به گزارش دبیر خانه مشاغل خانگی در هرمزگان ، آقای عسکری پیشران طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با بیان اینکه از رودان، میناب، جاسك، سیریك و بندرعباس به عنوان مهم ترین مناطق كشت میوه های گرمسیری نام برد و ابراز کرد: در هرمزگان همه ساله در ماه های اردیبهشت و خرداد، نزدیك به 30درصد از محصول درختان انبه به صورت كال(نارس) برای تولید ترشی و محصول رسیده آن نیز تیرماه تا اواخر مرداد برداشت و به بازار مصرف عرضه می شود.
وی افزود:طعم، رنگ و سالم بودن میوه درختان انبه هرمزگان باعث شده که متقاضیان زیادی داشته باشد و بندرعباس، میناب ورودان بهعنوان مهمترین مناطقی هستند که بیشترین باغهای انبه استان هرمزگان در آنها قرار دارند.
عسکری ادامه داد: دو محصول کشاورزی انبه میناب و سیریک بشاگرد بهعنوان نشان جغرافیایی هرمزگان با همکاری سازمان جهاد کشاورزی و پارک علم و فناوری ثبت ملی شده است.
این مدرس ادامه داد: نشان جغرافیایی نشانی است که برای کالاهای مربوط به یک منطقه جغرافیایی خاص و دارای کیفیت و بهواسطه شهرت آن منطقه به کار میرود و لذا هدف از این کار درواقع هویت بخشی به محصولات کشاورزی استان هرمزگان است.
وی گفت: استفاده از نشان جغرافیایی، محدود به محصولات کشاورزی نیست و این نشان میتواند کیفیت خاص یک محصول که بهواسطه عامل انسانی که در محل تولید آن محصول وجود دارند برجسته و نمایان سازند ازجمله سنتها، مهارتهای خاص تولید و محل تولید میتواند یک روستا، شهر و منطقهای خاص یا کشور باشد.
این مدرس ادامه داد: انبه میوه آبدار و خوشمزه ای است که مقدار زیادی ویتامین، مواد معدنی و آنزیم های مفید برای سلامتی دارد، پس تعجبی ندارد که به انبه، «پادشاه میوه ها» می گویند. مصرف انبه فشار عصبی را کاهش می دهد و باعث ایجاد آرامش روحی می شود....
عسکری در ادامه ابراز کرد: «میوه» و «سبزیجات» دارای مواد مُغَذی، آنتی اُکسیدان (مواد ضد سرطان) و فیبر رژیمی هستند از این رو ترشی سلطان میوه ها انبه می تواند برای تمام هرمزگانی ها پول ساز باشد و باید متقاضیان طرح ملی مشاغل بر روی برند سازی و تهیه و فروش و حتی صادرات آن برنامه ریزی مواثر داشته باشند .
انتهای پیام
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷