به دلیل انحلال اتحادیه فرشبافان کرج؛
فرشبافان البرزی هیچ مرجعی برای رسیدگی به امورشان ندارند!
ایسنا/البرز یک فعال صنعت فرش در کرج گفت: ما در استانی به این بزرگی یک اتحادیه فرش نداریم البته شهرستان کرج تا چهارسال پیش اتحادیه داشت اما به دلایلی این اتحادیه منحل شد و از سال ۹۶ تاکنون فعالان این حوزه مرجعی برای رسیدگی به امورشان ندارند.
اقدس چگینی پیشران فعال در حوزه فرش در گفتوگو با ایسنا، اظهارکرد: من در کودکی فرشبافی را از مادرم یاد گرفتم و سالهاست که در این حوزه فعالیت میکنم. دیپلم فرشبافی دارم و در مقطع کارشناسی مدیریت حرفهای بازاریابی و در مقطع کارشناسی ارشد مدیریت دولتی گرایش بازاریابی خواندهام.
وی افزود: پس از سالها کار در سال ۸۳ تعاونی تولید و آموزش فرش بافی را در ملایر راهاندازی کردم و ۶۰۰ بافنده داشتم اما به دلایلی مجبور شدم با خانواده به شهر کرج مهاجرت کنم و درحال حاضر در کرج مشغول به فعالیت هستم.
این هنرمند فرشباف اضافه کرد: پس از دوسال فعالیت در کرج در سال ۸۶ تعاونی تولید و آموزش فرشبافی را در کرج راهاندازی کردم و درحال حاضر ۴۵ بافنده دارم.
چگینی در ادامه به مشکلات این حوزه اشاره کرد و گفت: البرز در حوزه فرش بافی جزو استانهای خوب است اما متاسفانه حمایت چندانی از این هنر در استان نمیشود. اکثر هنرمندان این حوزه دچار مشکلات مالی هستند و به تنهایی نمیتوانند کسب وکارشان را راهاندازی کنند.
این پیشران حوزه فرش بیان کرد: برای رفع مشکل مالی فعالان این حوزه در قالب ارائه تسهیلات به آنها کمک می شود ولی متاسفانه روند دریافت این منابع مالی اینقدر سخت است که بیشتر کسانی برای دریافت وام اقدام میکنند سرانجام ناامید میشوند و پا پس میکشند.
وی همچنین از نداشتن اتحادیه فرش در استان گلایه کرد و گفت: ما در استانی به این بزرگی یک اتحادیه فرش نداریم البته شهرستان کرج تا چهارسال پیش اتحادیه داشت اما به دلایلی این اتحادیه منحل شد و از سال ۹۶ تاکنون فعالان این حوزه مرجعی برای رسیدگی به امورشان ندارند.
چگینی اضافه کرد: همچنین بسیاری از فعالان این حوزه بیمه نیستند و بارها برای برخورداری از حق بیمه با مسئولان صحبت کرده ولی تاکنون راه به جایی نبردهایم. در مقطعی به ما گفتند آنهایی که بیمه تامین اجتماعی نیستند میتوانند از بیمه عشایری برخوردار شوند و ما اسامی بافندههایمان را برای بیمه عشایری رد کردیم اما حالا پس از گذشت هفت ماه پیگیری که کردیم گفتند به دلیل نبود بودجه حتی بیمه عشایری هم دایر نشده است. پس ما چطور جواب نیروهای کارمان را بدهیم؟ از مسئولان انتظار داریم که به دغدغه فعالان این حوزه توجه کنند تا این هنر دوباره رونق بگیرد.
این کارآفرین حوزه فرش در ادامه به نحوه آشنایی با بازارچه مشاغل خانگی استان البرز اشاره کرد و گفت: با اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از من به عنوان پیشران حوزه فرش دعوت شد تا با مجموعه همکاری کنم و در حال حاضر شش ماه است که در این غرفه فعال هستم.
وی توضیح داد: در این مجموعه بسیاری از پیشرانان مشاغل خانگی مستقر هستند و هریک با گرفتن یک غرفه محصولات و خدماتشان را در اختیار متقاضیان و خریداران قرار میدهند. غرفههای دائمی یک ساله اجاره داده شدهاند و در این یک سال مبلغی بابت اجاره از ما گرفته نمیشود و پس از یک سال دو درصد از محل فروش را به عنوان اجاره پرداخت میکنیم.
چگینی با بیان اینکه علاوه بر غرفههای دائمی، این بازارچه غرفههای هفتگی نیز دارد که هر غرفه به صورت چرخشی به یک فعال حوزه مشاغل خانگی واگذار میشود، افزود: این بازارچه فرصت خوبی برای فعالان این حوزه فراهم کرده تا بتوانند محصول و خدماتشان را به صورت متمرکز ارائه دهند.
وی در پایان گفت: این بازارچه تازه فعالیتش را آغاز کرده و بسیاری از مردم هنوز از وجود چنین مکانی اطلاع ندارند. اگر تبلیغات مناسبی برای این بازارچه بشود قطعا به یک مرکز قوی برای توسعه و حمایت از مشاغل خانگی تبدیل میشود لذا از مسئولان انتظار داریم تا با رایزنی با صدا و سیمای البرز و همچنین انجام تبلیغات محیطی این مجموعه را به مردم بیشتر معرفی کنند.
انتهای پیام
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷