اجلی با اشاره به وظایف محول شده به جهاددانشگاهی استان در اجرای این طرح، تصریح کرد: مطالعات و پژوهش، آموزش و مشاوره، رصد و پایش، ارزیابی، اثربخشی، مستندسازی و تهیه بانک اطلاعاتی، شبکهسازی، همافزایی، تسهیلگری، جلوگیری از اتلاف منابع و دوبارهکاری، تقویت روحیه تیمی و کار گروهی، اتصال به بازار، توجه به زنجیره ارزش و ظرفیتسازی، از جمله این وظایف است.
این مسئول با اشاره به وضعیت صنایع غذایی، افزود: تولیدات مربوط به صنایع غذایی در استان زنجان پرمخاطبترین مشاغل خانگی و خرد بود، ولی متاسفانه به دلیل محدودیتهای بهداشتی بالایی که در این رسته از مشاغل وجود دارد، جزو مزیتهای استان پیشبینی نشده است.
در ادامه این جلسه مسئول مشاغل خانگی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان در تعریف مشاغل خانگی، اظهار کرد: مشاغل یا کسب و کار خانگی، آن دسته از فعالیتهایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل میگیرد و منجر به تولید خدمت و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی میشود.
ناهید شربیانی ادامه داد: مشاغل خانگی در سه قالب مستقل، پشتیبان و تحت پوشش تعریف شده است. حالت مستقل نوعی اشتغال است که فرد میتواند با اتکا به توان شخصی، خلاقیت و ابتکار، به شکل خویشفرمایی به فعالیتهای تولیدی و خدماتی بپردازد که در نتیجه منجر به کسب در آمد و ایجاد فضای کسب و کار میشود.
وی در تعریف پشتیبان نیز افزود: پشتیبان، اشخاص حقیقی یا حقوقی هستند که مسئولیت حمایت از تعدادی از شاغلان خانگی را در کل فرآیند تولید و ارائه خدمات، اعم از آموزش، تهیه و توزیع مواد اولیه و ابزار کار (حسب مورد)، مشاوره، طرحی، نوآوری، بستهبندی، بازاریابی و فروش به عهده بگیرند.
شربیانی با اشاره به فعالیت تحت پوشش، تصریح کرد: افراد تحت پوشش به افرادی که متقاضی انجام فعالیت تحت پوشش پشتیبان هستند، اطلاق میشود.
مسئول مشاغل خانگی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان زنجان خاطرنشان کرد: در این طرح از توان جهاددانشگاهی به عنوان واحد تسهیلگر استفاده شده و فروش در بازارهای مجازی از نقاط قوت اجرای این طرح است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷