اخبار

کارگرانی که کارفرما شدند

اصفهان

۱۴۰۰/۰۲/۲۱

متن کامل خبر

ایسنا/اصفهان زنِ سرپرست خانوار چند سالی است به یکی از عناوین آشنا در جامعه تبدیل شده و تداعی گر زنانی است با کوله بار بزرگی از مسئولیت زندگی بر دوش که تلاش می کنند زیر بار مشکلات زندگی کمر راست کرده و بر توانمندی های خودشان تکیه کنند.

بیشتر این زنان همسران خود را از دست داده، طلاق گرفته اند، بد سرپرست یا بی سرپرست هستند و خواسته یا ناخواسته سرپرست اصلی خانواده و فرزندانشان شده اند.

زنان سرپرست خانوار اما باید در کنار اداره خانه و ایفای نقش پدر، نقش مادرانه خود را نیز ایفا کنند، آن هم در جامعه که پیدا کردن شغل و تامین هزینه های زندگی برای مردان نیز سخت شده و به راحتی نمی توانند از پس آن برآیند، انجام همه این امور برای زنان بی‌حمایت و تنها، کاری به مراتب سخت تر و جانکاه‌تر است.

در چنین شرایطی قطعا نیاز به همدلی و حمایت بیشتر از زنان سرپرست خانوار در جامعه داریم تا با یادگیری مهارت های مختلف و تکیه بر قابلیت ها و توانمندی هایشان بتوانند روی پای خود بایستند.

بهجت دهقانی یکی از زنان جوان و کارآفرین اصفهانی چند سالی است در زمینه تولید لباس فعالیت می کند. او می گوید از ۱۸ سالگی حرفه خیاطی را دنبال کرده و در ۲۳ سالگی کارگاه تولید مانتوی خودش را راه اندازی کرده است. سال ۱۳۸۶ ازدواج کرده و همان سال به خاطر برخی مشکلات مالی مجبور شده وسایل کارگاهش را بفروشد.

خانم دهقانی یک بار دیگر کار خود را شروع می کند، اما این بار هم به دلیل بیماری همسرش مجبور می شود دوباره وسایل کارگاه را بفروشد و در نهایت کارگاهی که امروز در آن مشغول کار است را به عنوان سومین کارگاه خیاطی راه اندازی      می کند؛ کارگاهی که از سال ۱۳۹۲ به بعد به طور مداوم کار کرده و هیچگاه تعطیل نشده است.

این بانوی کارآفرین می گوید: کار خودم را با سه نفر شروع کردم. حدود سه سال قبل ۱۸ تا ۲۰ نفر در کارگاه کار می‌کردند و امروز هشت نفر در کارگاه و حدود ۱۰ نفر بیرون از کارگاه و در کارهای وابسته به آن مشغول کار هستند.

این قصه سر دراز دارد

او به سختی های کار زنان هم اشاره و خاطرنشان می کند: زنان باید در کنار کار خارج از منزل، به امور خانه و خانواده هم رسیدگی کنند. مشکلات اقتصادی و اجتماعی هم بر سر راه زنان وجود دارد که باید گفت این قصه سر دراز دارد.

این کارآفرین با اشاره به اینکه همکارانش در این کارگاه همه از زنان سرپرست خانوار هستند، می گوید: گاهی در اوج کار مشکلات خانوادگی دست ‌و پا گیر آن‌ها می شود و مجبور به ترک کار می شوند، این موضوع مشکلات زیادی به وجود می آورد، اما به لطف خدا تا اینجای کار مانده ایم و با امید به خدا باز هم به کارمان ادامه می دهیم، چون معتقدم با سخت کوشی و تلاش گره بسیاری از مشکلات باز می شود.

وی این را هم خاطرنشان می کند که به عنوان یک زن در جامعه ایرانی با مشکلاتی زیادی دست و پنجه نرم کرده ام، اما دوست داشتم بتوانم به زنان دیگر کمک کنم تا مشکلاتی که من تحمل کردم را تجربه نکنند و بتوانند با تکیه بر توانایی های خودشان از پس مشکلات زندگی برآیند.