در راستای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، مدیر واحد اشتغال جهاد دانشگاهی همدان، از قدیمی ترین کارگاه رنگرزی خامه و نخ فرش استان واقع در شهرک صنعتی بهاران بازدید کرد.
رامین امیری، مدیر واحد اشتغال در این دیدار، ضمن تشریح کامل طرح به بیان ظرفیت های جهاد پرداخت و قالی بافی و تابلو فرش را یکی از رشته های پر متقاضی در سطح استان عنوان نمود.
آقای موسوی، صاحب کارگاه رنگرزی خامه و نخ استان در این دیدار، مجموعه رنگرزی خود را قدیمی ترین کارگاه در این حوزه عنوان نمود و گفت: رنگرزی در این مجموعه به دو روش سنتی و صنعتی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه دانش رنگرزی را از پدر خود و ایشان نیز از پدر خود آموخته است گفت: بنده سومین نسل از خاندان خود هستم که در حوزه رنگرزی خامه و نخ فعالیت می کنم.
صاحب کارگاه رنگرزی خامه و نخ موسوی، با اشاره به اینکه در حال حاضر 6 نیروی کار دارد گفت: این افراد در حوزه های مختلف رنگرزی خامه و نخ فرش، بسته بندی و ... فعالیت می کنند.
موسوی در پایان با اشاره به اینکه فرش و قالی بافی یکی از صنایع دستی و هنر های دیرینه و با قدمت در استان همدان است گفت: متاسفانه این هنر در استان رو به فراموشی است
وی با اشاره به اینکه آمادگی انتقال تجارب حوزه کاری خود را به دیگران دارد ابراز کرد: به دليل عدم انتقال دانش رنگرزی از اساتيد رنگرز به نسل جدید به دلیل مشاغل صنعتی و خدماتی و از بين رفتن نســل رنگــرزان با تجربه و آسیب های زیست محیطی ناشی از کاربرد رنگزاهای مصنوعی، متاسفانه این هنر رو به فراموشی است لذا آنچه مهم است انتقال تجربه و جمع آوری نسخه های رنگرزی سنتی به عنوان هویت بومی فرش منطقه است.
قابل ذکر است مجموعه جهاد دانشگاهی و کارگاه رنگرزی خامه و نخ موسوی، در راستای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، در حوزه ریسندگی و رنگرزی خامه و نخ فرش همکاری خواهند داشت.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با همکاری دو مجموعه وزارت کار(کارفرما) و جهاد دانشگاهی (مجری طرح) در 31 استان در حال انجام و پیگیری است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷