در نشست شورای راهبردی طرح توسعه مشاغل خانگی «یونس میرزایی» - مدیر اشتغال جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام در تشریح طرح ملی مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت و گفت: در تابستان 1399 در 8 رشته شغلی دامداری، نخ ریسی، گلیمبافی، خیاطی، انیمیشن، برنامهنویسی، مترجمی و ویراستاری تعداد 2 هزار و 95 نفر در سامانه ملی مشاغل خانگی در استان ایلام ثبت نام کردند که با آغاز سال جدید در بخش آموزش توانستهایم 11 دوره آموزشی برای متقاضیان خیاطی، 3 دوره ویژه دامداران و 4 دوره عمومی برای کل متقاضیان به اجرا درآوریم.
وی افزود: 116 نفر از متقاضیان نخ ریسی نحوه استفاده از دستگاه نیمه اتوماتیک را جهت ریسندگی نخ مورد نیاز گلیم و فرش آموزش دیده اند و برای 46 نفر از آنها نیز دستگاه نخ ریسی تهیه شده است. البته در این بخش 2 سرمایهگذار استانی نیز رایزنی و جذب شده است.
میرزایی ادامه داد: 23 نفر از خیاطان را به پیشران وصل کرده و همچنین رایزنیهای برای تهیه علوفه ارزان دامداران صورت گرفته و از طریق فروشگاه الکترونیکی به فروش گلیم بافندگان کمک کردهایم.
وی در رابطه با مشکلات پیشرو به کمبود منابع جهت تهیه دستگاه نخ ریسی اشاره کرد و گفت: از آموزشهایی که داده میشود استقبال صورت نمیگیرد، همچنین ضعف زیرساختها و مهارت پایین متقاضیان و توقعات بالای آنها از دیگر مشکلات ما در واحد اشتغال است.
در ادامه «احمد خانمحمدیان» - معاون اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام نیز بر حضور مسئولان استانداری به عنوان مقام تصمیم گیرنده تاکید کرد و گفت: فعالیتهای واحد اشتغال در سطح ملی قابل قبول بوده است اما یکی از مواردی که از همان ابتدای ثبت نام به معضل تبدیل شد این بود که متقاضیان با هدف گرفتن تسهیلات اقدام به ثبت نام نمودند در حالی که فاقد مجوزهای تخصصی بودند و در حال حاضر مورد تایید میراث فرهنگی نیز نیستند.
وی افزود: در سال جاری به افرادی تسهیلات جهت راهاندازی شغل خانگی داده میشود که مورد تایید دستگاه تخصصی باشند.
«نورالدین محسنی» - معاون صنایع دستی سازمان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بر حضور تمام دستگاههای تخصصی در رابطه با ارزشمند مشاغل خانگی تاکید کرد و گفت: اطلاعات، اخبار و تبلیغات مناسبی از فرآیند اجرای طرح توسعه مشاغل خانگی صورت گیرد.
وی خاطر نشان کرد: افرادی که به ما مراجعه میکنند یا به دنبال گرفتن مجوز مهارت یا دریافت تسهیلات هستند در صورتی که فاقد مهارت مورد نیاز هستند.
محسنی با اشاره به اینکه سرمایهگذاران حوزه نخ ریسی جهت حمایتهای مورد نیاز به سازمان معرفی شوند، در خصوص آموزشهای جهاد دانشگاهی گفت: اگر سازمان گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی در جریان دورههای آموزشی باشد روند اعطای مجوز و دریافت تسهیلات سریعتر خواهد شد و نیاز به راستی آزمایی نیست.
معاون صنایع دستی بر تکمیل زنجیره تولید توسط جهاد دانشگاهی تاکید کرد و گفت: چرا باید نخ تولید شده به استانهای دیگر برود در حالی که میتوان زنجیره را تا تبدیل شدن به گلیم و فرش تکمیل کرد.
وی همچنین یادآوری کرد: به فکر پر کردن آمار آموزش نباشید حتی اگر تعداد محدودی به صورت تخصصی آموزشهای مهارتی را ببینند و مشغول به کار شوند، کفایت میکند.
«صادق صفربیگی» - کارآفرین موفق در استان؛ نیز در این نشست بر داشتن تخصص تاکید کرد و گفت: یکی از پیشنهادها راستی آزمائی افراد شرکت کننده برای احصاء اینکه آیا پای کار هستند یا خیر، است تا فرهنگ تخصص جایگزین مجوز و وام گردد.
این کارآفرین ادامه داد: پشم ایلام یکی از مرغوبترین پشمهای غرب کشور است. البته باید گفت نخ تولیدی به روش سنتی بهترین کیفیت را نسبت به دستگاههای ریسندگی دارد که تدبیری نیز در این خصوص اندیشیده شود.
وی با اشاره به اینکه در فروش آنلاین مشکلی وجود ندارد اما یکی از مشکلات در چرخه تولید راه اندازی رنگ رزی در ایلام است، خاطر نشان کرد: یکی از مشکلات رنگرزی سختی آب ایلام است وگرنه هزینه راهاندازی این شغل بسیار اندک است و میتوان در این زمینه مساعدت لازم را به عمل آورد.
صفربیگی بر آموزش تخصصی متقاضیان و رفتن به دنبال تولید تاکید و افزود: در زمینهی فروش آنلاین سامانه فروش «کالا 84» بصورت کاملا رایگان در خدمت مشاغل خانگی برای فروش محصولاتشان است. و باید این مقوله برای تولید کننده حل شود که نباید نگران فروش باشند و فقط فقط تولید مرغوب داشته باشند.
«اکبر امیدی» - معاون توسعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام با اشاره به اینکه توسعه مطلوب همه جوامع بوده و هست، اظهار کرد: مهمترین مسئله در حوزه توسعه برای ما، توسعه فرهنگی است و در این چهار رشته که در حوزه فرهنگ تعریف شده است اعلام آمادگی جهت حمایت میکنیم.
وی افزود: اشتغال در حوزه فرهنگ و هنر برای متقاضیان از اهمیت خاصی برخودار است در همین راستا در ایام کرونا اقدام به راهاندازی سامانه کارا شد تا از حمایتهای وزارت برای تامین اقتصاد هنرمندان و کمک به تولید محصول برخوردار شوند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷