اخبار

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ،کار ورفاه اجتماعی ، اشتغال زنان سرپرست خانوار و گروه‌های آسیب‌پذیر مهمترین دستاورد این پروژه است

تهران

۱۴۰۰/۰۳/۰۳

خلاصه خبر

آئین «توزیع نمادین پروژه حمایت از کسب و کارهای خرد و نوپا از طریق ظرفیت سازی و توزیع اقلام بهداشتی برای سالمندان و زنان باردار در دوره کووید ۱۹ " با حضور عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال و ساتیا دورایسوامی، نماینده جدید صندوق جمعیت ملل متحد برگزار شد. به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، عیسی منصوری، در این آئین گفت: کسانی که تجربه کار بین‌المللی دارند آگاه هستند که اجرای برنامه هایی از این دست آسان نیست چرا که مجموعه‌ای از بخشهای مختلف مانند اتحادیه اروپا، آژانسهای سازمان ملل، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، NGO و واحدهای تولیدی و توزیعی در یک همبستگی و وحدت در این پروژه مشارکت کرده اند. وی با بیان اینکه، ارزیابی های داخلی و بین المللی نشان از موفقیت این پروژه دارد تصریح کرد: نیت خیرخواهانه دوستان در فرآیند اجرای برنامه در همه سطوح به گونه‌ای بود که با چانه زنی توانستند تخفیف های مختلفی بگیرند و نتیجه آن عرضه بیشتر محصول بود. منصوری تصریح کرد: می‌توانیم در ابعاد بزرگ تر و گسترده تر کار، محصول و خدمات را به جامعه ارائه کنیم


متن کامل خبر

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار ورفاه اجتماعی در آئین پروژه حمایت از کسب و کارهای خرد و نوپا ؛
اشتغال زنان سرپرست خانوار و گروه‌های آسیب‌پذیر مهمترین دستاورد این پروژه است
آئین «توزیع نمادین پروژه حمایت از کسب و کارهای خرد و نوپا از طریق ظرفیت سازی و توزیع اقلام بهداشتی برای سالمندان و زنان باردار در دوره کووید ۱۹ " با حضور عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال و ساتیا دورایسوامی، نماینده جدید صندوق جمعیت ملل متحد برگزار شد.
اشتغال زنان سرپرست خانوار و گروه‌های آسیب‌پذیرمهمترین دستاورد این پروژه است
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی، عیسی منصوری معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماع، در این آئین گفت:  کسانی که تجربه کار بین‌المللی دارند آگاه هستند که اجرای برنامه هایی از این دست آسان نیست چرا که مجموعه‌ای از بخشهای مختلف مانند اتحادیه اروپا، آژانسهای سازمان ملل، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، NGO و واحدهای تولیدی و توزیعی در یک همبستگی و وحدت در این پروژه مشارکت کرده اند.
وی با بیان اینکه، ارزیابی های داخلی و بین المللی نشان از موفقیت این پروژه دارد تصریح کرد: نیت خیرخواهانه دوستان در فرآیند اجرای برنامه در همه سطوح به گونه‌ای بود که با چانه زنی توانستند تخفیف های مختلفی بگیرند و نتیجه آن عرضه بیشتر محصول بود.  
منصوری تصریح کرد: می‌توانیم در ابعاد بزرگ تر و گسترده تر کار، محصول و خدمات را به جامعه ارائه کنیم.
معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی افزود: مجموعهNGO  کاردوک، دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال و صندوق جمعیت ملل متحد در ایجاد اعتماد و هدایت کار بسیار خوب عمل کردند.
وی ابراز امیدواری کرد: پروژه های بزرگتری نه فقط در حوزه کووید ۱۹ بلکه در حوزه استفاده از  فرصت جمعیتی و تبدیل آن به سود جمعیتی که محمل اصلی ارتباط با مجموعه صندوق جمعیت سازمان ملل است کلید بخورد.
در ادامه، ساتیا دورایسوامی، نماینده جدید صندوق جمعیت ملل متحد در ایران از راهبران این پروژه قدردانی کرد.
نماینده صندوق جمعیت ملل متحد در ایران با تبریک اجرای موفق این پروژه گفت: این اولین باری است که در یک مراسم رسمی در جمهوری اسلامی ایران شرکت می کنم و شاهد چنین دستاورد درخشانی هستم.
وی با ابراز شگفتی از تعداد اقلامی که در این مدت کوتاه تولید شده به دیگر دستاوردهای این پروژه اشاره کرد و گفت: اشتغال تعداد قابل توجه زنان سرپرست خانوار و پاسخگویی به نیازهای گروه‌های آسیب‌پذیر اجتماعی اقتصادی از جمله دستاوردهای این پروژه است.
دورایسوامی تصریح کرد: صندوق جمعیت ملل متحد، متعهد است که منابعی را برای پایداری این پروژه و تولید اقلام بیشتر اختصاص دهد.  
مشاور وزیر و سرپرست دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال نیز گفت: طی ۱۵ ماه گذشته، بیماری کرونا مشکلات بسیاری را به مردم تحمیل کرده که امیدواریم به زودی این مشکلات کاهش پیدا کند.
علاءالدین ازوجی، افزود: شرایط کرونا، بسیارسخت بود که به خانوارها و کسب و کارها آسیب رساند، دولت هم سعی کرد این مسئله را به نحوی مدیریت کند تا آثار و تبعات آن به حداقل برسد. در این زمینه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سعی داشته بر اساس رسالت خود از ابعاد مختلف وارد قضیه شود و بحث‌های اشتغال و توانمندسازی را در این شرایط مورد توجه قرار دهد.
وی تصریح کرد: بر همین اساس بنا به پیشنهاد صندوق سازمان ملل متحد پروژه‌ راهبری و حمایت شده در تهیه و تولید اقلام بهداشتی برای زنان باردار و سالمندان با حمایت از کسب و کارهای خرد و آسیب دیده از کرونا و با به کارگیری زنان سرپرست خانوار طراحی و اجرا شد.
مشاور وزیر و سرپرست دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال افزود: در این پروژه با توجه به موضوع فرابخشی بودن، بازیگران زیادی دخیل بودند و هدف نیز بسیار سنگین بود.
ازوجی اظهار داشت: در همین راستا تلاش کردیم یک نهاد تسهیل گر برای اجرای پروژه به ما کمک کرده و با دستگاه‌های مختلف اجرایی کشور ارتباط برقرار کند.
وی افزود: نکته ظریفی که بر این پروژه می‌توان تصور کرد، ارتباط برقرار کردن دو گروه آسیب پذیر جامعه یعنی گروه آسیب‌پذیری اجتماعی و گروه آسیب‌پذیری اقتصادی است.
ازوجی به مجموعه اقدامات انجام شده در خصوص اجرای این پروژه نیز اشاره کرد وگفت: طراحی و پیاده سازی پروژه از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تسهیلگری یک NGO و موافقت UNFP در مشارکت و ارائه کمک‌های فنی و حمایتی، تولید اقلام کاملاً استاندارد با ضوابط اعلامی وزارت بهداشت، تولید در ۱۱ واحد کوچک و متوسط و نوپا در چهار استان کرمانشاه، لرستان، فارس و تهران از جمله این اقدامات است.
وی توضیح داد: علاوه بر این، استفاده از ظرفیت زنان سرپرست خانوار و حمایت از آنها در قالب یارانه دستمزدی، ارائه آموزشهای لازم در چارچوب استانداردهای وزارتخانه، ارائه آموزش‌های مهارتهای زندگی و کسب و کار برای زنان سرپرست خانوار با هدف پایدارسازی اشتغال آنان، طراحی سامانه و توزیع اقلام بهداشتی برای استانهایی مدنظر دستگاه اجرایی یعنی وزارت بهداشت و سازمان بهزیستی از دیگر اقدامات انجام شده در این بخش است.
 ازوجی افزود: اقلام تولید شده در  ۸ استان، ۵۸ شهرستان، ۷۰ مرکز نگهداری سالمندان و ۲۱ مرکز خدمات درمانی توزیع شد و هزینه اجرای این پروژه بالغ بر یک میلیون دلار معادل ۲۵ میلیارد تومان است.  
کاشانی مدیر مجتمع معلولین و سالمندان قدس نیز گفت: مجتمع معلولین و سالمندان قدس متعلق به بنیاد خیریه کامرانی بوده و در سال ۱۳۴۵ به همت مرحوم سیف الدین کامرانی تاسیس شده است.  
وی  افزود: این مجتمع در حال حاضر از ۴۰۰ نفر سالمند و معلول ذهنی مراقبت میکند که از این تعداد ۲۶۰ نفر مجهول الهویه هستند و از طریق قوه قضاییه به این مرکز معرفی شده اند.
 کاشانی تصریح کرد: این مرکز، 170 کارمند دارد که در واحدهای پزشکی، کلینیک و واحدهای نگهداری و پشتیبانی از سالمندان و معلولان به صورت شبانه‌روزی فعالیت میکنند.
وی افزود: مددجویان این مجتمع هم اکنون از امکانات رفاهی در کارگاههای آموزشی بهره مند هستند، آموزشهای خیاطی، هنری  و کار دستی از جمله آموزشهایی است که به آنان داده می شود. واحد کلینیکی این مجتمع دارای فیزیوتراپی، کاردرمانی، آزمایشگاه، دندانپزشکی و پزشکان عمومی و متخصص است که به صورت شبانه روزی و شیفتی انجام وظیفه میکنند.
کاشانی  با قدردانی از حمایتهای همه جانبه سازمان بهزیستی کشور و کسانی که این مرکز را در نگهداری از سالمندان و معلولان یاری کرده‌اند گفت: این مرکز تاکنون همه موارد مربوط به دستورالعملهای بهداشتی را رعایت کرده و در همین زمینه همه مددجویان و کارکنان این مجتمع تا الان ۱۳۳۵ دوز واکسن کرونا دریافت کردهاند.
وی همچنین به توزیع رایگان ماسک،گان و سایر اقلام بهداشتی از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: قطعاً با مساعدت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، توزیع اقلام بهداشتی بهصورت کافی و رایگان در این مجتمع انجام شده است.
زاهد احمدی، مجری پروژه نیز درباره ویژگی‌های این پروژه گفت: چند ماه پیش با حمایت سازمان‌های مختلف در کشور پروژه حمایت از کسب و کارهای خرد و نوپا از طریق ظرفیت سازی و توزیع اقلام بهداشتی برای سالمندان و زنان باردار در دوره کووید ۱۹ طراحی شده و شروع به کار کرد.
 وی افزود: این پروژه در مقطعی شروع شد که حمایت های مستقیم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، صندوق جمعیت ملل متحد سازمان بهزیستی کشور، وزارت بهداشت و سایر ارگانها را با خود داشت.  
احمدی تصریح کرد: این برنامه قرار بود به نحوی طراحی شود که با توجه به مشکل کرونا در کشور،بتوانیم از یک طرف زنان سرپرست خانوار را که در زمینه تولید و توزیع فعال هستند حمایت نماییم و از طریف دیگرسالمندان و اقشاری را که از جنبه‌های مختلف در معرض آسیب هستند مورد حمایت  قرار دهیم ،همچنین ظرفیت سازی واحدهای صنعتی و مخاطبان مثل اقشار آسیب‌پذیر اجتماعی و اقتصادی از دیگر اهداف این پروژه بود. الگوی کار طوری طراحی شده بود که هدف روی اقشار آسیب پذیر اما از جوانب مختلف باشد.
احمدی افزود : یعنی هدف این پروژه به طور کلی حمایت از اقشار آسیب پذیر بود. در همین زمینه شناسایی مرکزی که ظرفیت تولید این اقلام را داشته باشند به عنوان اولین هدف مد نظر قرار گرفت.  
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تنوع تولید اقلام بهداشتی در کشور بسیار زیاد است، اما معیارهای ارزیابی و انتخاب این واحدها، معیارهای پروژه بود، بنابراین تعداد زیادی از واحدهای تولیدی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی معرفی شدند و واحدهایی که امکان تولید اقلام و جذب زنان سرپرست خانوار را نیز داشتند انتخاب شدند.
احمدی افزود: در بین تولید کنندگان نیز کسانی انتخاب شدند که در محیط کار از زنان سرپرست خانوار استفاده کرده باشند.
وی مجموعه واحدهای تولیدی ارزیابی شده در استان‌های هدف را  ۴۶ واحد تولیدی عنوان کرد و گفت: ۲۳ واحد تولیدی در زمینه ماسک جراحی، ۷ واحد تولیدی در زمینه ماسک فیلتر دار، یک واحد تولید دستکش لاتکس،3 واحد تولید عینک حفاظتی، یک واحد تولید قاب حفاظتی صورت و ۱۱ واحد  در خصوص گان یکبار مصرف پزشکی بودند.
 احمدی افزود:۴ استان کرمانشاه، لرستان، تهران و فارس مستقیماً درگیر تولید بودند. یعنی ۱۱ واحد تولیدی در استانهای درگیر،  تولید ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار ماسک بودند که حجم  بسیار بالایی از تولید را بر عهده داشتند.
وی تصریح کرد: اما ظرفیتهای فنی تنها مورد تاکید در این پروژه نبود، بلکه زنان سرپرست خانوار باید در تولید آنها نقش داشته باشند که مجموعا ۳۲۱ زن سرپرست خانوار در فرآیند تولید مستقیم نقش داشتند و تمام این زنان طی برنامه خاصی در این زمینه آموزش دیدند.