بهگزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خراسان شمالی، محمدرضا قهرمانیان اظهارکرد: پرونده استانداردسازی کلاه کرکی استان و با بررسی در کمیته ملی به تصویب رسید.
وی افزود: توجه به اهمیت و ارزش صنایعدستی، کیفیت مواد و مصالح به کار رفته، لزوم برخورداری مواد اولیه محصولات از چهارچوبهای مشخص و مدون به تأیید اساتید فنی و تولیدکنندگان صنایعدستی و انتخاب معیار و میزانی مناسب جهت سنجش کیفی محصولات تولیدی با توجه به آخرین پیشرفتهای علمی، فنی، صنعتی و نیاز مصرفکنندگان را ازجمله اهداف تدوین استانداردهای ملی ایران برای رشتههای صنایعدستی است.
قهرمانیان، استانداردسازی صنایعدستی را امری ضروری دانست و عنوان کرد: ارائه نشان استاندارد به تولیدات هنرمندان بر اساس معیارهایی از پیش تعیینشده انجام میشود که در گروه استانداردسازی تشویقی و گواهی کیفیت سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران قرار میگیرد.
وی ادامه داد: کله کرکی ازجمله صنایعدستی خراسان شمالی است که در نقاط مختلفی از این استان ازجمله شهرستان گرمه تولید میشود، ماده اولیه آن کرک بز بوده و بهصورت کاملاً خام و خودرنگ استفاده میشود،مراحل بافت آن بسیار ساده و بدون دخالت هیچگونه ماشین یا ابزار خاص تنها توسط پنج میل بافته میشود که سبب شده این هنر بهعنوان میراث ناملموس با شماره 108 در فهرست ملی ثبت شود.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷