در این جلسه که با حضور معاون اشتغال اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل و فرآورده های کشاورزی شهرداری کرج و معاونین جهاددانشگاهی البرز برگزار شد، طرفین به انتقال تجربیات در زمینه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی پرداختند.
ابراهیم شادمهر مدیر امور اشتغال و کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان البرز در این جلسه ضمن اشاره به فرایند انجام کار و جلسات مختلفی که از سال ۹۸ تشکیل شده گفت: این طرح عملا از ابتدای سال گذشته وارد فاز اجرا شد و دوستان ساختارشکنانه و با در نظر گرفتن اولویتهای استان کار را اجرایی کردند.
به گزارش ایسنا، شادمهر افزود: تمام افراد از دستگاههای مربوطه برای پیشبرد این کار وقت گذاشتهاند و آقای قاسمپور و همکارانشان وقت مضاعف گذاشتند. اگر موفقیتی حاصل شده به دلیل کیفت کار بودن ایشان است. امیدواریم استان البرز به عنوان الگویی در حوزه مشاغل خانگی در همه کشور مطرح شود.
محمود شکریان معاون آموزشی جهاد دانشگاهی البرز هم در این جلسه گفت: در ابتدا، کار مقداری گنگ بود اما در ادامه هدف اصلی به وسیله آقای قاسم پور، آقای آبین و سایر دوستان فعال در این طرح مشخص شد و با حمایتهای جناب شادمهر و همکارانشان راهبردهایی استفاده شد که به مسیر اصلی رسیدیم. در انجام امور همه یک دل و هماهنگ بودند و از هیچ تلاشی برای پیشبرد کار دریغ نکردند.
حسین آبین مسئول حوزه پیشرانها در طرح مشاغل خانگی در استان البرز هم در این جلسه گفت: جلسات زیادی با سازمانها و ادارات مختلف داشتیم و متوجه شدیم که همه آنها تمایل دارند از جزیرهای بودن در بیایند. بنابراین قرار بر این شد که همه را زیر یک سقف جمع کنیم. با پیشنهاد آقای شادمهر تصمیم داریم طرحی را عملیاتی کنیم که هر فردی در حوزه مشاغل خانگی از هر سازمانی مجوز گرفت به مرکز ساماندهی مشاغل خانگی ارجاع داده شود تا مشاورهها و آموزشهای لازم را در زمینه مورد نظر بگیرد و به طور تخصصی وارد آن شغل شود، نه اینکه بعد از گرفتن وام و ورود به شغل مورد نظر متوجه شود که راهش اشتباه بوده، توانمندی لازم را نداشته یا زیرساختهای کار فراهم نبوده است.
آبین در ادامه افزود: ما در این زمینه مشاوران خوبی را در نظر گرفته و در زمینه آموزش اساتید بسیار ارزندهای که در سطح کشور مطرح هستند را مشخص کردهایم. دراین مدت در حوزهی آموزش ۱۶ کارگاه و تعدادی وبینار تخصصی نیز با کمک همه سازمانها و مسئولین مربوطهشان برگزار شدهاست.
قاسم پور ادامه داد: در نگاه اول با کمک آقای خیری در شهرداری پذیرفته شد که مشاغل خانگی با توجه به دامنه گستردهای که از منابع انسانی دارد، لازم است در مکانی ساماندهی و متمرکز پیدا کنند. نگاه دوم این بود که پایگاه ایجاد شده مرکزیتی برای فروش و پخش دستاوردهای مشاغل خانگی باشد. نگاه سوم ایجاد انسجام درونی بین مشاغل خانگی بود که در این راستا کمیتههایی از بین افراد خبره و سرشناس هر حوزه ایجاد شد و یک نفر به عنوان رئیس هر کمیته مشخص شد.
احمد خیری رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری شهرداری کرج با اشاره به اینکه در رابطه با موضوع مشاغل خانگی، بهبود فضای کسب و کار و سیستم کارآفرینی در هر محیطی با چند مسئله جدی مواجه هستیم گفت: اول باید آدمهای دغدغهمند و عاشق را در دستگاهها، الزامات اداری و محیط اکوسیستمها پیدا کنیم که این اتفاق در البرز افتاد. دوم اینکه برای هر کاری هماندیشی، همفکری، همکاری، همدلی و گفتمانسازی مشترک نیاز است که این اتفاق هم افتاد و دبیرخانه شکل گرفت و سوم اینکه هر کاری به یک تئوری علمی و پشتوانه نظری نیاز دارد. افرادی که در تنگناهای اقتصادی و اجتماعی کشور تصمیم میگیرند کاری را آغاز کنند، اگرمشاورههای تخصصی و پشتوانه و آموزشهای علمی لازم را نداشته باشند تجربه تلخی ایجاد میشود و خاصل میشود آدمهای بیکاری که وام میگیرند و تبدیل به بیکار بدهکار میشوند. برای حل این مسئله هم مرکز تخصصی خدمات مشاوره مشاغل خرد و خانگی ایجاد شده است.
خیری افزود: مسئله فروش در عصر جدید با توجه به سرعت تغییرات اجتماعی و تغییر ذائقههای مردم، نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد.باید از پلتفرمهای فروش آنلاین و ظرفیتهای آنها استفاده شود، با ایجاد مجموعههایی که بتوانند گیف ایجاد کنند و ارزشهای جدید برای محصول خلق کنند.
وی افزود: پاسخ به این چند مسئله در قالب این دبیرخانه و این فعالیتها یک ماموریت جمعی شد که بسیاری از دوستان در استان به آن وفادارند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷