اخبار

رسالت‌ جهاد دانشگاهی آموزش نیروهای مهارتی و متخصص می باشد

هرمزگان

۱۴۰۰/۰۵/۱۹

خلاصه خبر

رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان توسعه کشور را نیازمند گفت‌وگو و رسیدن به فهم مشترک در مورد مسائل کشور توسط جریان‌های فکری و جناح‌های سیاسی دانست و گفت: جهاد دانشگاهی آمادگی خود را برای تدوین سند فرهنگی و اجتماعی هرمزگان اعلام می‌دارد.


متن کامل خبر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان هرمزگان، محمد دل‌پسند، در نشستی خبری به مناسبت فرارسیدن چهل و یکمین سالروز تأسیس جهاد دانشگاهی، اظهار کرد: اعیاد گذشته و فرارسیدن روز خبرنگار را به همه کسانی که در عرصه اطلاع‌رسانی مشغول به خدمت هستند تبریک میگویم. افتخار می‌کنم که فرصتی حاصل شد تا در آستانه چهل و یکمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی بتوانم بخشی از دستاوردها و فعالیت‌های جهاد دانشگاهی را بیان و در مورد برنامه‌های آینده این نهاد صحبت کنم. 

وی افزود: جهاد دانشگاهی امسال شعاری در نظر گرفته که متناسب با باورها و شخصیت جهاد در سراسر کشور است. ما معتقدیم با باور توان ایرانی امکان عبور از موانع و چالش‌های پیش رو امکان‌پذیر است. در شرایط کنونی که کشور درگیر چالش‌های مختلف اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، محیط زیستی و ... است، چاره‌ای جز باور به توان جوانان و مدیران ایرانی نداریم. راه‌حل‌ها را باید در داخل کشور جستجو کرد، ضمن حفظ عزت و حکمت در تعامل با کشورهای خارجی باید بپذیریم که راه‌حل مشکلات در داخل کشور است.

 رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان با اشاره به اینکه اگر در مقابل مشکلات با عزت و تدبیر عمل کنیم حتماً می‌توانیم موفق باشم و در مسیر پیشرفت قدم برداریم، تصریح کرد: اگر فهم درستی در داخل به صورت جمعی در مورد مسائل و مشکلات وجود داشته باشد و ظرفیت‌ها و توانایی‌های داخلی به خوبی شناخته و به کار گرفته شود، حتماً راه برون‌رفت از چالش‌ها و مسائل را پیدا خواهیم کرد. اگر مدیران باورمند به توان داخلی و با قدرت ریسک معقول، مشغول به کار باشند امکان عبور از موانع و مشکلات وجود خواهد داشت.

رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان ادامه داد: ما نیز در مجموعه جهاد دانشگاهی در سراسر کشور و هرمزگان، تمام ظرفیت‌های خود را به کار می‌گیریم تا به عنوان یک مجموعه حاکمیتی و نهاد برخاسته از بطن انقلاب و جوشش یافته از درون خیزش اهالی دانشگاه در سال‌های ابتدایی انقلاب، خود را مکلف و موظف به حمایت از دولت می‌دانیم. دولتی که باورمند به توان داخلی است، حتماً می‌تواند توسط جوانان از جمله جهادگران، اهالی فرهنگ و متخصصین جهاد دانشگاهی موردحمایت و همکاری قرار گیرد و ما نیز دست همکاری و مدد خود را به سمت دولت دراز می‌کنیم. 

دل‌پسند اظهار کرد: ما یکی از رسالت‌های خود را آموزش نیروهای مهارتی و متخصص در هر زمینه‌ای می‌دانیم و در یک دهه اخیر توان خود را به سمت مهارت‌های اشتغال‌زا هدایت کرده‌ایم و در یک سال گذشته با تغییر عنوان مجموعه معاونت آموزش به عنوان آموزش و کارآفرینی، این حرکت را نمود عینی داده‌ایم. 

 دل‌پسند یادآور شد: ارتقای شاخص‌های اشتغال در جامعه به راحتی صورت نمی‌گیرد. ما بر اساس یک مدل جهانی با همکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طرحی را در سطح کشور در دست اجرا داریم، تحت عنوان «توسعه مشاغل خانگی» که اگر این طرح در سراسر کشور موفق پیاده شود، جهاد دانشگاهی این امکان را دارد که بیش از ۵۰ هزار جویای کار را در غالب کارگاه‌های خانگی و توانمندسازی آنان به اشتغال پایدار برساند. سهم و ظرفیت ما در هرمزگان ۲ هزار و ۳۰۰ نفر بوده و در زمانی که فراخوان طرح را منتشر کردیم بیش از ۶ هزار نفر در ۱۹ شاخه شغلی ثبت‌نام کردند و مشخص شد حداقل ۳ برابر سهم مشخص شده ظرفیت داریم. 

وی اظهار کرد: ما بر اساس ظرفیت طرح، آموزش را آغاز کردیم و مجموعه ما در جهاد دانشگاهی موفق شد که در زمینه جذب، استان اول و در زمینه اجرای فازبندی شده آموزش‌ها جزء ۳ استان اول کشور باشد. امیدواریم با اجرای مرحله پایانی اتصال به بازار در قالب یک نمایشگاه، توانایی این کارگاه‌های خانگی را به نمایش بگذاریم. ۱۹ شاخه شغلی این طرح شامل ۱۵ شاخه متناسب با ظرفیت‌های اقتصادی استان مانند گردشگری، صنایع‌دستی، کشاورزی، باغداری، شیلات و غیره است و ۴ شاخه عمومی نیز در حوزه فرهنگ مانند ترجمه، گرافیک و طراحی، چاپ و تألیف کتاب است. 

  ]