فرحناز رافع چهارشنبه، 19 خرداد ماه سال جاری در جلسه کمیته فرش استان همدان، اظهار کرد: هزینه تمام شده فرش دستباف در همه استانها بالاست و ما در رقابتی نفسگیر از زنجیره ارزش تولید فرش که دچار مشکل اساسی شده، عقب ماندیم.
وی با بیان اینکه تشکیل کارگروه فرش به صورت مصوب انجام شده است، اضافه کرد: در برخی استانها کمیته فرش تشکیل شده است و در زیرمجموعه شورای برنامه ریزی قرار گرفته تا بتوانیم از تسهیلات کم بهره استفاده کنیم.
رافع با بیان اینکه حدود دو میلیون نفر در هنر- صنعت فرش فعالیت دارند و بیش از ۱۱۵ هنرستان فرش در مدارس کار و دانش داریم که ۵۵۰۰ دانشآموخته دارند، گفت: حاکمیت توجه ویژهای به فرش نداشته اما در این ۱۵ ماه، اقداماتی برای حل مشکلات انجام دادیم و به صورت حضوری به استانها و کارگاهها رفتیم و چون اجرایی هستم و میخواستم فرصتها و تهدیدهای هر استان را بدانم تا بر آن اساس برنامه بنویسیم، شخصاً به استانها رفتم.
وی با بیان اینکه سه هدف اساسی در مرکز ملی فرش داریم، توضیح داد: تولید، صادرات و کارآفرینی سه هدف مرکز است و برای رسیدن به این اهداف انجمنهایی در استانها انجام دادیم تا صدای رسای بافندهها باشند و ما برای درآمدزایی آنها برنامه نداریم.
رئیس مرکز ملی فرش ایران خاطرنشان کرد: برای توسعه بازار و ارتقاء جایگاه فرش دستباف با صندوق کارآفرینی امید تفاهمنامه امضاء کردیم و چند استان را به عنوان پایلوت این طرح انتخاب کردیم که یکی از این پایلوتها استان همدان است، این طرح در ابتدا برای حامیان سلامت، کارکنان استانداری، کارکنان اداره صمت و کارکنان صندوق کارآفرینی امید است تا فروش اقساطی در استان را داشته باشند.
رافع با بیان اینکه در حوزه هویت کارهایی انجام دادیم، توضیح داد: با هماهنگی قوه قضائیه و وزارت دادگستری علامت تأییدی برای فرش دستباف مشخص کردیم که از گل شاه عباسی، نشان صلح و دوستی و سرو تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه ما روی برند فرش کار نکردیم و آنقدر گذشتگان کار خوبی ارائه دادند که این مسئله به هویت ما تبدیل شده و روی مارکتینگ و برندینگ کار نکردیم، یادآور شد: در بحث هویت فرش دستباف، پروژه شناسنامه دار کردن فرشها را داریم و مجوز کارگزاری را به بعضی از استانها خواهیم داد.
متن کامل خبر در سایت ایسنا به آدرس https://www.isna.ir/news/1400031913897 بارگذاری شده است
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷