اخبار

در گفت‌وگو با ایکنا مطرح شد؛ طرح توسعه مشاغل خانگی پیونددهنده توانمندی‌های جامعه است.

اصفهان

۱۴۰۰/۰۷/۰۸

متن کامل خبر

امیرکامیار کاظمی، مشاور و مدرس طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان اصفهان در حوزه تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی در گفت‌وگو با ایکنا از اصفهان، اظهار کرد: یکی از نقاط مثبت این طرح این بود که افراد زیادی را به هم پیوند داد و این‌ها با توجه به توانایی‌های خود توانستند با یکدیگر همپوشانی داشته باشند. از طرف دیگر، آموزش‌های مجازی باعث ایجاد ارتباطاتی در بخش‌های مختلف می‌شود و کسانی که امکان حضور ندارند، می‌توانند از این آموزش‌ها بهره‌مند شوند.

وی افزود: در زمینه تراش سنگ‌های قیمتی، آموزش افراد به یک‌سری دستگاه‌ها و تجهیزات نیاز دارد، لذا اگر قرار بر آموزش غیرحضوری باشد، این دستگاه‌ها و مواد مصرفی باید در اختیار آنها قرار گیرد و یک‌سری دستگاه‌ها نیز در اختیار پشتیبان قرار داده شود، تا بتواند زیرساخت‌های لازم برای مباحث آموزشی و تولید را فراهم کند، هم افراد آموزش ببینند و هم محصول تولیدی آنها امکان بررسی داشته باشد.

مشاور و مدرس طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در استان اصفهان بیان کرد: اقدامات خوبی در زمینه برندسازی، بازاریابی، بازارسازی و آموزش و توانمندسازی پشتیبان‌ها و افراد انجام شد که باید گسترش پیدا کند، مثلاً سایت مخصوصی برای فروش محصولات مربوط به مشاغل خانگی راه‌اندازی و به یک برند در این حوزه تبدیل شود، به‌گونه‌ای که هر کس به دنبال محصولاتی از این دست بود، به این سایت مراجعه کند. اگر قرار باشد حجم تولید محصولات افزایش پیدا کند، باید برای بازار فروش آن نیز برنامه‌ریزی شود.

کاظمی تصریح کرد: جهاددانشگاهی به‌عنوان مجری و تسهیل‌گر این طرح در خصوص مباحث آموزشی و حمایتی عملکرد خوبی داشت، ولی به نظر من بهتر است یک‌سری اقدامات دیگر را نیز انجام دهد، مثلاً نمایشگاه‌های بزرگ برای معرفی محصولات مشاغل خانگی برگزار کند، یا امکان معرفی این محصولات در نمایشگاه‌های بین‌المللی را فراهم آورد. برپایی نمایشگاه‌های کوچک و محلی نمی‌تواند تأثیرگذار باشد و اگر قرار است کار هدفمند و نتیجه‌بخشی انجام شود، باید به نمایشگاه‌های بزرگ و بین‌المللی اندیشید.

وی ادامه داد: سنگ‌های قیمتی بازار فروش خوبی دارد که هر روز نیز در حال گسترش است، ولی افرادی که می‌خواهند در این زمینه فعالیت کنند، حتماً باید به‌صورت هدفمند آموزش ببینند، تا بتوانند محصول خوبی که قابل عرضه در بازار باشد، تولید کنند. اگر این آموزش هدفمند وجود نداشته باشد، قطعاً با مشکل مواجه می‌شوند و نمی‌توانند در بازار جایگاه خودشان را پیدا کنند.