به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، در استان هرمزگان پوشش های مختلفی از جمله پوشش بندری، بستکی ، جاسکی و...به چشم می خوردشلوار کمه ای هنر زیبای زنان هرمزگانی قلمداد می شود که از گذشته تا کنون مورد استفاده زنان و دختران هرمزگانی قرار می گرفت که طرحهای این شلوار نشات گرفته از ذهن بانوان بومی استان است حول این محور و درراستای اجرای طرح ملی مشاغل خانگی و ایجاد زنجیره ارزش و شبکه سازی با توجه به وضعیت استان از نظر کرونا جلسه مشاوره تلفنی برای سرکار زبیده صالحی لباسهای ستتی (رودوزی سنتی )برگزار شد.
براساس زمان بندی و هماهنگی ها و آموزش های آنلاینی که در طی دوره های آموزشی و مشاوره ای که به پیشران داده شده بود .
وی کاملا با مفاهیم زنجیره ارزش شبکه مفهوم زنجیره ارزش و بازار مجازی و تیم سازی و برند و بسته بندی آشنایی داشت .
در این نشست مقرر شد در راستای ترسیم شبکه موضوعات از قبیل معرفی اعضای تیم پیشران به دبیرخانه طرح ملی مشاغل خانگی ، معرفی برند، معرفی بازاریاب و مکان بازار سفارش کار و فروش محصولات و غیره معرفی شود واعضای دبیر خانه مقرر در راستای اتصال به بازار فروشگاه مجازی جهت فروش عرضه محصولات این پیشران در مکان بازار های چیگل و پی میشه ایجاد شود.و با توجه به امکانات و ظرفیتهای خوبی که در زمینه فعالیتهای رسانهای و خبری در جهاد دانشگاهی وجود دارد، مقرر شد از فعالیتهای خانم صالحی نژاد خبر تهیه و مشاوره در زمینه بسته بندی محصولات این پیشران و همچنین ارتباط با ظرفیت بسته بندی موجود در استان به این پیشران داده شود.
و در ادامه پس از شنیدن مشاوره کارشناس طرح به سوالات مطرح شده به صورت شفاف و روشن پاسخ داد و به بیان مشکلات کسب و کارخود با توجه به بحران کرونا پرداخت، گفت :15 سال است که به صورت حرفه تای در این عرصه فعالیت دارد پیش از کرونا حدود 61 نفر نیرو داشتم ولی اکنون متاسفانه بیشتر نیروها به صورت غیر مستقیم هستن حداقل30نفر کاهش یافته است که خوشبختانه بیشترین آنان در طرح ثبت نام کرده اند.
وی ادامه داد : متاسفانه با روی کار آمدن سبکهای جدید پوشش های غربی واسلامی و گرایش جوانان به سمت این پوشش ها کمتر شده است .
وی یکی دیگر ازعلتهای کاهش رغبت جوانان به پوشش محلی را گرانی خواند و گفت: «مهم ترین مسائلی که باعث گرانی محصولات کار دستی و پوشش سنتی به کار بردن وسایل مرغوب و خوب در کارو زنجیره ارزش گران تهیه این وسایل و عدم حمایت مسئولین است.»
وی با اشاره به اینکه پوشش لباسهای سنتی درهرمزگان تنها تن پوش محصوب نمی شود بلکه جزء جدایی ناپذیر فرهنگ بومی و اسلامی آن نیر است افزود: حجاب تا زیورآلات ، طرح، رنگ، بافت و تزیین از نظر فرم و مستوری و عفیف بودن، پوشش محلی این استان را نسبت به گونههای مشابه متمایز کرده است و به عنوان نمادی از هویت فرهنگی این استان نیز محصوب محصوب میشود.
این پیشران گفت : انتظار داریم مسئولین و نهاد های دولتی و غیر دولتی نگاه جدی در جهت تقویت، احیا و احترام به فرهنگ بومی هرمزگان داشته باشند وبه نیروهای جوان کار آفرین که تازه وارد این عرصه می شوند فرصت ظهور و بروز بدهند و در راستای حمایت به فرهنگ بومی و حمایت از مشاغل خانگی در راستای کاهش خرید مواد اولیه قوانین حمایتی را وضع نماید.
شایان ذکر است: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، مجری گری جهاد دانشگاهی هرمزگان در جهاد دانشگاهی برگزار میشود. 31 شهریورماه ۱۴۰۰
انتهای پیام
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷