ناصر باباخانی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وضعیت بازار فرش دستباف، اظهار کرد: صادرات فرش در دورههای گذشته با مشکلاتی از قبیل تغییر سلیقه بازار، تحریمها، مشکلات پیش آمده در کشورهای منطقه و مهمتر از آن نقدینگی مواجه بود.
وی با بیان اینکه با بروز ناامنی در منطقه، سرمایهگذاری از حوزه فرش به حوزه ارز و طلا منتقل میشود، افزود: اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی استان زنجان به دنبال این است که بتواند بازار پایداری را برای فرش دستباف استان تدوین و ایجاد کند.
این مسئول با اشاره به فرشبافی در جامعه روستایی استان، ادامه داد: فرشبافی پس از کشاورزی و دامپروری شغل اصلی روستائیان در بیشتر مناطق استان بوده و تاثیر بسیار زیادی بر اقتصاد این خانوارها دارد، به طوری که در اغلب خانهها دارهای قالی توسط زنجانها برپا میشود.
باباخانی تصریح کرد: فعالیت در حوزه بیمه قالیبافان، ارائه مواد اولیه به متقاضیان و پرداخت تسهیلات حداقلی به قالیبافان را از جمله اقدامات این اتحادیه برشمرد. تلاش بر این است که در صورت حمایت دیگر بخشها، خدمات ارائه شده بیشتر شود.
مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی فرش دستباف روستایی استان زنجان یادآور شد: نقشی که صنایعدستی در ایجاد اشتغال و درآمد برای روستائیان دارد، سبب شده این مسئله بیش از پیش در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی مورد توجه قرار گیرد ولی در بحث مشاغل خانگی باید توجه شود که موازیکاری باعث بر روی زمین ماندن کارها نشود.
این مسئول خاطرنشان کرد: در فرش دستباف روستایی استان زنجان، نخ مرینوس و نساجی ابریشم از جمله مواد به کار رفته است که سبب میشود کیفیت فرش بیشتر شود.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷