معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با تقویت صنایع دستی می توانیم اقتصاد استان را تقویت کنیم همچنین تولیدات صنایع دستی شامل ارزش افزوده هزار درصدی می شود که به معنای سود بیشتر برای افراد تولیدکننده است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، اسعد ساعدپناه در جلسه هماهنگی طرح توسعه مشاغل خانگی که باحضور پشتیبانان حوزه صنایع دستی برگزار شد، اظهار کرد: بیشترین صنایع دستی در کشور در استان کردستان تولید می شود اما متاسفانه تولیدکننده ما را به هدفمان نمی رساند.
وی افزود: تولیدکننده حتما فروشنده خوبی نیست و پشتیبان باید این توانایی را داشته باشد که مجموعه زیرنظر خود را در اتصال به بازار همراهی کند.
ساعدپناه با بیان اینکه صنایع دستی می تواند اقتصاد استان را رونق دهد تصریح کرد: با تقویت صنایع دستی می توانیم اقتصاد استان را تقویت کنیم و افراد پشتیبان می توانند در این زمینه نقش کلیدی داشته باشند.
وی عنوان کرد: تولیدات صنایع دستی شامل ارزش افزوده هزار درصدی می شود که به معنای سود بیشتر برای افراد تولیدکننده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان ادامه داد: ایران سومین کشور تولیدکننده صنایع دستی بود که به علت استفاده نکردن از بسته بندی مناسب و برندسازی اکنون در رتبه۴۰ تا ۵۰ رده بندی بین المللی قرار دارد.
وی با تاکید بر آمادگی سازمان میراث فرهنگی استان برای حمایت از پشتیبانان خاطرنشان کرد: در زمینه مشاوره و تهیه ابزار از پشتیبانان حمایت می کنیم چرا که این افراد به واسطه صنایع دستی می توانند اقتصاد استان کردستان را در دست بگیرند.
آقا رضا باقری نژاد مدیر اشتغال جهاددانشگاهی استان کردستان، نیز در این جلسه با اشاره به طرح توسعه مشاغل خانگی اظهار کرد: این طرح با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ۹ استان کشور به صورت پایلوت انجام شده و جهاددانشگاهی مجری طرح توسعه مشاغل خانگی است.
وی افزود: از ۱۳ رشته طرح مشاغل خانگی در فاز اول ۶ رشته در حوزه صنایع دستی قرار دارد.
مدیر اشتغال جهاددانشگاهی استان کردستان تصریح کرد: فاز اول این طرح با مطالعه بر ظرفیت های مشاغل خانگی استان به پایان رسید و اکنون فاز دوم این طرح با آموزش و توانمندسازی درحال اجراست.
وی عنوان کرد: فاز سوم طرح توسعه مشاغل خانگی، مهم ترین بخش این طرح است که شامل اتصال به بازار، برندسازی، برگزاری نمایشگاه هایی در سطح کشور و صادرات می باشد.
نادر اردلان، معاون اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان، در ادامه این جلسه با اشاره به اهمیت صنایع دستی گفت: در قدیم الایام بسیاری از لوازم خانه ها از همین صنایع دستی تهیه می شد.
وی با بیان ضرورت شناخت بازار هدف اظهار کرد: کارهای تولیدی ما باکفیت هستند اما ذایقه بازار را تامین نمی کند و ما به بازار هدف برای فروش نیاز داریم .
اردلان خاطرنشان کرد: اگر ما نتوانیم کالاهایمان را در استان بفروشیم، فروش در سطح کشور به امری دست نیافتنی و غیر ممکن مبدل می شود.
وی در پایان یادآورشد: تسهیلات معمولا به افرادی داده می شود که در کار فعالیت زیادی ندارند که این از چالش های ما در بخش مشاغل خانگی است.
گفتنی است الگوی جدید طرح توسعه مشاغل خانگی در استان توسط اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کردستان با همکاری جهاددانشگاهی استان در حال اجرا است که تا کنون فاز اول را به اتمام رسیده و در حال اجرای توانمندسازی و اتصال به بازار متقاضیان(فازهای ۲ و ۳) می باشد
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷