اخبار

برپایی آموزش تولید سیر در جهاد دانشگاهی هرمزگان

هرمزگان

۱۴۰۰/۰۷/۰۵

خلاصه خبر

مدیر اجرایی طرح ملی  توسعه مشاغل خانگی  از برگزاری شصت و پنجمین دوره آموزش تولید سیر ویژه متقاضیان  استان هرمزگان شهرستان بشاگرد خبر داد. 


متن کامل خبر

به گزارش دبیر خانه طرح ملی مشاغل خانگی، صدیقه مظفر، مدیر اجرایی طرح ملی  توسعه مشاغل خانگی گفت:در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی  سه شنبه 23 شهریور شصت و پنجمین دوره آموزش با عنوان  تولید سیر ویژه متقاضیان شهرستان بشاگرد در جهاد  دانشگاهی هرمزگان  به مدت 2ساعت  به همت جهاد دانشگاهی و همکاری اداره کار و رفاه اجتمایی برگزار گردید.
 در این دوره علاقه مندان ومتقاضیان کسب و کار خانگی شرکت نمودند  وبا کلیات کاشت، داشت و برداشت سیر و نحوه کشت و کار و زمان آن بصورت اصولی و فنی آشنا شدند.
سپس درقسمت عملی این دوره، فراگیران با نحوه کاشت سیر بصورت دستی و مکانیزه اطلاعاتی را کسب نمودند. تدریس این دوره توسط عبدالحسین عسکری از مربیان مجرب در زمینه سیروپیشرانهای طرح ملی مشاغل خانگی  انجام شد. 
وی با بیان اینکه   گیاه سیر از خانواده سوسنیان و لاله و سوسن و یا خانواده پیاز می باشد.ادامه داد: سیر یکی از سبزیجاتی است که به خاطر خواص متعددی که دارد مورد توجه زیاد قرار گرفته است.
عسکری ادامه داد:  سیر برای طعم دادن به بسیاری از غذاها به خصوص غذاهای ایرانی مصرف می شود. سیر علاوه بر این که ضد عفونی کننده است و به غذاها طعم می بخشد، در معالجه بسیاری از بیماری ها مانند فشار خون ، آسم و … موثر شناخته شده است.
 این پیشران گفت : برای فراهم نمودن شرایط بهتر و حصول اطمینان از رویش غده ها ، ابتدا می توانید کشت غده ها را درون جعبه های چوبی و خاک مرطوب شروع نمایید. پس از جوانه زدن آنها را به خاکی که قبلا آبیاری شده و مرطوب است منتقل کنید.
عسکری با تاکید براینکه  سیر معمولا عاری از آفات گیاهی است،ابراز کرد: لیکن بیماری های ریشه ای ممکن است باعث پوسیدگی ریشه و کاهش محصول شود.
سیر علاوه بر این که ضد عفونی کننده است و به غذاهای مختلف طعم می بخشد در معالجه بسیار از عوارض و بیماری ها مانند فشار خون ، آسم ، برونشیت ، نقرس ، رماتیسم و … موثر شناخته شده است.
در پایان این دور که ئدر راستای اجرای طرح ملی مشاغل خانگی بود متقاضیان و پشران شذکت کننده د دوره سوالات خود را مطرح می نمودند .
شایان ذکر است طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و با اجرای جهاددانشگاهی در 31 استان در حال اجرا می باشد.
انتهای پیام