به گزارش روابط عمومی دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان اصفهان ، بر اساس نیاز سنجی بعمل امده از متقاضیان و پشتیبان های همکار در طرح، جلسه مشاوره تخصصی انلاین " بازریابی فعالیت های خدماتی " ویژه متقاضیان استان اصفهان برگزار شد.
خانم دکتر ندافی ، مدرس دوره با بیان این نکته که حقیقت این است که ما در یک اقتصاد خدمات محور زندگی میکنیم که عمده این اقتصاد را بخش خدمات تشکیل میدهد. هفتاد تا هشتاد درصد تولید ناخالص داخلی که در کشورهای پیشرفته تولید میشود ناشی از بخش خدمات (service) است؛ همچنین هفتاد تا هشتاد درصد نرخ اشتغال در این بخش است افزود در ایران نیز، شبیه چنین آماری را میتوانیم ملاحظه کنیم؛ درصد بالایی از افراد در بخش خدمات مشغول به کار هستند و همه اینها اهمیت این حوزه را به ما نشان میدهد. در حالی که اهمیت این موضوع در کشور ما کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود: بازاریابی خدمات بازاریابی مبتنی بر ارزش و ارتباط است. بازاریابی خدمات برای عرضه یک خدمت یا محصول به بازار عرضه می شود. با توجه به اهمیت فزاینده خدمات در اقتصاد جهانی، بازاریابی خدمات موضوعی شده است که نیازمند مطالعه جداگانه است. بازاریابی خدمات به لحاظ ویژگی های منحصر به فردش، یعنی ناملموس بودن، گوناگونی، گذرا بودن و تفکیک ناپذیری، از بازاریابی کالا متفاوت است.
به گفته مدرس مدرس دوره ، در زمینه عملی کردن بازاریابی خدمات باید نکات زیر رعایت شود:
1-فراگیری فنون مربوط به شیوه خدمات رسانی و ارائه محصولات خدماتی
2-عملی کردن برنامه ها و اهداف و ایده ها باید به صورت غیر مستقیم و نامحسوس باشد
3-ترکیب بین روشهای سنتی بازاریابی با روشهای مدرن
4- اولویت دادن به مشتریان و روند بازاریابی
در بازاریابی خدماتی ترکیب روشهای سنتی و مدرن از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شیوه ی سنتی در این بازاریابی شامل: کالا یا محصول ، قیمت معین شده برای محصول، محل ارائه محصول که در اینجا همان خدمات است و ارتقا محصولات است.در روش مدرن این نوع از بازاریابی شامل: مستندات قابل مشاهده و ملموس روند بازاریابی و مشتریان است.
گفتنی است در راستای ادامه فاز سوم طرح ( اتصال به بازار ) و بدلیل محدودیت های ایجاد شده بواسطه شیوع بیماری کرونا در استان، جهاد دانشگاهی واحد اصفهان مشاوره های عمومی و تخصصی به متقاضیان و پیشرانهای همکار در طرح را از طریق مجازی و بصورت انلاین ارائه می نماید.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷