به گزارش دبیر خانه طرح ملی مشاغل خانگی : صدیق مظفر مدیر اجرایی طرح ملی مشاغل خانگی گفت: افته های داری و غیر داری یا زیر اندازها تنوع و قدمتی قرین قدمت ایران دارد. آشناترین دسته از هنرهای صنایع دستی ایران ، پیش از هر گروهی بافته ها و کف پوش های دستباف می باشد. این دسته قبلا بافته های داری و زیر اندازها نامیده می شده است. و اخیرا در دسته بندی های سازمان صنایع دستی به بافته های داری و غیر داری تغییر نام داده است.
تولید این دست بافته ها ، بهعنوان یکی از قدیمی ترین صنایع دستی ایران زمین، در اکثر نقاط جغرافیای عشایری ، روستایی و حتی شهری ایران از قدیم رواج داشته است. تنوع این محصولات که عموما به عنوان کفپوش استفاده می شده اند ، تقریا با تنوع فرهنگ مناطق برابر است.
کاربردی بودن این محصولات در کنار هنری بودن آن ، توجه غالب مردم دنیا را به خود جلب کرده است. امروزه محصولات فاخر این دسته در بزرگترین حراجی های دنیا چوب می خورند. و کیفیت ، ماندگاری و اصالت آن ها ، همواره نام ایران و هنر صنعت بافته های داری را زنده نگه داشته است.
مظفر گفت: کسب و کار و مشاغل خانگی یکی از زمینههای افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و از جمله راهکارهای مناسب برای توسعه اشتغال های خرد و متوسط به ویژه برای بیکارانی است که دارای مهارت کافی در انجام برخی از کارها هستند، اما به دلیل بازار نامناسب اشتغال نمی توانند جذب بازار شوند. فعالیت اقتصادی در محیط خانگی موجب امکان مشارکت اعضای خانوار برای انجام یک فعالیت اقتصادی مشترک بوده و جلوگیری از رفت و آمدهای شهری، صرفه جویی در هزینه های اجتماعی و در کنار خانواده بودن از مزایای مشاغل خانگی است.
مظفر با اشاره به لزوم توسعه بخش فروش مشاغل خانگی در فضای مجازی، ابراز کرد: این پیشران پس از گذراندن دورههای عمومی مهارتی و تخصصی و بهرمندی از مشاورهای انلاین و حضور ی که از طریق دبیرخانه طرح ملی مشاغل بر گزار میگشت و شناسایی نقاط ضعف و قوت وزنجیره ارزش کسب و کار وی طی چندین مرحله الگوریتم شبکه کسب و کار وی طراحی گشت.
وی ادامه داد : زینب بازگیر کارآفرین نمونه و عضو دایمی شورای سیاست گذاری زنان و خانواده استانداری هرمزگان نیز می باشد که از ابتدای طرح با جهاد دانشگاهی همکاری های ارزشمند را داشته است .
کارنامه پر از افتخارات ملی کسب عنوان بافنده برتر استان هرمزگان در سال 1387 ، بهترین و موفق ترین تعاونی فرش دستباف استان هرمزگان در سال1388 ،زن برگزیده در حوزه کارآفرینی امور بانوان استانداری سال 1390 ،کارآفرین نمونه سال 91 اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی ، صنعت ، معدن و تجارت، کسب عنوان برتر ملی در نهمین جشنواره تعاونی های برتر در سال 93، کارآفرین نمونه ازطرف صندوق کارآفرینی امید استان هرمزگان ودر سال 96 و...از جمله افتخارات این بانوی موفق است .
همچنین در کارنامه وی کسب عنوان تعاونی برتر در 7 سال متوالی از سوی اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی استان هرمزگان،کسب دهها لوح تقدیر از سوی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، فنی حرفه ای و کمیته امداد امام خمنی استان هرمزگان
و دارند دستی و گرشگری کشورنیز به چشم می خورد نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی1396 از سازمان میراث فرهنگی ، صنایع خورد .
مدیر عامل و رییس هییت مدیره اتحادیه تعاونی های صنایع دستی استان هرمزگان، عضو شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان هرمزگان ، مسوول اتحادیه صنایع دستی استان وعضو دایمی شورای سیاست گذاری زنان و خانواده استانداری هرمزگان از دیگر عناوین زینب بازگیر است .
انتهای پیام
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷