به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خراسان شمالی، به نقل از روابط عمومی اداره کار و تعاون استان، حسن نوری مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی در کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری خراسان شمالی اظهارکرد: با پرداخت این تسهیلات پنج هزار و ۳۶۷ طرح به اشتغالزایی از سوی بانک ها به متقاضیان روستایی پرداخت شد.
به گفته وی با پرداخت این تسهیلات برای حدود ۹ هزار نفر از بیکاران استان خراسان شمالی ایجاد اشتغال شد.
دبیر شورای اشتغال و سرمایه گذاری استان خراسان شمالی اظهارداشت: این تسهیلات در قالب سامانه کار با نرخ سود شش درصدی و با دوره تنفس یک ساله و بازپرداخت شش ساله در اختیار کارآفرینان در این استان قرار گرفت.
نوری تصریح کرد: بانک کشاورزی با دو هزار و ۳۱۰ میلیارد ریال بیشترین سهم پرداختی تسهیلات را در قالب سامانه کارا به خود اختصاص داد و مابقی این وام نثیز از سوی صندوق کارآفرینی امید ، بانک توسعه تعاون و پست بانک پرداخت شد.
پرداخت ۷۷۰ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی کرونا
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی در ادامه گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا ( از سال ۹۸) تاکنون ۷۷۰ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی را به هشت هزار و ۱۴۰ واحد صنفی خسارت دیده ناشی از کرونا پرداخت شد.
وی تصریح کرد: پرداخت این میزان تسهیلات به کسب و کارهای آسیب دیده از کرونا، زمینه تثبیت و ایجاد اشتغال بیش از ۹ هزار و ۲۳۰ نفر در استان را فراهم کرده است.
مبلغ تسهیلات حمایتی دولت شامل ۱۲۰ میلیون ریال برای کسب و کارهای آسیب دیده ، ۱۶۰ میلیون ریال برای واحدهایی که به دستور ستاد مبارزه با کرونا تعطیل شدند مصوب شد و ۷۰ درصد این مبلغ برای پرداخت هزینههای دستمزد و ۳۰ درصد آن برای سایر هزینههای عملیاتی مرتبط با کسب و کار در نظر گرفته شده است.
۱۴ رسته شغلی از جمله مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده، مراکز گردشگری، حمل و نقل عمومی، تولید و توزیع پوشاک، مراکز توزیع آجیل و خشکبار، باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و آموزشگاههای رانندگی مشمول دریافت تسهیلات حمایتی در مقابل آسیبهای شیوع ویروس کرونا هستند.
ویروس کرونا اواخر سال ۹۸ در استان خراسان شمالی همانند سایر استان های کشور شیوع یافت و این استان تاکنون چهار موج همه گیری این ویروس را پشت سر گذاشت و از ۱۹ تیرماه سال جاری وارد موج پنجم شد و هم اکنون ۳۰۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان های این استان بستری هستند و تاکنون حدود یکهزار نفر نیز براثر این بیماری جان خود را از دست دادند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷