وحید خسروی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: کار در حوزه فرش به لحاظ تامین مصالح و مواد اولیه با توجه به نوسانات قیمت ارز سخت است و این نوسان سبب میشود که قیمت مواد اولیه مدام تغییر کرده و برنامهریزیهای سرمایهگذار متغییر شده و با بالا رفتن دستمزدها، قیمت نهایی افزایش میباید که رقابت بازارهای جهانی را برای تولیدکننده سخت میکند.
وی با بیان اینکه دیگر سختی تولید فرش، نوع بافندهها و بالا بودن دقت آنان در فرآیند بافت است، افزود: متاسفانه مرجعی برای پیگیری مشکلات برای تولید فرش وجود ندارد و همین امر سبب ضربههایی به تولید و تجارت فرش میشود.
این فعال حوزه فرش، نیروی انسانی را یکی از ارکان اصلی تولید فرش دانست و ادامه داد: چند سالی است که دستمزدها تغییری نکرده و بافنده ماهر، دیگر علاقهای به فعالیت ندارد و نیروی جوان نیز به بازار وارد نمیشود و بالا رفتن سن بافندههای قدیمی نیز، دیگر مشکل موجود در بازار تولید فرش است.
خسروی، رکود ۱۰ ساله بازار و کرونا را دلیلی بر کاهش تولید عنوان کرد و گفت: مواد اولیه تولید نخ ابریشم از درخت توت است که در شهرستان طارم به خوبی رشد میکند و زمینه خوبی برای سرمایهگذاری در حوزه تولید نخ ابریشم فرش است تا بافندگان داخلی نیز در تامین مواد اولیه، نیازمند واردات نشوند.
این پیشران حوزه فرش طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان زنجان، تصریح کرد: در حال حاضر به دنبال ایجاد کارگاهی برای صادرات فرش به کشور کویت هستیم که بخشی از بافندگان آن را ثبتنامکنندگان طرح ملی مشاغل خانگی در استان تشکیل میدهند و فرآیند اجرایی این طرح اگر به روش کنونی ادامه پیدا کند، قطعاً بافندگان بازارهای پایدار و به تبع آن درآمد پایداری را خواهند داشت.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷