به گزارش قزوین خبر،وحیده جعفری اظهار کرد: از ۱۴ سالگی وارد حرفه فرشبافی شدم و اکنون ۲۸ سال است که در این حرفه فعالیت دارم؛ از سال ۸۷ شرکت تعاونی تأسیس کردم و در کنار آن به علاقهمندان آموزش میدهم. در کمیته امداد و بهزیستی راهبر شغلی هستم و در حال حاضر ۳۶ نفر در تعاونی فرشبافی مشغول به فعالیت هستند.
این تولیدکننده بیان کرد: محصولات تولید شده را در بازار تهران و یا بهصورت سفارشی به فروش میرسانیم؛ تا پیش از این کارت بازرگانی داشتم ولی به دلیل دشواریهای صادرات هیچگاه به این مقوله فکر نکردم.
وی عنوان کرد: پیش از کرونا آموزشها بهصورت گروههای ۱۵ نفره بود اما با شیوع کرونا آموزشها بهصورت تک نفره است. بسیاری از مشاغل تحتتأثیر کرونا قرار گرفتند و ما نیز تلاش کردیم تا مشاغل موجود را حفظ کنیم و برای گسترش آن هیچ اقدامی انجام ندادیم؛ دولت برای رونق مشاغل خانگی میتواند تسهیلات اعطا کند؛ ما با دریافت تسهیلات مشاغل خانگی میتوانیم این شغل را گسترش دهیم.
این پیشران فرشبافی با تأکید بر اینکه حمایت دولت از مشاغل خانگی بسیار مهم است، خاطرنشان کرد: نرخ سود تسهیلات اعطایی از سوی دولت بالاست و باید به دولتمردان بگوییم که تولید فرش یک صنعت است و توجه ویژهای به این بخش داشته باشند.
وی عنوان کرد: علاقهمندان به فعالیت در عرصه فرشبافی میتوانند طی یک ماه در تعاونی ما آموزشهای لازم را ببینند و سپس از سازمان فنی حرفهای مدرک دریافت کنند؛ افراد در صورت دریافت مدرک میتوانند در تعاونی مشغول به کار شوند که البته بیمه نیز خواهند شد.
جعفری اشاره کرد: درآمد افراد بر اساس میزان کار و تعداد گره است اگر یک فرشباف بهطور متوسط در روز هشت ساعت کار کند علاوه بر بیمه، ماهانه دو و نیم تا سه میلیون تومان حقوق دریافت خواهد کرد.
وی بیان کرد: در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی باید حمایتهای لازم از صاحبان مشاغل خانگی صورت گیرد ما در تهیه مواد اولیه مشکلی نداریم اما اغلب مشکلات به حمایت از دولت بازمیگردد چون تسهیلات به افرادی اعطا میشود که شرایط دریافت آن را ندارند و تولیدکننده واقعی نیستند.
این کارآفرین گفت: گاه در اطراف خود مشاهده میکنیم که افرادی به نام تولیدکننده وام ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ سود چهار درصد گرفته و آن را وارد بازارهای دیگر میکنند. بهتر است دولت تسهیلات را بهصورت هدفمند اعطا کند تا منجر به اشتغالزایی شود و در صورت اعطای تسهیلات محدودیتی در جذب نیرو نخواهیم داشت.
جعفری در پایان سخنانش یادآور شد: فعالان عرصه مشاغل خانگی در صورت حمایت انگیزه مضاعفی پیدا خواهند کرد که در پی آن رونق تولید را شاهد خواهیم بود.
این مصاحبه در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و معرفی پیشرانان توانمند استان صورت پذیرفت. کارفرمای این طرح ملی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بوده و جهاددانشگاهی مجری این طرح است؛ علاقهمندان میتوانند جهت ثبتنام و کسب اطلاعات تکمیلی به سایت www.inhb.ir مراجعه کنند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷