اخبار

عملکرد جهاددانشگاهی چهارمحال و بختیاری در مشاغل خانگی رضایت‌بخش بوده است

چهارمحال وبختيارئ

۱۴۰۰/۰۲/۰۸

خلاصه خبر

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری گفت: طبق راستی‌آزمایی انجام شده عملکرد جهاددانشگاهی در مشاغل خانگی رضایت‌بخش بوده است.


متن کامل خبر

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه حفظ اشتغال موجود در کشور از رسالت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، گفت: کشور در جنگ اقتصادی با دشمنان قرار دارد که کارگران و کارفرمایان در خط مقدم این جنگ قرار دارند.
 حفیظ‌الله فاضلی در دیدار با رییس جهاددانشگاهی واحد چهارمحال و بختیاری ودبیر اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگیدر استان، در خصوص اجرای طرح الگوی نوین مشاغل خانگی با همکاری جهاددانشگاهی، بیان کرد: این طرح در چهارمحال و بختیاری و هشت استان دیگر به‌صورت پایلوت اجرا شد، سهمیه استان ایجاد ۲۰۰۰ شغل بود که ۴۰۰ نفر مازاد مشاوره لازم را برای ایجاد اشتغال خانگی دریافت کردند.
فاضلی یادآور شد: از متقاضیان ایجاد اشتغال خانگی تنها ۳۵ درصد تسهیلات دریافت و مابقی بدون اخذ تسهیلات شغل خانگی راه‌اندازی کردند و طبق راستی‌آزمایی انجام شده عملکرد  جهاددانشگاهی در این حوزه رضایت‌بخش بود، مشاغل خانگی به اقتصاد و بنیان خانواده کمک می‌کند، همچنین در این طرح رسته‌های شغلی جدید مانند نوغان‌داری اضافه شد که در گذشته مغفول مانده بود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در طرح جدید توسعه مشاغل خانگی، سهمیه اشتغال روستایی و عشایری را به مشاغل خانگی اختصاص دادیم، سهمیه استان حدود ۸۰۰ شغل بود که ۱۱۶۷ نفر در این طرح شرکت کردند، تلاش شد مشاغلی مانند خاتم‌کاری، گز و نمد که خواستگاه آن‌ها این استان بود را در کشور معرفی کنیم و در استان توسعه دهیم.
وی تاکید کرد: چهارمحال و بختیاری جزو استان‌های پیشرو در طرح مشاغل خانگی بود و کاملا از اجرای این طرح رضایت داریم، پیشران‌های فعال در این طرح باید مورد حمایت مالی قرار بگیرند تا شاهد موفقیت بیش‌تر این طرح باشیم، قطعا نقش پیشران‌های خبره در آموزش افراد متقاضی برای ورود به حیطه مشاغل خانگی و اتصال به بازار قابل انکار نیست و باید تلاش شود با حمایت مالی از این افراد در این طرح زمینه پیشرفت و حضور افراد در این طرح را فراهم کرد.


با اشاره به فرارسیدن روز و هفته کارگروبا بیان اینکه حدود ۱۱ میلیون کارگر در کشور وجود دارد، گفت: نقش کارگران در جامعه پررنگ است، این قشر در جامعه در تمامی زمینه‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تاثیرگذار هستند.
وی با تاکید بر اینکه حفظ اشتغال موجود در کشور از رسالت‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است، بیان کرد: این وزارتخانه تنها متولی ایجاد اشتغال نیست و وزارتخانه‌هایی مانند صمت، جهادکشاورزی، بانک‌ها و... نیز در این موضوع دخیل هستند، زمانی‌که واحد تولیدی وارد مدار بهره‌برداری شد، سپس وزارت کار جهت اجرای دقیق قانون کار وارد عمل می‌شود.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: اگر واحدهای تولیدی در زمینه نیروی انسانی، صادرات، تامین مواد اولیه و .... دچار مشکل شوند، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وارد عمل می‌شود، همچنین بر مواردی از جمله ایمنی و بهداشت محیط، قراردادهای مابین کارگر و کارفرما، ساعات کاری کارگران و ... نیز نظارت می‌کند تا اشتغال به وجود آمده حفظ شود.
وی با بیان اینکه حدود ۱۱۰ هزار کارگر در چهارمحال و بختیاری در حوزه‌های مختلف مشغول به‌کار هستند، عنوان کرد:  حدود ۱۵۰ هزار کارگر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند، کارمندان قراردادی ادارات نیز مشمول قانون بیمه تامین اجتماعی می‌شوند، اما این افراد مشمول قوانین کار نیستند.
فاضلی در خصوص معوقات کارگران شاغل در بنگاه‌ها و شرکت‌های اقتصادی، یادآور شد: بنگاه‌های بخش خصوصی کمترین معوقات را به کارگران خود دارند، بیش‌ترین معوقات مربوط به شرکت‌های تابعه وزارت نیرو است، بحث معوقات آبداران استان پیگیری شد و حدود چهارماه از این معوقات پرداخت شد و در تلاشیم این معوقات را نیز کاهش بدهیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به روند پرداخت بیمه بیکاری به کارگران بیکار شده در ایام شیوع کرونا، توضیح داد: ۱۵ هزار نفر برای دریافت بیمه بیکاری در استان ثبت‌نام کرده‌اند، طبق پایش انجام شده حدود ۵۰۰۰ نفر شامل قانون کار نبودند و به آن‌ها بیمه بیکاری تعلق نمی‌گیرد.
وی افزود: از ۱۱ هزار نفر کارگر مشمول قانون کار حدود ۴۵ درصد آن‌ها در خارج از استان شاغل بودند، بنابراین باید روند بیمه بیکاری خود را از استانی که در آن شاغل هستند پیگیری کنند، این افراد جزو آمار بیکاری استان محسوب نمی‌شود.
فاضلی با بیان اینکه پیگیری لازم برای واکسیناسیون کارگران انجام شده است، یادآور شد: پاکبانان نیز از جمله کارگرانی بودند که سهمیه واکسن دریافت کردند، از طریق وزارتخانه رایزنی برای در اولویت قرار دادن کارگران واحدهای تولیدی برای تزریق واکسن در حال انجام است، این قشر نیز همانند کادر درمان در خط مقدم تولید قرار دارند و در برخی واحدها امکان رعایت کامل پروتکل‌ها نیز وجود ندارد و این قشر در معرض خطر هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری با اشاره به صیانت از نیروی کار و نظارت بر اجرای قانون کار، عنوان کرد: حدود ۴۰ درصد از آرایی که در هیات‌های تشخیصی منجر به صدور رای و اعتراض واقع شد را به حداکثر ۲۵ درصد کاهش دادیم و این نشان‌ می‌دهد که کیفیت صدور آرا به ۵۰ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: همچنین آرای صادر شده در هیات‌های حل اختلاف که منجر به اعتراض می‌شد از ۳۲ درصد به ۱۸ درصد کاهش داشت.
فاضلی با بیان اینکه ۳۰ هزار کارگر فصلی و ساختمانی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، گفت: ۲۰ هزار نفر از این کارگران در سامانه کارگران فصلی و ساختمانی ثبت شده‌اند و  مشمول قوانین کار و بیمه می‌شوند، پس از پایش انجام شده حدود ۱۵ هزار بیمه شده واقعی در این حوزه داریم و ۷۰۰۰ نفر نیز در نوبت بیمه هستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری افزود: در تلاش هستیم با حذف بیمه‌شدگان غیرواقعی در حوزه بیمه کارگران فصلی و ساختمانی افراد جدید را جایگزین کنیم، همچنین مکان‌هایی را برای استقرار این قشر در برخی شهرستان‌ها از جمله شهرکرد نظر گرفتیم  تا این قشر برای پیدا کردن کار مجبور نباشند در کنار خیابان بایستند.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری در پایان با بیان اینکه مجموعه فرهنگی و ورزشی در استان برای کارگران وجود ندارد، تصریح کرد: برای تکمیل مجموعه فرهنگی و ورزشی شهرکرد یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان در گذشته نیاز بود، نزدیک به هفت میلیارد برای مجموعه ورزشی شهرکرد ویژه کارگران هزینه و آماده بهره‌برداری شد و مجموعه فارسان نیز در حال تکمیل است و امسال به بهره‌برداری می‌رسد، سرانه ورزشی کارگران با افتتاح این طرح‌ها از ۵۰۰ متر به ۵۰۰۰ متر می‌رسد.
لازم به ذکر است، از پنجم تا یازدهم اردیبهشت‌ماه به‌نام هفته کارگر نامگذاری شده است، همچنین روز یازدهم اردیبهشت‌ماه روز جهانی کارگر است.