دانشجوی دکتری دامپروری و کارآفرین دلایل به صرفه نبودن دامپروری سنتی در ایلام را برای متقاضیان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی بیان کرد.
«آریا قاسمی» در وبینار افزایش بازدهی در دامپروری سنتی ویژه متقاضیان رشته پرورش بز و گوسفند طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان ایلام اظهار کرد: مهمترین دلایل عدم موفقیت دامداری در حال حاضر را میتوان ضعف مراتع، گرانی نهادههای دامی ، ایجاد مقاومت دارویی، وجود سویههای جهش یافته بیماری و نداشتنم مدیریت صحیح برای این موارد دانست.
وی گفت: با توجه به ضرورت افزایش قدرت کشور در زمینه تولید و استفاده از ظرفیتهای طبیعی و همچنین افزایش قیمت نهاده و دارو نیاز به افزایش بازدهی دامداری داریم.
این دانشجوی دکتری و کارآفرین بخش دامداری تصریح کرد: افزایش تعداد زایش میش در سال، افزایش تعداد برهها در هر زایش، افزایش تعداد برههای ماده در هر زایش و حذف دنبه در دام بومی با تلقیح آنها با نژادهای متفاوت را از جمله راهکارها برای حل این مشکل است.
این دانشجوی دکتری دامپروری استفاده از نژادهای غیربومی در سیستمهای بسته و نیمه بسته، استفاده از تکنیکهای روز مورد استفاده در اروپا برای دام داشتی، استفاده از تغذیههای با قیمت مناسبتر در هر فصل و اجرای سیستم نیمباز را از راههای موفقیت در حرفه دامداری عنوان کرد.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷