محمدرضا انصاری، سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی، ۱۱ شهریورماه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: ارائه آموزشهای تئوری بدون ایجاد مهارت آفت جامعه است و امروزه حوزه اشتغال بیش از هر چیز به نیروی ماهر و دارای مهارت بهویژه در بخش خدمات نیاز دارد و جوانان باید به این سمت سوق یابند.
وی با اشاره به اینکه در سیستم طبقهبندی مشاغل استانداردهایی بر اساس استاندارد بینالمللی مشاغل ایسکو ۲۰۰۸ تعیین شده است، تصریح کرد: افراد برای کسب شایستگیهای شغلی باید آموزشهایی مرتبط با شغل خود دریافت کنند. امروزه مشاغل خانگی یکی از راهکارهای زودبازده برای ایجاد فرصتهای شغلی است و این امر در درجه نخست مستلزم آموزش نیروی انسانی و فراهم کردن بسترهای فعالیت است.
این مسئول در رابطه با طرح ملی مشاغل خانگی، اظهار کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از برنامههای اشتغال فراگیر است که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید، پشتیبانی و مانعزداییها، کمک و حمایت از کسب و کارهای خرد در ۳۱ استان در حال اجرا است که در آن وزارت تعاون، کار و رفاهاجتماعی کارفرما و ناظر و جهاددانشگاهی به عنوان مجری طرح است.
انصاری افزود: اجرای این طرح در سه فاز پیشبینی شده که فاز اول شناسایی و اولویتبندی مزیت، ظرفیت و پتانسیلهای اشتغال در حوزه مشاغل خانگی است. فاز دوم به توانمندسازی متقاضیان از طریق مشاوره، راهنمایی، استعدادسنجی، بهرهگیری از آموزشهای کوتاهمدت کارآفرینی، شناخت بازار و مسائل مالی و فاز سوم به تعامل با فعالان عرصه فروش محصولات مشاغل خانگی، اتصال به بازار و ارتباط با برندهای معروف بازار فروش میپردازد.
سرپرست ادارهکل تعاون، کار و رفاهاجتماعی استان زنجان سهمیه استان در این طرح را ۱۸۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: بر اساس اعلام مجری برنامه، استقبال خوبی از طرح در استان به عمل آمده و ثبتنام اولیه بیش از سهمیه استان است.
وی با اشاره به رستههای مزیتدار استان، خاطرنشان کرد: رشتههایی که به عنوان مزیت در استان به آن پرداخته شده، شامل قالیبافی، بافنده تابلوفرش، گلیمبافی، قلمزنی، خیاط لباس، ملیلهسازی، تولیدات چرمی دستدوز، ویرایشگر متون، گیاهان دارویی، مترجم (کتاب و مقاله)، برنامهنویس، انیماتور، پرورشدهنده گوسفند و بز، پرورشدهنده زنبور عسل و ملحفهدوز است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷