اخبار

صادرات فرش قزوین به اروپا

قزوين

۱۴۰۰/۰۴/۱۶

خلاصه خبر

به گزارش قزوین خبر؛یک کارآفرین حوزه فرش گفت: سال ۹۵ به این نتیجه رسیدم که یکی از طرح‌های استاد معتمد را با عنوان «فرش اعتماد قزوین» احیا کنم، پس از دو سال و نیم تحقیق و پژوهش در ۲۲ مهر ۹۹ از طرح رونمایی کردم و در حال حاضر ۱۳ تخته از طرح اعتماد زیر بافت رفته است.


متن کامل خبر

به گزارش قزوین خبر؛مژگان صفی یکی از کارآفرینان و پیشرانان حوزه فرش اظهار کرد: از سال ۷۵ به صورت انفرادی در بافت تابلو فرش در منزل مشغول به کار شدم و از سال ۹۳ با تأسیس شرکت تعاونی «نقش جهان» بوئین‌زهرا فعالیت خود را آغاز و اواسط سال ۹۳ آموزشگاهی را تأسیس کردم.

وی ادامه داد: تا به امروز در زمینه آموزش بافت فرش، تابلوفرش، گلیم بافی و چرم‌دوزی ۷۵۳ نفر را در ۱۰ روستای شهرستان بوئین‌زهرا آموزش دادیم و علاوه بر آن ۱۴۳ نفر از خانم‌های شهرستان و روستاهای اطراف بوئین زهرا در زمینه بافت فرش و تابلوفرش زیرمجموعه ما هستند.

این پیشران حوزه فرش متذکر شد: توانستیم فرش‌هایی که در منطقه بافته می‌شود را به استانداردهای فنی و حرفه‌ای نزدیک و فرش‌های منطبق با استانداردهای جهانی را تولید کنیم.

صفی با اعلام اینکه در چند سال اخیر توسط واسطه به کشورهایی مانند آلمان، آمریکا و ژاپن صادرات داشته است، افزود: دراین زمینه توانستیم جایگاه خوبی در منطقه پیدا و مشتریان زیادی را جذب کنیم. سال ۹۵ به این نتیجه رسیدم که یکی از طرح‌های استاد معتمد را با عنوان فرش اعتماد قزوین احیا کنم، فرش اعتماد قزوین یکی از برندهای دنیا بود و آرزو داشتم یکی از طرح‌ها را بتوانم احیا کنم. پس از دو سال و نیم تحقیق و پژوهش در ۲۲ مهر ۹۹ در اتاق بازرگانی استان قزوین با حضور جمعی از مسئولین مرتبط از طرح رونمایی کردیم و در حال حاضر ۱۳ تخته از طرح اعتماد زیر بافت رفته است.

این کارآفرین خاطرنشان کرد: بنده به عنوان رئیس کمیسیون صنعت فرش استان قزوین در کانون زنان بازرگان انتخاب شدم و به امید خداوند مراسم افتتاحیه‌ای در دانشگاه فنی استان قزوین برگزار خواهد شد تا در دوره‌های تعریف شده این رشته تدریس داشته باشم.

وی با اعلام اینکه با ۱۴۳ بافنده و ۸ بافنده تمام ابریشم همکاری دارد، گفت: برای اولین بار در استان قزوین فرش تمام ابریشم را با برند خودمان تولید کردیم، تا پیش از این فرش‌های تمام‌ابریشم در شهرهای قم و کاشان بافته می‌شد و توانستیم در این زمینه حرفی برای گفتن داشته باشیم.

صفی تشریح کرد: برای پرداخت دستمزدها به صورت نقشه‌ای، گره‌ای و یا مترمربع قرارداد می‌بندیم. افزایش قیمت روی مواد اولیه تأثیرگذار است و افزایش قیمت زیادی را شاهد بودیم و در خصوص تهیه ابریشم و رنگ‌های درجه یک با مشکل مواجه شدیم. تقریباً می‌توانیم بگوییم در ۲ سال اخیر برای تولیدات خود چند ماه معطل رنگ و تهیه ابریشم درجه یک بودیم البته تولیدکنندگان باید هوشمندانه عمل کنند چون ابریشم‌های مصنوعی به وفور در بازار وجود دارد.

وی بیان کرد: فرد متقاضی در عرصه مشاغل خانگی در ابتدا باید تمایل و پشتکار داشته باشد، از این فرصت استفاده و اعلام آمادگی می‌کنم از همه خانم‌هایی که تمایل به بافت فرش دستبافت و تابلو فرش دارند حمایت خواهم کرد و دار قالی و ابزار در اختیار آنان قرار می‌دهم تا در منزل فعالیت داشته باشند.

این کارآفرین یادآور شد: متقاضیان مشاغل خانگی از سختی کار نترسند چون در سه ماه نخست کار کمی برایشان دشوار است ولی بعد از آن سرعت عمل آن‌ها بالا خواهد رفت و خودشان از کار لذت خواهند برد و می‌توانند به‌عنوان شغل خانگی و منبع درآمد از آن استفاده کنند.

صفی عنوان کرد: در مدتی که ویروس کرونا باعث شد فعالیت اجتماعی کاهش پیدا کنند خانم‌هایی که در عرصه مشاغل خانگی فعالیت داشتند راندمان کارشان بالاتر رفت، همچنین افسردگی ناشی از کرونا که در جامعه افزایش یافته است در این بانوان کمتر دیده می‌شود چون ذهن آنان درگیر شغلشان است.

وی با تأکید بر اینکه باید برای صادرات هنرها و صنایع دستی کشورمان فکری اساسی کنیم، اظهار کرد: از مسئولین خواهش می‌کنیم که تولیدکنندگان خرد و کلان را حمایت کنند که بتوانند به‌صورت موثر صادرات و در پی آن برای کشور ارزآوری داشته باشند.

این پیشران حوزه فرش یادآور شد: از طریق هیچ ارگان و سازمانی حمایت نشدم و به صورت خودجوش فعالیت کردم، به عنوان یک خانم خواهش دارم که مسئولین خط‌کش را از بین خانم‌ها و آقایان بردارند چون خانم‌های بسیاری هستند که می‌توانند در زمینه اقتصادی و فرهنگی به کشور کمک کنند.

این مصاحبه در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و معرفی پیشرانان توانمند استان صورت پذیرفت. کارفرمای این طرح ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و جهاددانشگاهی مجری این طرح است؛ علاقه‌مندان می‌توانند جهت ثبت‌نام و کسب اطلاعات تکمیلی به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.