در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و با همکاری سامانه پیشه، کارگاه آموزش تخصصی آشنایی با " معرفی زنجیره دست بافته ها " ویژه متقاضیان و پشتیبان های اصفهان برگزار شد.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان اصفهان، آقای احراری مدرس دوره و مدیر سامانه پیشه ، ضمن ارائه مطالبی در زمینه جایگاه ویژه قالی دستباف در میان همه کفپوشهای دیگر وشناخته شده بودن ویژگیهای این هنر ارزنده ایرانی برای همه ملل و اقوام ، افزود: با این حال همگان در خصوص ترویج استفاده از قالی دستباف در بین خانوارها وظیفهمندیم و باید از هر فرصتی برای طرح وجوه تمایز آن با سایر کفپوشها استفاده نماییم. با انجام این مهم علاوه بر تامین سلامت روحی و جسمی هموطنان منافع مادی آنان را هم حفظ نموده به رونق هنری که در ابعاد مختلفی برای جامعه مفید است، کمک نمودهایم.
احراری افزود: هنگامی که با فعالان فرش دستباف در خصوص علل تنزل جایگاه فرش در بازارهای داخلی و خارجی صحبت میشود، بسیاری از عزیزان درباره عواملی مثل نقش دولت و تحریم و… صحبت مینمایند که بخش عمدهای از آن درست و اصولی است. اما شوربختانه عدهای از این عزیزان از نقش خودشان و فعالان فرش مشابه خودشان و نقش مخرب آن در تنزل جایگاه قالی ایران کمتر سخن میگویند. برخی از عزیزان تولیدکننده با عملکرد خود چنان ضربهای به فرش وارد نموده که ممکن است دیگر نتوان جبران کرد.
در ادامه کارگاه ، حاضرین با نقش تسهیل گری و مداخلات توسعه ای جهاد دانشگاهی در حوزه دست بافته های داری و دستگاهی، سامانه پیشه و نحوه همکاری شاغلین حوزه فرش و سایر دست بافته ها در استان اصفهان با این سامانه آشنا شدند.
گفتنی است بازار فرش اصفهان، یادگار دوران صفویه بوده و پیشههای مربوط به فرش از ریسندگی، رنگرزی، نقشهکشی و رنگ و نقطه، بافندگی، استادکاری، تا پرداخت و عملیات فرش، تجارت فرش، رفوگری و مرمت فرش همگی در این بازار و سایر شهرستانهای استان از جمله کاشان، نایین و... در جریان هستند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷