اخبار

استان‌ها حداقل یک بازارچه دائمی صنایع‌دستی داشته باشند

تهران

۱۴۰۰/۰۴/۲۷

خلاصه خبر

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: باید در تمامی استان‌ها حداقل یک بازارچه دائمی صنایع‌دستی وجود داشته باشد تا هنرمندان بتوانند محصولات تولیدی خود را برای مردم عرضه کنند. به‌گزارش مهر، جلسه ارائه گزارش عملکرد معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیرکل دفتر حوزه وزارتی و امور بین‌الملل، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور و مدیران این معاونت در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد


متن کامل خبر


وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: باید در تمامی استان‌ها حداقل یک بازارچه دائمی صنایع‌دستی وجود داشته باشد تا هنرمندان بتوانند محصولات تولیدی خود را برای مردم عرضه کنند.
به‌گزارش مهر، جلسه ارائه گزارش عملکرد معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی با حضور وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون توسعه مدیریت و منابع، مدیرکل دفتر حوزه وزارتی و امور بین‌الملل، معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور و مدیران این معاونت در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی برگزار شد.
علی‌اصغر مونسان در این جلسه گفت: با توجه به حجم مخاطب بسیار بالایی که در حوزه صنایع‌دستی وجود دارد و توزیع جغرافیایی زیادی که در کشور پهناوری مانند ایران داریم، کار کردن در این حوزه را سخت می‌کند. آموزش همه افراد علاقه‌مند و ترویج رشته‌های صنایع‌دستی، تولید و پایش محصولات صنایع‌دستی کار سختی است که خوشبختانه معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی به خوبی از عهده آن برآمده است.
مونسان بیان کرد: اقدامات خوبی توسط این معاونت انجام شده که به امید خدا در آینده پیش‌رو با برنامه‌های خوبی که در نظر گرفته شده شاهد این باشیم که صنایع‌دستی کشور به نقطه اوج و شکوفایی برسد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: یکی از اتفاق‌های خوبی که در بخش صنایع‌دستی رخ داده این است که جوانان تحصیلکرده زیادی وارد صنایع‌دستی شدند و ادامه راه پیشکسوتان این صنعت شده‌اند که خود دستاورد مهمی برای صنایع‌دستی کشور محسوب می‌شود. در گذشته صنایع‌دستی محدود به پیرمردها و پیرزن‌ها بود و با رفتن این استادکاران امکان از بین رفتن رشته‌های مختلف بود، که خوشبختانه امروز شاهد حفظ این رشته‌ها و علاقه‌مندی جوانان نیز هستیم.
مونسان با تأکید ویژه بر اهمیت نشان دست خلاق گفت: نشان دست خلاق جشنواره بین‌المللی صنایع دستی اصفهان را می‌توانیم به اسکار صنایع دستی تبدیل کنیم. نشان دست خلاق که طراحی بسیار زیبایی دارد، کمک می‌کند جایگاه هنرمندان و هنر ایرانی در دنیا حفظ شود و به بازاریابی بیشتر در عرصه بین‌الملل کمک بسیاری خواهد کرد.
وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با تأکید بر آموزش صنایع‌دستی در فضای مجازی بیان کرد: آموزش مجازی در دوران شیوع کرونا باید بیشتر از گذشته به آن اهمیت داده شود تا تعداد زیادی از افرادی که علاقه‌مند هستند در رشته‌های مختلف فعالیت کنند آموزش‌های لازم را ببینند.
۱۱۴۸ میلیون دلار میزان صادرات صنایع‌دستی در دولت دوازدهم است
پویا محمودیان معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی در ادامه گفت: شیوع ویروس کرونا، سیل و حوادث غیرمترقبه در حوزه صنایع‌دستی موجب شد تا ما بیشتر زمان خود را صرف سرپا نگهداشتن فعالان حوزه صنایع‌دستی و جلوگیری از تعطیلی کارگاه‌ها و بیکاری هنرمندان و صنعتگران کنیم.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: صادرات صنایع‌دستی از سال ۸۲ تا ۹۲ براساس آمار گمرک ۵۶۵ میلیون دلار بوده است. پایان سال ۹۹ میزان صادرات رسمی ما به بیش از یک میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار رسید که ۱ میلیارد و ۱۴۸ میلیون دلار مربوط به دولت دوازدهم است.
او افزود: اگر ۶۴۵ میلیون دلار صادرات‌مان که به شکل چمدانی محاسبه کردیم به این آمار اضافه کنیم در مجموع ۱ میلیارد و ۷۸۹ میلیون دلار میزان صادرات صنایع‌دستی رسمی و چمدانی در دولت دوازدهم بوده است.
محمودیان بیان کرد: فروش داخلی ما براساس آماری که از برگزاری نمایشگاه‌ها و بازارچه‌های صنایع‌دستی و سایت‌های تجارت الکترونیک داریم، بیش از ۷ هزار میلیارد تومان بوده است.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور عنوان کرد: از مجموع ثبت ۱۴ شهر و روستای صنایع‌دستی، ۱۰ شهر و روستا مربوط به دولت دوازدهم است. همچنین باززنده‌سازی رشته‌ها و مهر اصالت یونسکو در دولت دوازدهم اتفاق افتاده است.
او ادامه داد: دو نگاه در معاونت صنایع‌دستی و هنرهای سنتی داشتیم، نخست حل مشکلات ساختاری در حوزه صادرات بود، با توجه به اینکه ما کمبود مبادی فروش داشتیم. همچنین ایجاد بازارچه‌ها براین اساس شکل گرفت. اخذ کد تعرفه برای تمامی کالاهای صنایع‌دستی که صادر می‌شود نیز در دولت دوازدهم اتفاق افتاد، همچنین زیرساخت‌های صادراتی هم ساماندهی شد.
محمودیان اظهار کرد: در زمان مدیریتی مونسان در سال ۹۷ واردات صنایع‌دستی غیرایرانی به کشور ممنوع شد، با انجام این کار تلاش کردیم بازارچه‌های صنایع‌دستی با تولیدات هنرمندان و صنعتگران کشورمان رونق بگیرد. دستورالعمل مبارزه با قاچاق در حوزه صنایع‌دستی که تهیه شده بود نیز در راستای حمایت از هنرمندان به ۳۱ استان ابلاغ شد. کارهای زیادی در زمینه اشتغال پایدار انجام دادیم. صنایع‌دستی کالای کاربر است و در این شرایط توانسته به خوبی خودش را نشان بدهد.
او تصریح کرد: با معاونت‌های کنسولی در تعامل هستیم تا ایرانیان خارج از کشور را که در زمینه صنایع‌دستی فعال هستند، شناسایی کنیم و بتوانیم هنرمندان و صنعتگران را به آن‌ها وصل کنیم.
معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی کشور از تلاش برای کسب ریاست شورای جهانی صنایع‌دستی به نام جمهوری اسلامی ایران خبر داد و در ادامه گفت: به شکل جدی پیگیر ارائه طرح تجاری‌سازی هستیم تا تمامی استان‌ها صاحب این طرح شوند. یکی از دیگر برنامه‌ریزی‌هایی که انجام دادیم و پیگیر آن نیز هستیم بردن کالاهای سرمایه‌ای صنایع‌دستی در بورس کالا است تا شاهد تحول عظیم در حوزه کالاهای سرمایه‌ای باشیم.
محمودیان عنوان کرد: از فضای مجازی و رسانه برای معرفی و تبلیغات در حوزه صنایع‌دستی استفاده کردیم و با توجه به تحولاتی که در دنیا در حوزه دیجیتال اتفاق افتاده است، سعی کردیم خانه‌های خلاق را راه‌اندازی کنیم تا بتوانیم با سرعت تکنولوژی پیش برویم..