اخبار

از پای نخواهیم نشست

قزوين

۱۴۰۰/۰۴/۰۲

خلاصه خبر

به گزارش قزوین خبر: محمدرضا رحمانی یکی از کارآفرینان استان قزوین است که از سال ۸۲ و در سن ۱۸ سالگی فعالیت خود را آغاز کرده است. در این سال‌ها از ورشکستگی تا صادرات را تجربه می‌کند و با همت و پشتکار مضاعف لحظه‌ای از پای نمی‌نشیند.


متن کامل خبر

از همان ابتدا به‌دلیل علاقه زیاد به خشکبار در انبار یکی از فروشگاه‌های معروف مشغول به کار می‌شود تا از نزدیک تجربه کسب کند، از آنجا که عقیده داشته باید در هر زمینه‌ای تخصصی کار کند وارد عرصه تولید میوه خشک می‌شود.

سال ۹۰ اولین تولیدی را با کمک دوستان و با اعتباری بالغ  بر ۱۵ میلیون تومان و در تهران راه‌اندازی می‌کند و مدیریت این شرکت ثبت شده را بر عهده می‌گیرد. اتفاقات تلخ و شیرین زیادی برایش می‌افتد؛ در ابتدای راه و پس از یک سال به‌دلیل فشارهای زیاد و سرمایه کم ورشکست می‌شود و در این برهه حساس دوستانش از ادامه مسیر صرف‌نظر می‌کنند ولی این کارآفرین با قوت راه را ادامه می‌دهد.

با اتومبیل مسافرکشی کرده و تمام درآمد حاصل از آن را صرف تهیه غرفه در نمایشگاه‌ها می‌کند تا سبک استفاده از مصرف میوه خشک را در جامعه نهادینه سازد.

به گزارش قزوین خبر، سال ۹۰ مجموعه‌ای به نام کانون تولیدکنندگان میوه خشک با هدف حمایت و سازمان‌دهی تشکیل می‌شود و این کارآفرین مسئولیت آن را بر عهده می‌گیرد، در ابتدا تلاش می‌کند تا روش‌های تولید در سراسر کشور یکسان باشد.

به گفته خودش در منطقه به ترتیب ترکیه، ایران و افغانستان پتانسیل بالایی در حوزه تولید میوه خشک دارند. وقتی می‌بیند تولیدات نامرغوب در کشور زیاد می‌شود و بازار خارج کم‌کم اعتماد خود را نسبت به محصول ایرانی از دست می‌دهد وارد میدان می‌شود. از سال ۹۰ تا ۹۴ بالغ بر ۷۰ کارگاه را به تنهایی شناسایی می‌کند و با آموزش موفق می‌تواند محصول تولیدی این کارگاه‌ها را به حد استاندارد برساند.

تا سال ۹۷ به راه‌اندازی ۱۱۰ کارگاه کمک می‌کند؛ سال ۹۷ تلاش‌های چندساله‌اش نتیجه می‌دهد و موفق می‌شود با ۵۰۰ میلیون تومان یک کارگاه بزرگ در تاکستان راه‌اندازی کند؛ پس از آن دست به کار می‌شود و کارگاهی دیگر با اعتبار ۵۰۰ میلیون تومان نیز در تنکابن راه‌اندازی می‌کند.

حالا پس از ۱۸ سال برنامه آموزشی خود را گسترش داده و علمی‌تر کرده است؛ تجربیات ۱۸ ساله خود را دسته‌بندی کرده و اکنون اغلب آموزش‌ها را به‌صورت مجازی ارائه می‌کند.

در تشکل مردم‌نهادش بازدیدهای استانی را در دستور کارش قرار داده و برای هر استان یک نماینده مشخص کرده است تا نماینده موردنظر کارگاه‌های کوچک استان خود را شناسایی کند، پس از شناسایی به‌صورت حضوری از کارگاه‌ها بازدید کرده و مشکلات را بررسی می‌کند. البته همه این اقدامات و فعالیت‌ها را با درآمد شخصی انجام می‌‍دهد بابت آن و هیچ هزینه‌ای از اعضا دریافت نمی‌کند. اکنون نیز تلاش دارد تا صندوق تعاونی را تشکیل دهد تا بتوانند به اعضا تسهیلات پرداخت کنند.

این کارآفرین تا به امروز به ۱۶۰ کارگاه مشاوره تجهیز و راه‌اندازی داده است که از این تعداد کارگاه حدود ۶۰ کارگاه به‌صورت کامل فعال هستند و در هر کارگاه به صورت متوسط چهار نفر فعالیت دارند. در کارگاه خودش در تاکستان ۱۵ مددجو کمیته امداد به‌صورت مستقیم و در تنکابن نیز هشت نفر به صورت مستقیم مشغول هستند و ۵ نفر نیز به صورت غیرمستقیم در ارتباط هستند.

این کارآفرین از هندوانه و بامیه گرفته تا کدو، صیفی‌جات و سبزیجات را خشک می‌کند، امسال هم شلغم، سیب‌زمینی و چغندر زیادی را خشک کرده است. برای تهیه مواد اولیه کشاورزانی که مازاد تولید دارند را شناسایی می‌کند و به‌جای اینکه محصول کشاورز بپوسد آن را خریداری کرده و در کارگاه خشک می‌کند.