کامران جعفری در جلسه امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان و شرکت گلهای دشت آندیا برای اجرای قرارداد پژوهشی - توسعهای در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان، اظهار کرد: طرح مشاغل خانگی در کشورهایی مثل چین با الگوی فعلی انجام و بسیار موفق بود و شرط موفقیت این طرح در کشور نیز انجام کامل فرآیند اجرایی و توجه به ارائه یارانهها به صورت بجا و متمرکز است.
این مسئول، با بیان اینکه استان زنجان پتانسیل بالا و مزیت اقتصادی در حوزه کشاورزی دارد، ادامه داد: وضعیت تولید گیاهان دارویی با توجه به اقلیم استان، مناسب است و ارزشافزوده بالایی داشته و تجارت آن در دنیا پرسود و پایدار است، به همین دلیل جلوگیری از خامفروشی گیاهان دارویی و عصارهگیری و نهادینه کردن آن در جامعه اهمیت بالایی دارد؛ چراکه فقط خامفروشی مختص نفت نیست و ایجاد حلقه ارزشافزوده برای منابع اینچنینی نیاز مبرم کشور است.
در ادامه این جلسه، جانشین قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان، هدف از همکاری در اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی را ایجاد اشتغال دانست و اظهار کرد: قریب به هشت سال قبل ۲۴ بند سیاستهای اقتصادمقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد ولی میبینیم که بخشهایی مغفول واقع شده که توجه به مشاغل خانگی، توجه به اصلهای این سیاست ابلاغی است.
سرهنگ جلال غورقانلو ادامه داد: استقلال اقتصادی و نوع نگاه به آن اهمیت زیادی دارد که تاثیر آن در تولید و اشتغال مشاهده میشود. ارائه راهکار برای حل مشکلات نیز میتواند در حل آن تسهیلگریهایی را به وجود و نیل به اهداف را نزدیکتر کند.
وی با اشاره به نامگذاری سالجاری به تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها، افزود: متاسفانه شاهد آن هستیم که تولید در روستاها کم شده و حتی ترکیب جمعیتی نیز تغییر یافته و ساکنان روستا روز به روز در حال کاهش هستند که این مسئله موجب افزایش حاشینهنشینی و آسیبهای اجتماعی خواهد شد، به همین دلیل ایجاد اشتغال در مناطق روستایی به خصوص مشاغل پرسود، بر ماندگاری جمعیت در روستاها کمک میکند.
غورقانلو یادآور شد: تکمیل فرآیند اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در به ثمر نشستن آن اهمیت بالایی دارد و در بخش شناسایی و توانمندسازی میتوان اقدامات موثر و سریعی را انجام دارد و امیدواریم به لحاظ اتصال به بازار و ایجاد بازار پایدار مشکلی پیش نیاید.
مرتضی عزیزپور ادامه داد: آموزش و توجه به بازار داخلی باید در کنار تولید گیاهان دارویی و ترویج و آموزش آن مورد توجه قرار گیرد تا بازار پایدار داخلی به وجود بیاید. برای بازار صادراتی نیز مشکلی وجود نداشته و بازارهای هدف شناسایی شده است.
موسس برند حاجنوروز با تاکید بر لزوم آموزش برای ورود به حرفه عطاری، عنوان کرد: برخی اصناف وجود دارند که با آموزش ابتدایی و کوتاهمدت، فرد متقاضی میتواند به بازار کار وارد شود ولی فروشندگی گیاهان دارویی و عطاری جزو صنوفی است که حتماً باید از قانون استاد و شاگردی استفاده شود. فنون این کار همواره به صورت سینه به سینه منتقل شده و فعالیت زیر نظر یک استاد در این صنف، جزو ضروریات است.
در پایان جلسه تفاهمنامه سهجانبه همکاری مشترک بین جهاددانشگاهی، قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان زنجان و شرکت گلهای دشت آندیا برای اجرای قرارداد پژوهشی - توسعهای در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان، به امضای طرفین رسید.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷