به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خراسان شمالی، کوهستانی از عروسک سازان بجنوری که در ساخت عروسک از نقاشی چهره ،لباس، کفش حتی ماکت آن هم بر عهده خودش است، در بازدید از کارگاهش که در منزلش بود، اظهار کرد: برای توسعه فعالیت خود و ایجاد اشتغال برای تعدادی از زنان سرپرست خانوار نیاز به سرمایه دارم تا بدین وسیله بتوانم خرید انجام دهد.
وی با بیان اینکه بیشتر سفارش های من خارج از استان بوده و ازشهرهایی همانند ورامین، تهران، تبریز، مرکزی، هرمزگان، اراک است، افزود: تاکنون سه سفارش هم از خارج کشور از بوستن و فلوریدا داشته ام.
کوهستانی با بیان اینکه به طور تقریبی چهار عروسک را در سه روز می سازم، یادآورشد: به دلیل اینکه مواد اولیه کارم در بجنورد یافت نمی شود بیشتر خرید مواد اولیه من از تبریز، تهران و اصفهان انجام میشود.
وی ادامه داد: قیمت مواد اولیه بسیار بالا بوده و من که به دلیل نداشتن سرمایه نمیتوانم به صورت عمده خرید کنم با مشکلات بسیاری مواجه هستم.
وی با بیان اینکه بالاترین قیمت عروسک هایم که البته به ارتفاع آن بستگی دارد که تقریبا 50 سانتی متری آن حدود 380 هزار تومان است، گفت: قیمت فروش عروسک هاییم خارج از استان خراسان شمالی و حتی خارج کشور هم همان 380 هزار تومان بوده و قیمتی بر روی آن کشیده نشده و فقط هزینه ارسال بوده که توسط فرد خریدار پرداخت میشود.
وی با تاکید براینکه تلاش میکنم عروسک هایم دیده شوند، گفت: نیاز به یک بازاریاب دارم تا برایم سفارش های بیشتری بگیرد و به واسطه فروش بیشتر در بازار برای خودم سهمی ایجاد کنم.
کوهستانی با بیان اینکه جعبه های بسته بندی را هم خودم تهبه میکنم گفت: قیمت کارتن و مقوا بالابوده بنابراین باید کارگاهی پیدا کنم که بتواند کار بسته بندی محصولاتم را به او بسپارم و از آنجا خرید کنم.
وی با بیان اینکه توسعه کارم در کنار سرمایه نیازمند دستگاه چرخ خیاطی مناسبی است، افزود: چرخ خیاطی خودم در میانه راه بسیار من را با خراب شدن و تعمیر مجدد خسته می کند.
کوهستانی خاطرنشان کرد: از مسئولان می خواهم با ارائه خدماتی از قبیل تسهیلات بلاعوض و یا کم بهره، ایجاد بستر مناسب برای حضور زنان در نمایشگاه و جشنواره ها، تسهیل سازی روند ثبت برند و اثر به زنان بیشتر کمک کنند تا آنان با اشتغال در منزلشان در کناری مادری برای فرزندانشان به کسب و کارشان هم رسیدگی کنند و در این شرایط اقتصادی بتوانند نیازهای اولیه خود و فرزندانشان را تامین کنند.
آرزو یزدانی، کارشناس اشتغال جهاددانشگاهی خراسانشمالی در بازدید از محل کار خانم کوهستانی هنرمند ساخت عروسک های پارچه ای اظهارکرد: با توجه به اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از سوی جهاددانشگاهی به عنوان مجری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما می توان به منظور بهبود وضعیت فروش و ایجاد بازار بیشتر از ظرفیت مکان بازارهای ملی و بین المللی چیگل و پی میشه و اپلیکیشن های کاربن و رابین برای این پیشران عروسک سازی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه به منظور کمک به تامین سرمایه در گردش برای این بانوی هنرمند، گفت: با رایزنی با صندوق کارآفرینی امید و اداره کار استان نیز امیدواریم این موضوع را هم مرتفع کنیم.
یزدانی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با دو شرکت ثبت برند نیز همکاری دارد، افزود: می توان این بانوی هنرمند را به این دو شرکت معرفی کرد تا کارهای ثبت برند را برایشان انجام دهند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷