اخبار

فعال حوزه فرش: اعمال سیاست‌های تشویقی، راهکار مهم اشتغال پایدار در حوزه فرش

زنجان

۱۴۰۰/۰۵/۰۶

خلاصه خبر

یک فعال حوزه فرش در زنجان گفت: اعمال سیاست‌های تشویقی موجب بافندگان فرش اشتغال پایدار خواهد شد.


متن کامل خبر

 

وحید خسروی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: کار در حوزه فرش به لحاظ تامین مصالح و مواد اولیه با توجه به نوسانات قیمت ارز سخت است و این نوسان سبب می‌شود که قیمت مواد اولیه مدام تغییر کرده و برنامه‌ریزی‌های سرمایه‌گذار متغییر شده و با بالا رفتن دستمزدها، قیمت نهایی افزایش می‌باید که رقابت بازارهای جهانی را برای تولیدکننده سخت می‌کند.

وی افزود: نیروی انسانی نیز دیگر عاملی است که باید در تولید فرش دستباف مورد توجه قرار گیرد و آن هم با توجه به بی‌علاقگی جوانان برای ورود به این حوزه، بی‌توجهی استادکاران به بافت طرح و نقشه‌های جدید و تداوم ذهنی‌بافی، تغییر مداوم قیمت‌ها و ثابت ماندن قیمت دستمزد، بر کاهش تولید دامن می‌زند.

این فعال حوزه فرش در زنجان تصریح کرد: برداشتن موانع و اعمال سیاست‌های تشویقی موجب خواهد شد تا برای بافندگان فرش اشتغال پایدار ایجاد شود و تولیدکننده ثابت بماند و اینطور نباشد که یک بافنده چندماهی کار کند و به دلیل مشکلاتی که وجود دارد کار را رها کرده و ادامه تولید با چالش مواجه شود. وقتی بافنده نباشد عملا تولیدی در کار نیست.

خسروی یادآور شد: رکود ۱۰ ساله بازار و کرونا دیگر دلایل کاهش تولید است. مواد اولیه تولید نخ ابریشم از درخت توت است که در شهرستان طارم به خوبی رشد می‌کند و زمینه خوبی برای سرمایه‌گذاری در حوزه تولید نخ ابریشم فرش است تا بافندگان داخلی نیز در تامین مواد اولیه، نیازمند واردات نشوند.

پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان زنجان در حوزه فرش دستباف، خاطرنشان کرد: در حال حاضر به دنبال ایجاد کارگاهی برای صادرات فرش به کشور کویت هستیم که بخشی از بافندگان آن را ثبت‌نام‌کنندگان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان تشکیل می‌دهند و فرآیند اجرایی این طرح اگر به روش کنونی ادامه پیدا کند، قطعاً بافندگان بازارهای پایدار و به تبع آن درآمد پایداری را خواهند داشت