اخبار

بازدید از کارخانه تولید گیاهان دارویی حاج نوروز عطار

زنجان

۱۴۰۰/۰۳/۱۹

خلاصه خبر

در بازدید از کارخانه تولید گیاهان دارویی حاج نوروز عطار مطرح شد: کشت، تولید و فرآوری گیاهان دارویی با توجه به اقلیم می‌تواند راهکار خوبی برای ایجاد اشتغال خرد در استان زنجان باشد.


متن کامل خبر

شرکت گل‌های دشت آندیا، واحدی برای خردایش و بسته‌بندی داروهای گیاهی و ادویه‌جات در استان زنجان با برند حاج نوروز عطار است. برای ورود به این واحد باید پروتکل‌های بهداشتی مربوط به واحدهای تولید و فرآوری محصولات غذایی را رعایت کنید. خط تولید و بسته‌بندی تقریباً خطی است و به گفته مدیر خط تولید در طرح توسعه، فرآیند کاملاً خطی شده و مشکل کمبود فضا و طراحی حل می‌شود.

در اینجا بوی تند ادویه‌ها را می‌توانید به راحتی از پشت ماسک‌ هم استشمام کنید و شکل ابتدایی و اولیه ادویه‌ها و برخی گیاهان دارویی را ببینید. اینجا رنگ و بو با شما حرف می‌زند.

بنیان‌گذار برند حاج‌نوروز عطار که سال‌ها سابقه فعالیت در حوزه عطاری و فرآوری گیاهان دارویی و ادویه‌جات را دارد، در رابطه با صنعت کشت گیاهان دارویی می‌گوید: در جهان صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی و استفاده از آن رو به پیشرفت است. گردش مالی این کار بالای ۵۰۰ میلیون دلار بوده و این عدد در حال بزرگ‌تر شدن است.

مرتضی عزیزپور با اشاره به مشکلات موجود در مسیر صنایع فرآوری و بسته‌بندی گیاهان دارویی و ادویه‌جات، ادامه می‌دهد: رعایت جدی مباحث و پروتکل‌های بهداشتی از ملزومات تولید، فرآوری و بسته‌بندی مواد غذایی و مشتقات آن است ولی متاسفانه در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که قانون توسط کارشناسان تفسیر به مطلوب شده و برای صاحبان صنایع مشکلاتی را به وجود می‌آورد.

وی با اشاره به کشت مدون گیاهان دارویی، می‌افزاید: در حال حاضر عمده گیاهان دارویی که در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد از گیاهان خودرو طبیعی در دشت و کوه‌های کشور است و کشاورزان کمتر مایل به کشت گیاهان دارویی هستند و برداشت بی‌رویه و نادرست گیاهان دارویی در طبیعت سبب شده که در برخی مناطق شاهد از بین رفتن گونه‌های گیاهی باشیم که در بلندمدت می‌تواند دیگر گونه‌ها با تهدید نابودی مواجه شود.

نائب‌رئیس هیئت‌مدیره گل‌های دشت آندیا اظهار می‌کند: آموزش و توجه به بازار داخلی باید در کنار تولید گیاهان دارویی و ترویج و آموزش آن مورد توجه قرار گیرد تا بازار پایدار داخلی به‌ وجود بیاید. خوشبختانه در استان زنجان در راستای اجرای طرح مشاغل خانگی تفاهم‌نامه‌ای با جهاددانشگاهی و قرارگاه پیشرفت و آبادانی سپاه انصارالمهدی (عج) استان برای آموزش کشت و فرآوری منعقد شده است.

عزیزپور خاطرنشان می‌کند: ترویج کشت خانگی گیاهان دارویی سبب پیشرفت و توسعه فعالیت در این حوزه شده و حتی می‌تواند زنجان را به قطب تولید گیاهان دارویی به صورت کشت خانگی تبدیل کند و بازار پایداری را برای این محصول ایجاد کند و درب بازارهای صادراتی را به روی تاجران و کشاورزان جوان زنجانی باز کند.