«ظاهر پورمجاهد» روز چهارشنبه، 19 خرداد ماه در جلسه کمیته فرش استان همدان که با حضور رییس مرکز ملی فرش ایران برگزار شد، اظهار کرد: استانها نقشی در تدوین قوانین و سیاستهای کلی حوزه فرش ندارند و قوانین و مصوبات این حوزه در سطح کلان باید دارای ثبات و پایداری باشد تا تلاش مدیران و فعالان هنر صنعت فرش در نقاط مختلف کشور منجر به نتیجه مطلوب که همانا رونق اقتصادی این صنعت برای درآمدزایی و ارزآوری است، شود.
وی تاکید کرد: استان همدان نیز در عرصه حمایت از تولیدکنندگان و بافندگان فرش اقدامات بسیار خوب و قابل توجهی را انجام داده که در ادامه به پشتیبانی و کمک مدیران کشوری نیاز دارد.
پورمجاهد با اشاره به اقدامات انجام شده برای رفع مشکلات صنعت تولید و عرضه فرش دستباف در همدان، گفت: به همت استاندار و همراهی برخی دلسوزان، انجمن فرش استان و تمامی فعالان این حوزه شامل ریسنده، رنگرز، طراح، بافنده و تاجر در این تشکل ساماندهی شده اند.
او با بیان اینکه ۵۰ هزار بافنده در استان همدان مشغول تولید فرش هستند، افزود: بیمه بافنده ها و آموزش نسل جدید فعالان و علاقه مندان این هنر صنعت نیز از جمله اولویتهای محوری انجمن فرش استان همدان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان به پرداخت ۲۶۰ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصد برای رونق کسب و کارهای کوچک و خانگی در استان اشاره کرد و گفت: این تسهیلات به جامعه هدف کمیته امداد و بهزیستی و طرح های مشاغل خانگی و خوداشتغالی پرداخته شده و فعالان فرش نیز می توانند از این حمایتها بهره مند شوند.
وی خاطر نشان کرد: تولید فرش یک کار اقتصادی و مقرون به صرفه با ایجاد اشتغال پایدار است و استانداری همدان آمادگی لازم برای حمایت از شاغلان این صنعت ارزنده را دارد.
به گفته پورمجاهد، فرش همدان دارای نقشه های اصیل و پرآوازه ای است و تاجران و بازرگانان باید در زمینه بازار سنجی و شناخت سلیقه مشتری به ویژه برای صادرات این محصول اقتصادی به کشورهای خارجی برنامه ریزی و تلاش هدفمندی داشته باشند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷