اخبار

تار و پود پارچه لبخند رضایت از زندگی را بر لبان مادر نشاند

كردستان

۱۴۰۰/۰۶/۱۰

خلاصه خبر

غنچه مطلبی، یکی از بانوان سخت‌کوش سنندجی است که در مسیر زندگی همراه و همگام همسرش شده است تا بتواند در این روزهای سخت با کسب درآمدی هرچند اندک از خیاطی لبخند رضایت‌بخشی را مهمان لب‌های خانواده‌اش کند.


متن کامل خبر

در دین اسلام تأکید بسیاری بر تلاش برای کسب روزی حلال شده است و همیشه در بین مسلمانان و به‌ویژه مردم کشورمان جزء دغدغه‌های همیشگی و مهم بوده و است. کسانی که با تمام وجود برای تحقق روزی حلال سخت‌ترین و مشقت‌بارترین کارها را انجام می‌دهند تا لقمه نانی را که در سفره خویش قرار می‌دهند از راه ریختن عرق جبین به دست آمده باشد و آنچنان بر این عقیده استوار هستند که گاهی زنان هم برای کسب روزی حلال تلاش‌های طاقت‌فرسایی را انجام می‌دهند.

غنچه مطلبی، یکی از این بانوان سخت‌کوش خیاط سنندجی است که در مسیر پرپیچ و خم زندگی همراه و همگام همسر شده تا بتواند در این روزهای سخت زندگی با کسب درآمدی هرچند اندک لبخند رضایت‌بخشی را مهمان لب‌های خانواده‌اش کند. در این راستا ایکنای کردستان، با این بانوی سخت‌کوش سنندجی گفت‌وگویی داشته است که در ادامه می‌خوانید:

غنچه مطلبی، بانوی ۳۹ ساله سنندجی است که در کنار تربیت فرزندان و کارهای خانه‌داری با خرید یک چرخ خیاطی و دوخت لباس برای آشنایان و همسایه‌ها روزی حلال به خانه می‌برد تا با گذاشتن رزق حلال بر سفره فرزندانشان هدایتگر آن‌ها در مسیر زندگی باشد.

وی خود را اینگونه معرفی ‌می‌کند و می‌گوید: غنچه مطلبی با ۳۹ سال سن دارای دو فرزند پسر و دختر هستم که پسرم سرباز وظیفه و دخترم هم در پایه سوم متوسطه اول مشغول ادامه تحصیل است. همسرم کارگر ساختمانی بود که به دلیل شرایط کرونایی دو سال است که به سختی می‌تواند کار پیدا کند و در حال حاضر نیز اجاره‌نشین هستیم.

علی‌رغم اینکه شرایط زندگی فشار بسیاری را به این بانوی هنرمند سنندجی تحمیل کرده بود اما همواره بین حرف‌هایش کلمه الحمدالله و لبخند رضایت از زندگی مشهود بود.

وی به اجاره کردن باغ‌های مردم و کارکردن در آن برای کسب درآمدی که حاصل رنج و عرق جبین باغداری باشد طی چند سال گذشته اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته ما در طول سال از کسانی که باغدار بودند باغهایشان را اجاره می‌کردیم و به همراه خانواده در تمام طول شبانه‌روز تلاش خود را به کار می‌گرفتیم تا بتوانیم محصولات این باغ را در بازار به فروش برسانیم. اما در دو سال گذشته به دلیل خشکسالی و کمبود آب دیگر جرئت اجاره کردن باغ را نداشته‌ایم.

مطلبی ادامه می‌دهد: با وجود آنکه شاهد سختی و تلاش‌های بسیار همسرم برای کسب درآمد و رزق و روزی حلال برای فرزندانم بودم دیگر عرصه برایم تنگ شده بود و از اینکه در خانه بیکار باشم ناراحت بودم در این راستا با حضور در کلاس‌های خیاطی در فنی و حرفه‌ای با کار خیاطی و دوخت لباس آشنا شدم و کار خیاطی را در خانه شروع کردم.

وی گفت: چون اجاره‌نشین بودیم، دیگر توان اجاره کردن یک مغازه را برای کار خیاطی نداشتیم و مجبور شدم که با حضور در خانه و تبدیل یکی از اتاق‌ها به کارگاه خیاطی کار خود را ادامه دهم در ابتدای کار کمتر کسی به من مراجعه می‌کرد چون کار در منزل شخصی بود اما با معرفی به دوستان و آشنایان مراجعات بیشتر شد و در حال حاضر با انجام این کار توانستم سنگینی بار زندگی را از دوش همسرم کمی سبک کرده و کمک حال خرج و مخارج زندگی‌مان شده‌ام.

این بانوی هنرمند سنندجی در مورد کار در منزل بیان کرد: کار در منزل شخصی در کنار سختی‌هایی که دارد فایده‌های را نیز برای من داشته است، چراکه به راحتی امورات زندگی و کار تربیت و رسیدگی به کلاس و درس فرزندانم را نیز انجام می‌دهم و این کار کردن من لطمه‌ای به زندگی شخصیم نزده است.

وی تحت نظر خواهرش که یکی از پشتیبان‌های مشاغل خانگی استان کردستان است، کار می کند. مطلبی در همین رابطه گفت: در حال حاضر خواهرم کارها و سفارش‌هایی را که از مدارس، شرکت‌های خصوصی و مردم می‌گیرد به ما انتقال می‌دهد و در این زمینه نیز وارد عرصه چرخه تولید شده‌ایم.

مطلبی از چگونگی آشنایی‌اش با طرح مشاغل خانگی می‌گوید و می‌افزاید: از ابتدای امسال با طرح مشاغل خانگی جهاددانشگاهی آشنا شده‌ام و در کلاس‌های آموزشی و مشاوره شغلی این طرح شرکت کرده‌ام. مطالب و موضوعاتی که در این کلاس‌های آموزشی و مشاوره‌ای برای شرکت‌کنندگان عنوان شد بسیار مفید و کارساز بود چراکه ما را با نحوه کارهای مشاغل خانگی، چگونگی افزایش کسب و کار و سود حاصل از آن و معرفی محصولات و تولیدات خود به بازار و مردم راهنمایی‌ها و مطالبی عنوان شد که بسیار مفید بود.

وی ادامه داد: در استان کردستان در این شرایط سخت زندگی که بیکاری هم بیداد می‌کند وجود طرح‌های همچون طرح مشاغل خانگی و هدایت و رهبری کسانی که در منزل می‌توانند درآمدی کسب کنند اقدامی مفید و اثرگذار است که امیدواریم در این راستا ارگان‌های ذی‌ربط هم یاریگر فعالان این عرصه باشند و با حمایت و پشتیبانی از پشتیبان‌های مشاغل خانگی زمینه رونق کار و کسب درآمد بیشتر برای ما نیز فراهم شود.

مطلبی در ادامه بیان کرد: خواهرم چندین سال است که با گرفتن سفارش کارهای تولیدی ادارات، بیمارستان‌ها و شرکت‌های خصوصی از من و چندین بانوی سنندجی دیگر حمایت کرده است و در این راستا در تلاش است تا یک کارگاه تولیدی را بتواند در شهر سنندج راه‌اندازی کند تا هم زمینه اشتغال‌زایی بیشتر زنانی همچون من را فراهم کند و هم نقش مؤثری در تولید داخلی داشته باشد که امیدواریم طرح مشاغل خانگی این حمایت و پشتیبانی را از وی داشته باشد.

یادآور می‌شود که طرح توسعه مشاغل خانگی به همت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کردستان با همکاری جهاددانشگاهی از سال ۹۶ تا کنون در سطح استان اجرا شده و برای ۲۶۰۰ نفر در فاز اول و ۴۰۰ نفر در فاز دوم اشتغال‌زایی داشته است.