اخبار

مشاغل خانگی فرصتی برای رونق بازار "صنایع چوبی"

كردستان

۱۳۹۷/۰۴/۱۲

متن کامل خبر

به همت جهاددانشگاهی کردستان ظرفیت جدیدی در طرح مشاغل خانگی ایجاد شده است که از طریق آن افراد متقاضی فعالیت در عرصه صنایع چوبی می‌توانند علاوه بر توسعه فعالیت خود از مزایای این طرح از جمله توانمندسازی، اتصال به بازار، کسب اطلاعات در خصوص جدیدترین متدهای اطلاعاتی و... بهره‌مند شده و در نهایت زمینه اشتغال و کسب درآمد خود را فراهم سازند.

به گزارش ایسنا، منطقه کردستان، زمان ساخت نخستين مصنوعات چوبي معين نيست؛ زيرا چوب ماده‌ای آسيب پذير است که شرايط مختلف جَوی، محيطی و گذشت زمان بر روی آن تأثير مستقيم و غيرمستقيم داشته و آن را فرسوده و به تدريج نابوده می کند. بنابراين تاريخ و زمان مشخصي در مورد استفاده انسان از اين ماده در دست نيست، اما شواهدی از کاربرد آن در زمان هخامنشيان در دست است.

اما امروزه به واسطه وجود ابزارآلات مختلف، مصنوعات چوبی هم بسیار وسعت یافته است و شاهد تولید وسایل چوبی بسیار زیبا و گرانبهایی در بخش های مختلف هستیم. البته در بحث کیفیت مصنوعات چوبی، فارغ از نوع چوب استفاده شده، نحوه ساخت مصنوعات نیز مورد بحث است.

امروزه نازک کاری، معرق کاری، منبت کاری و سایر هنرهای وابسته به چوب دارای طرفداران خاص خود است و از آنها صنایع دستی و تولیدات چوبی بسیار در خور توجهی ساخته می شود.

از جمله مهمترین صنایع دستی استان کردستان نازک کاری چوب است که بر اساس روکش کردن طرح ها و نقوش آماده از چوب های خوش نقش جنگلی تهیه می شود، در واقع شهر سنندج از مهمترین مراکز نازک کاری ایران محسوب شده زیرا زیباترین و ظریف ترین آثار نازک کاری این شهر به نوعی با ابتکار و سلیقه خاص تهیه می شود تا نقش چوب های گردو و سنجد بتوانند با چشمگیری فراوانی در دستان هنرمندان سنندج به اشکال متفاوتی جلوه یابند.
در طرح الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی «مصنوعات چوبی» یکی از مشاغلی است که مورد توجه قرار گرفته و افراد متقاضی فعالیت در این عرصه می توانند هم آموزش های لازم را به صورت رایگان ببینند و در هم در نهایت تولیدات خود را به فروش برسانند.

جهاددانشگاهی استان کردستان در تلاش است تا در راستای رسیدن فرد به موقعیت شغلی برتر در بازار کار، رشته «مصنوعات چوبی» را به عنوان تسهیل‌گر در حوزه مشاغل خانگی و با ارائه خدمات توانمندسازی(آموزش و مشاوره) به صورت رایگان در اختیار متقاضیان قرار دهد و فرصتی را ایجاد کند تا علاقه‌مندان در این زمینه، کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده و از طریق اتصال به برندها و پشتیبانان ملی و استانی، محصولات(کالا و خدمات) خود را به فروش برسانند.

علاقمندان به فعالیت در این زمینه امروزه می توانند از طریق فروشگاه های اینترنتی همچون "کورد کالا"، بازارچه های محلی و پشتیبانان فعال به دنیای بازار در هرکجای این دیار متصل شوند و خانواده ها نگران این نباشند که تولیدات خود را با بهترین قیمت و به دور از واسطه گری به بازارهای کشوری ارسال کنند .

همچنین دایر کردن بازارچه های محلی در شهرستان های استان هم می تواند فرصتی مناسب برای تولیدکنندگان مشاغل خانگی باشد که به صورت مستقیم و بدون واسطه، محصول خود را به فروش برسانند .

امر توانمندسازی در این حوزه قابل اهمیت است؛ بر همین اساس در سامانه ای که توسط جهاددانشگاهی راه اندازی شده، توانایی متقاضیان در حرفه درخواستی را بررسی و در خصوص رشد آن، کلاس های آموزشی نیز برای علاقمندان در نظر می‌گیرد .

این سامانه با توجه به بررسی و رزومه فعالان این عرصه، شرایط بازار و اتصال آنها را برای تمام افرادی که در آن عضو هستند، فراهم می کند.

 

علاقه مندان می توانند برای شرکت در این پروژه کارآفرینی با مراجعه به سامانه طرح توسعه مشاغل خانگی به آدرس www.inhb.ir نسبت به ثبت‌نام خود اقدام کرده و علاوه بر این برای دریافت اطلاعات بیشتر و پاسخ سوالات احتمالی خود به سایت اداری، ساختمان جهاد دانشگاهی استان کردستان مراجعه کنند.