خوبی انجام دهد و به همین دلیل در این زمینه الگوی کشور شده است.
در این جلسه محمد علی شجاعی استاندار خراسان شمالی اظهار داشت: تلاش ما این بوده تا تمام مطالبات و خواسته های حوزه بانوان را بدون در نظر گرفتن میزان اعتبارات در همه شهرستان های استان عملیاتی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه حوزه بانوان از اهمیت بالایی برخوردار است ، افزود: در بحث سواد آموزی بانوان با رشد بیش از ۳ درصدی و با نگاه و همراهی خوب مدیران دستگاه های اجرایی شاهد رشد این حوزه هستیم.
شجاعی تصریح کرد: هیچگاه معضلی به لحاظ اجرا در حوزه بانوان استان نداشته ایم، زیرا بانوان در تمامی عرصه ها دلسوزانه و مدبرانه فعالیت داشته اند.
 استاندار خراسان با اشاره به سفر های قبلی معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به این استان گفت: برای ساخت یک مدرسه سه کلاسه که از مصوبات این سفر بود، یک میلیارد ریال اعتبار از سوی نهاد ریاست جمهوری و ۴ میلیارد ریال از سوی استان اختصاص یافت.
شجاعی تصریح کرد: نیازمند اختصاص اعتبارات بیشتر برای رفع کمبودهای حوزه بانوان استان هستیم.
در این جلسه ملیحه یغمایی مدیر کل امور زنان و خانواده خراسان شمالی با تاکید بر اینکه ۴۹ درصد جمعیت استان را بانوان تشکیل داده که نیمی از آن‌ها در روستاها ساکن هستند، افزود: با هدف ارتباط بیشتر با بانوان مجمع مشورتی بانوان در سطح استان و در سطح هر یک از شهرستان‌ها تشکیل شد.
وی با اشاره به تنظیم سند نقش بانوان در استان، گفت: با مدل سازی از این سند برای هر یک از شهرستان‌های استان نیز این سند را آماده کرده‌ایم.
یغمایی افزود: اولویت بانوان در هر یک از شهرستان را احصا کرده و ذیل آن مصوباتی داشتیم که ساخت و تجهیز پارک‌های بانوان، سالن اختصاصی بانوان، تأمین تجهیزات حوزه سلامت بانوان و ایجاد بازار برای تولیدات مشاغل خانگی از جمله آن‌ها بوده است.
مدیرکل امور زنان و خانواده خراسان شمالی همچنین از کسب رتبه سوم خراسان شمالی در حوزه مشارکت اقتصادی بانوان خبر داد و گفت: طی سال گذشته ۴ محصول را برند سازی کردیم زیرا برای حمایت از مشاغل خانگی برنامه داریم.
 وی اظهار داشت: برای فروش محصولات خانگی بانوان از ابتدای کرونا، ۲ بازار تخصصی فروش آنلاین محصولات ایجاد کردیم که یکی از آنها فقط در شب یلدا ۵۰۰ میلیون تومان فروش داشت.