به گزارش دبیرخانه طرح ملی مشاغل خانگی استان هرمزگان، درراستای توانمندسازی متقاضیان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی هرمزگان متقاضیان چهل و دومین دوره آموزش مهارتی (مقدماتی) آنلاین دوزنده لباس محلی سه شنبه 18 خرداد ماه با تدریس خانم حلیمه ایمانی پیشران صنایع دستی برای متقاضیان شهرستان جاسک و سیریک در حال برگزاریست.
ایمانی گفت:شلوار زنان نیز در تمام نواحی استان هرمزگان شکل و آرایشی همانند دارد اما تزئین دمپای شلوارها بسته به سلیقه محلی و نه شرایط آب وهوایی متفاوت است. شلوارها دارای دمپای تنگ تا زانو است و در ناحیه کمر و پایین گشاد میشود و قسمت مچ پا به سمت داخل را به وسیله ی زیپ یا دکمه میبندند.
این مدرس افزود: برای دمپای شلوار از «بادله تمام»، «ودویی دستی»، «ودویی چرخی»، «پولکی»، «حاشیه ای»، «سرپاچه ای»، «گلابتونی»، «خوس لنگه ای»، «ودویی اطلسی» و «نخی» بکار می رود و بیشتر از پارچههای کلفت و رنگهای روشن برای شلوارهای بندری استفاده می شود.
وی ادامه داد: چادر بندری زنان هرمزگانی نیز یکی از زیباترین چادرها در سراسر کشور که طرح، رنگ و نوع پارچه زیبایی خاصی را برای آنها به وجود آوردهاست. بیشتر چادرها به رنگهای قهوهای خردلی و خاکستری مایل به آبی است که اغلب آنها از کشورهای عربی، هند و پاکستان وارد ایران می شود.
ایمانی گفت: طرز پوشیدن آن نیز به صورت (لا نیم لا و کول زدن) است که در روش نخست گوشه چادر را با دست بر روی دوش می اندازند و طرف دیگر آزاد است و شیوه دیگر نیز چادر را دور سر میپیچند و گوشه آن را در ناحیه گوش رها میکنند.
این کار آفرین بیان کرد: برقع(برقه یا برقعه) نیز جزو پوشاک بانوان هرمزگانی است که علاوه بر جنبه تزیینی، کاربرد نیز دارد و نوعی حجاب محسوب می شود. اغلب زنان ساحل نشین قشم، بندرلنگه، جاسک و بندرعباس از آن استفاده میکنند و در مناطقی مانند رودان، حاجیآباد و بستک کمتر دیده میشود.
علاقهمندان جهت شرکت در این وبینار میتوانند از طریق سامانه آموزش مجازی جهاد دانشگاهی هرمزگان (امجد) با لینک Http://amjad.jde.ir/hr وارد شوند و پس از ورود به سامانه در قسمت انتخاب نام جلسه "آموزش تخصصی مشاغل خانگي"و سپس واردکردن نام و نام خانوادگی و در انتها واردکردن (رمز عبور: 123456) را وارد وبینار شوند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷