ایسنا/اصفهان یک فعال حوزه مشاغل خانگی در اصفهان با اعتقاد بر اینکه در شرایط اقتصادی امروز زنان خانه دار باید استقلال مالی داشته باشند، تاکید کرد: متاسفانه برخی زنان در خانه به دنبال شغلی با درآمد آنچنانی هستند، در حالیکه این تفکر اشتباه است، بنابراین در ابتدا باید فرهنگ سازی شود که زنان در درجه نخست حرفه و مهارتی را در کنار انجام امورات منزل آموزش بینند.
رقیه رفیعی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه در حال حاضر در بخش بافت گلیم، پرتز مو و ... در حوزه مشاغل خانگی فعال هستم و در این راه آموزش می دهم، اظهار کرد: برخی زنان عادت کرده اند که از آسان ترین مسیر به آنها کمک شود، در حالیکه آموزش حوزه های مختلف مشاغل خانگی می تواند به خودکفایی آنها کمک کند.
وی با اعتقاد بر این که در حوزه بستهبندی کالاها بسیار ضعیف هستیم، گفت: مسئولان باید به جای دادن وام و کمک های مقطعی نسبت به رشد زنان فعال در حوزه مشاغل خانگی اهمیت دهند.
رفیعی، با بیان اینکه برخی قوانین و مقررات مانعی پیش روی فعالیت مشاغل خانگی است، گفت: بخش های مختلف به جای اینکه دست فعالان مشاغل خانگی و پشتیبانهای آن را بگیرند، بعضا افراد را به عقب هل می دهند، البته بعضا با پرداخت تسهیلات به برخی فعالیت ها کمک به راه اندازی این دسته از مشاغل می شود.
وی افزود: از سوی دیگر افرادی که وارد حوزه مشاغل خانگی می شوند، باید براساس استعدادشان شناسایی، آموزش و در ادامه به آنها کمک شود.وی با اشاره به اینکه برای توسعه مشاغل خانگی باید نسبت به توانمندسازی و توسعه مهارت افراد از طریق آموزش پیش رویم، تاکید کرد: ایجاد بازارچه های دائمی فروش برای عرضه تولیدات مشاغل خانگی می تواند به توسعه این دسته مشاغل و فروش آنها کمک کند.
پشتیبان همکار در طرح ملی مشاغل خانگی در اصفهان ادامه داد: از سوی دیگر مسئولان باید به جای دادن وام و کمک های مقطعی نسبت به رشد زنان فعال در حوزه مشاغل خانگی اهمیت دهند و در نهایت باید تسهیلات به افرادی تخصیص یابد که توانایی به کارگرفتن و جذب افراد دیگر به حوزه مشاغل خانگی را داشته باشند و معتقدم این اعتبارات نباید به افراد تازه کار تخصیص یابد.
رفیعی درباره طرح توسعه مشاغل خانگی، اظهار کرد: با توجه به وضعیت بیماری کرونا، در حال حاضر آموزش هایی که در قالب این طرح ارائه می شود، به صورت آموزش در فضای مجازی است و معتقدم با گذشت زمان از اجرای این طرح شاهد معایب و مزایای این مدل اموزش خواهیم بود.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷