مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کردستان گفت: طرح توسعه مشاغل خانگی کمکی برای محرومیت زدایی جامعه هدف کمیته امداد است.
به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، محمد رسول شیخی زاده امروز 26 تیر در دیدار با رئیس و معاونان جهاددانشگاهی استان ضمن اشاره به اینکه طرح الگوی مشاغل خانگی کمکی برای رفع بیکاری در استان است، اظهار کرد: طرح مشاغل خانگی در جهت رفع بیکاری و محرومیت زدایی مفید است و باید همه تلاش کنیم.
وی عنوان کرد: در طرح مشاغل خانگی کمیته امداد در حد توان خود کمک خواهد کرد، ولی باید مددجویان این ارگان در اولویت قرار گیرند.
شیخی زاده ضمن اشاره به اینکه برای توسعه اشتغال در استان باید از چنین طرحهایی حمایت کنیم، گفت: بحث مشاغل خانگی کاملا علمی و پژوهشی دنبال می شود و با توجه به رسالت جهاددانشگاهی آینده این طرح روشن است.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کردستان در پایان یادآورشد: درخصوص هرچه بهتر اجرای این طرح باید کارشناسان هر دو ارگان جلسات متعددی برگزار کرده و به صورت انتقادی به مسئله بپردازند تا ضعف ها شناسایی و برای حل آن برنامه ریزی شود.
در ادامه این جلسه چیا سهراب نژاد رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان، ضمن اشاره به اینکه دغدغه امروز جامعه مسئله بیکاری است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی باتوجه به تفاهم نامه ای که با وزارت کار و رفاه اجتماعی انجام داده طرحی را با عنوان الگوی نوین مشاغل خانگی در نظر گرفته است.
وی در این نشست با اشاره به وجود بیش از ۳۰۰ رشته در زمینه مشاغل خانگی در سطح کشور عنوان کرد: تا کنون مطالعاتی دقیق و مدون در راستای بررسی ظرفیت این رشته ها و بهره وری آن ها در سطح استان کردستان صورت نگرفته است، بر همین اساس جهاددانشگاهی با انجام مطالعاتی میدانی و کارشناسی شده اقدام به استخراج رشته های بومی و کارساز استان با همکاری سایر ارگان های مرتبط انجام داده و اکنون 12 رشته مورد تایید قرار گرفته و درصدرت نیاز رشته های جدید نیز اضافه خواهد شد و در این رشته ها هم زمینه اشتغالزایی فراهم می کنیم.
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان، سهمیه استان کردستان در مشاغل خانگی را 2600 شغل عنوان و خاطرنشان کرد: 9 استان کشور به صورت پایلوت برای اجرای این طرح انتخاب شده اند که استان کردستان یکی از استانهای منتخب است.
وی به فاز دوم اجرای این طرح ثبت نام متقاضیان، آموزش و توانمند سازی اشاره کردند که افراد بعد از ثبت نام و متناسب با نیاز به صورت تخصصی و تکمیلی آموزش داده می شوند و که برای فاز سوم برای اتصال به بازار تخصص لازم را بدست آورند که مهمترین مرحله این طرح است که بدون واسطه محصولات و تولیدات و خدمات خود را بفروش برسانند.
سهراب نژاد گفت: افرادی که در رشته های معرفی شده توانایی لازم را دارند می توانند در سایت اینترنتی www.inhb.comثبت نام کنند و از طریق این سامانه به برندهای ملی و پشتیبانان استانی متصل شوند.
رئیس جهاددانشگاهی استان کردستان به دایر کردن بازارچه های محلی میتواند کمک شایانی به فروش محصولات مشاغل خانگی کند، اظهار کرد: در اجرای طرح مشاغل خانگی 12 رشته از جمله گل و گیاه، تولید و بسته بندی عسل، کلاش بافی، گلیم بافی، ویراستاری، مصنوعات چرمی، انیمیشن، زیورآلات، مترجمی، قالیبافی، صنایع چوب و پوشاک برای استان کردستان در نظر گرفته شده است و علاقمندان در این حوزه ها می توانند ثبت نام کنند.
وی همچنین ضمن اشاره به اینکه با 6 برند ملی در خصوص اتصال به بازار این طرح تفاهم نامه منعقد شده است، گفت: برای اجرای هرچه بهتر این طرح با فروشگاه های اینترنتی محلی همچون کرد کالا و پشتیبانان تفاهم امضا شده است.
سهراب نژاد همچنین اشاره کرد: در استان کردستان استقبال خوبی از سوی افراد متقاضی و پشتیبان برای ثبت نام در این طرح شده و تا به حال 701 نفر ثبت نام کرده اند.
در ادامه این دیدار مدیر اجرایی طرح توسعه مشاغل خانگی ضمن اشاره به اینکه با چندین برند ملی در خصوص اتصال به بازار این طرح تفاهم نامه منعقد شده است، گفت: برای اجرای هرچه بهتر این طرح با فروشگاه های اینترنتی محلی همچون کرد کالا و پشتیبانان تفاهم امضا شده است.
مجید آوج، معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان و مجری اجرای طرح الگوی مشاغل خانگی نیز در این نشست به تفاهمنامه و قراردادی بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، جهاددانشگاهی و صندوق کارآفرینی امید برای ایجاد ۲۰ هزار شغل در کشور اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای این طرح 9 استان به عنوان پایلوت طرح انتخاب شدند که استان کردستان یکی از این استان ها بود.
مدیر اجرایی طرح مشاغل خانگی استان کردستان بیان کرد: استان کردستان به عنوان یکی از استانهای منتخب اجرای این طرح است که باید با بهرهگیری از ظرفیت جهاددانشگاهی استان و دیگر دستگاه های اجرای زمینه ایجاد دو هزار و ۶۰۰ شغل جدید را فراهم کند.
وی با اشاره به فازدوم این طرح افزود: توانمندسازی متقاضیان مشاغل خانگی فاز دوم این طرح بوده که در این مرحله ارزیابی و استعدادسنجی متقاضیان انجام می شود و متقاضیان تحت آموزش های جهاددانشگاهی قرار گرفته و از خدمات مشاورهای و هدایت شغلی جهاددانشگاهی به صورت رایگان استفاده میکنند.
سرپرست معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی کردستان ادامه داد: یکی دیگر از کارهای صورت گرفته در فاز دوم طرح مشاغل خانگی جذب کار آفرینان و تیم سازی و انتخاب برندهای ملی و کشوری است.
وی اضافه کرد: فاز سوم طرح به بحث اتصال به بازار میپردازد که این بخش مهمترین فاز طرح ایجاد مشاغل خانگی است که جهاددانشگاهی برای این بخش برنامههای متنوعی را در نظر گرفته است.
مدیر اجرایی طرح در استان در ادامه گفت: ظرفیتسازی و شکل دهی بازارهای فیزیکی و الکترونیکی در فاز اتصال به بازار یکی از مهمترین فعالیتهای این طرح است.
آوج افزود: در بخش اتصال به بازار هم، جهاددانشگاهی کردستان با هماهنگی های به وجود آمده بازارچه های محلی را راه اندازی کرده و در اختیار شاغلان در این طرح قرار میدهد تا محصولات خود را بدون واسطه به فروش برسانند.
وی تأکید کرد: فرهنگ سازی و آگاه سازی جامعه از این طرح یکی از برنامههای جهاددانشگاهی کردستان است که با استفاده از ظرفیتهای رسانه ای استان انجام میپذیرد.
وی خاطرنشان کرد: در ساختمان مرکزی جهاددانشگاهی استان و مراکز شهرستانی کارشناسان و مشاوران متخصص حوزه بازاریابی و کار آفرینی و ثبت نام متقاضیان آماده پاسخگویی و ارائه خدمات به علاقمندان به این طرح هستند.
فرشید جهانبین معاون کمیته امداد امام خمینی(ره) در این نشست ضمن اشاره به خدمات ارزنده جهاددانشگاهی در این طرح، بیان کرد: طرح الگوی مشاغل خانگی برای استان قابل اهمیت است و کمیته امداد نیز در این راستا کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای این پروژه جلسات متعددی باکارشناسان جهاددانشگاهی برگزار شده است، گفت: امیدواریم با همکاری یکدیگر بتوانیم در راستای ایجاد شغل پایدار در جامعه گام های موثری برداریم.
معاون کمیته امداد امام خمینی(ره) ضمن اشاره به اینکه این طرح باید به صورت عملیاتی و جدی اجرایی شود، بیان کرد: طرح نوین الگوی مشاغل خانگی برای جامعه و کمک برای رفع بیکاری قابل اهمیت است پس باید برای اجرای آن هرچه سریعتر و جدی تر پیش برویم.
جهانبین خاطرنشان کرد: درخصوص ثبت نام متقاضیان این طرح میتوانیم بسته های تشویقی به آنها ارائه بدهیم تا آنها بیشتر ترغیب شوند.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷