پیرو سلسله آموزش های طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، اولین جلسه آموزشی فرش و تابلو فرش به منظور آشنایی متقاضیان با انواع ابزار و تجهیزات مورد نیاز با حضور زهرا موسویان، پیشران این رسته شغلی در شهرستان کیار شهر گهرو برگزار شد.
مدیر مرکز شماره یک جهاددانشگاهی شهرکرد ضمن تشریح روند اجرای این طرح برای متقاضیان وبا بیان اینکه ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارفرما و جهاد دانشگاهی با سهمیه ۸۰۰نفر مجری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان است، خاطرنشان کرد: این طرح با تحقیقات بر مشاغل مزیتدار استان به عنوان گام اول، شناسایی، ارزیابی اولیه، استعدادسنجی و توانمندسازی متقاضیان و پیشرانان به عنوان گام دوم وهمچنین اتصال به بازاربه عنوان گام سوم به همت جهاددانشگاهی در استان در حال اجرا است.
فاطمه زهرا میری این طرح را بازارمحور دانست و با بیان اینکه که نقش اصلی در این زمینه را پیشرانان ایفا میکنند، ادامه داد: پیشرانان بر اساس معیارهای مشخص، از میان بخش خصوصی متبحر در حوزه بازار، انتخاب میشوند که برای تولید کالای باکیفیت و ارزانقیمت از نیروی آموزشدیده در این طرح، استفاده میکنند.
وی رسیدن به درآمد پایدار را از اهداف اصلی این طرح ملی دانست و تصریح کرد: متقاضیانی که توان تولید دارند ولی توان فروش ندارند، با معرفی به پیشران (تولیدکننده ماهر و توانمند) و وصل شدن به بازار و شبکهسازی، صاحب شغل و درآمد پایدار میشوند. این در حالی است که در طرحهای قبلی متقاضیان تنها با کسب یک مهارت و سپس تهیه مواد اولیه با سرمایه شخصی یا اخذ وام از نهادهای حمایتی اقدام به تولید میکردند که به دلیل عدم شناخت بازار، نداشتن کیفیت لازم و استاندارد مناسب، نداشتن بستهبندی مناسب، نداشتن بودجه و دانش تبلیغات، بازاریابی و برندسازی، در فروش دچار مشکل و شکست میشدند.
به گفته وی، پیشران با ارائه آموزشهای تخصصی بازار به متقاضی و عقد قرارداد فروش تضمینی، ضمن توانمندسازی متقاضی متناسب با نیاز و سلیقه بازار این اطمینان خاطر نسبت به بازاریابی و فروش محصول تولیدی را ایجاد میکند تا متقاضی دغدغهای در این خصوص هم نداشته باشد.
میری ادامه داد: پیشرانها نیز خود صاحبان برندهای معروف بازار هستند که میتوانند با به کارگیری نیروهای آموزشدیده در این طرح، بدون درگیر شدن در مسائل استخدام و تأمین فضا و تجهیزات برای نیروی کار، نسبت به توسعه کسبوکار خود اقدام کنند.
خاطرنشان می شود: این دوره آموزشی از سلسله دوره های تدوین شده جهت برگزاری در این رسته شغلی در استان چهارمحال و بختیاری می باشد.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با همکاری معاونت توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و مجریگری معاونت آموزش و کار آفرینی جهاد دانشگاهی در 31 استان کشور در حال برگزاری است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷