اخبار

بیش از ۸۰ درصد مخاطبین در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، بانوان می‌باشند

خراسان رضوئ

۱۳۹۸/۰۸/۲۶

متن کامل خبر

رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر استفاده از ظرفیت‌های اشتغالزایی در کشور تاکید کرد و گفت: بر این اساس استفاده از صندوق تامین مالی خرد، بحث‌های اشتغال پایدار و روستایی و عشایری یکی از مهمترین مباحثی است که برای ایجاد شغل برای افراد جویای کار دنبال می‌شود.

مهناز امامدادی در افتتاحیه رویدار اولین کمپ نوآوری و مشاغل خانگی استان خراسان رضوی (جابزلند) که در محل سالن تلاش اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، افزود: ایران نسبت به سایر کشورهای دیگر در زمینه مشاغل خانگی دیر ورود پیدا کرد اما از سال ۱۳۸۹ به طور رسمی به مشاغل خانگی توجه ویژه ای شد.

وی با اشاره به اینکه در سال های اول مشاغل خانگی بحث اعطای وام و اعطای مجوزها محوریت مشاغل خانگی بود، اظهار کرد: در ادامه راه و با بازنگری و تجربیات سایر کشورها به مباحث دیگر نظیر توانمندسازی متقاضیان مشاغل خانگی نیز توجه شد.

وی به اجرای طرح الگوی نوین مشاغل خانگی توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی در ۹ استان به صورت پایلوت اشاره و عنوان کرد: با توجه به تجربیات موفق این طرح در استان خراسان رضوی به عنوان یک استان پیشرو، اشتغالزایی ۶۰۰۰ زن سرپرست خانوار و همچنین اشتغال خانواده زندانیان بر اساس این طرح نیز در دستور کار قرار گرفته است.

رییس دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به اجرای سراسری طرح الگوی نوین مشاغل خانگی از یک ماه گذشته اشاره و بیان کرد: ۸۲ درصد مخاطبین در طرح الگوی نوین مشاغل خانگی ، بانوان می باشند که ۴۰ در صد این میزان سرپرست خانواده هستند.

امامدادی بر حفظ رشته های قدیمی در زمینه مشاغل خانگی و همچنین توجه به رشته های جدید در این زمینه تاکید نمود.


در این مراسم، مهندس محمد سنجری، مدیر کل تعاون، کار ور فاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: در طی سال های گذشته دولت بسته جامعی برای اشتغال فراهم کرده است که مشاغل خانگی یکی از برنامه های این بسته است.

وی با تاکید بر اینکه مشاغل خانگی می تواند ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال باشد، گفت: ۵۰ درصد جمعیت فعال استان و همچنین نیمی از جمعیت استان را بانوان تشکیل می دهند و این سرمایه عظیم انسانی که بخشی عمده ای از آنان فارغ التحصیلان دانشگاه ها هستند می توانند در حوزه ارتقای شاخص های استان نقش کلیدی داشته باشند.

وی به هزینه های راه اندازی کسب و کار اشاره و تاکید کرد: راه اندازی مشاغل  خانگی نیازی به هزینه های کسب و کارهای دیگر ندارد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی به اجرای طرح الگوی نوین مشاغل خانگی توسط این اداره کل و جهاددانشگاهی استان اشاره و تصریح کرد: مهمترین بحث در این زمینه، اتصال تولیدات در این مشاغل به بازار و همچنین پایدرای و استمرار شغل های ایجاد شده است.

سنجری بر ایجاد نوآوری در زمینه مشاغل خانگی تاکید و خاطرنشان کرد: از ۸۸ ایده در اولین کمپ نوآوری و مشاغل خانگی استان خراسان رضوی، ۴۴ ایده انتخاب و ۲۰ طرح به کمپ راه یافتند که امیدواریم با برگزاری این کمپ مشاغل خانگی را بر پایه نوآوری برنامه ریزی کنیم.

در ادامه مدیر مرکز تجاری سازی، فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی خراسان رضوی گفت: تغییرات در حوزه های فناوری، اقتصادی، اجتماعی، محیط زیست، فرهنگی و جمعیتی منجر به تغییر ات عمیق، وسیع و سریع محیط کلان کسب و کار شده است.


دکتر جواد سخدری افزود: این تغییرات سبب تغییر الگوی انجام  کسب وکارها و در نتیجه مرگ ومیر بسیاری از کسب وکارها و ایجاد فرصت های کارآفرینی  جدید بیشمار برای سایر کسب وکارها شده است .

وی تغییرات در حوزه فناوری را  نقطه عطفی برای چرخش راهبردی  در حوزه کسب و کارها بر شمرد و ادامه داد: تغییرات در حوزه فناوری باعث شده است تا بسیاری از کسب و کارهای کنونی قادر باشند  در قالب کسب و کارهای خانگی توسعه یابند.

مدیر مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی خراسان رضوی با تاکید بر اینکه تا چند سال آینده بسیاری از کسب و کارها در جهت کسب و کارهای خانگی تغییر خواهند یافت، بیان کرد: در حال حاضر بیشتر کسب و کارهای خانگی به لحاظ جنسیتی، زنانه می باشند اما با تغییرات فناوری جنسیت در کسب و کارهای خانگی معنا نخواهد داشت.

دکتر سخدری عنوان کرد: مهمترین رکن چرخش از یک کسب و کار سنتی به سوی یک کسب و کار مدرن نوآوری  در تمامی ابعاد آن است و مهمترین بعد  نوآوری ها در دنیای امروز، نوآوری در فرایندها، روش ها و مدل های کسب و کار است.

وی هدف از برگزاری اولین کمپ نوآوری و مشاغل خانگی استان خراسان رضوی(جابزلند) علاوه بر شناسایی فرصت های جدید کسب وکار خانگی مبتنی بر تغییرات کلان محیطی، انجام کسب و کارهای سنتی درقالب  الگوی مدرن کسب و کار بر شمرد و اظهار کرد: از ۸۸ طرح ثبت نام شده در جابزلند،۴۴ طرح انتخاب و در نهایت ۲۰ طرح به کمپ راه یافتند که پس از یک ماه و مشخص شدن مدل های کسب و کار،  این طرح ها در الگوی نوین مشاغل خانگی مورد حمایت قرار خواهند گرفت.

به گفته مدیر مرکز تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی خراسان رضوی، کمپ نوآوری و مشاغل خانگی استان خراسان رضوی(جابزلند) می تواند محل تولد و تعالی کسب و کارهای جدید خانگی باشد.


در ادامه حسین بختیاری، معاون تجاری سازی پارکها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاددانشگاهی با اشاره به تغییر در قوانین کسب و کارهای خانگی بر ضرورت تیم سازی در این کسب و کارها تاکید کرد.

به گفته وی، ۶۰ درصد موفقیت کسب و کارهای خانگی به دلیل داشتن تیم های قوی در این حوزه است.