اخبار

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان اعلام کرد : ارائه الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار

زنجان

۱۳۹۸/۰۷/۱۷

متن کامل خبر

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان، از اجرای طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی خبر داد.

کامران جعفری، در رابطه با طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی، اظهار کرد: مراحل اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی شامل شناسایی مزیت ها و فرصت ها، توانمندسازی متقاضیان مشاغل خانگی و اتصال متقاضیان به بازار است.

این مسئول ادامه داد: این طرح با مشارکت معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان کارفرما، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان ناظر و جهاددانشگاهی به عنوان مجری، اجرا می شود.

وی با اشاره به ویژگی  متقاضیان این فرد، گفت: متقاضی فردی است دارای مهارت خوب، متوسط و یا بدون مهارت خاص، در یک رشته شغلی که برای ایجاد کسب و کار خانگی نسبت به ثبت نام در سامانه اقدام می کند که در این طرح اولویت با زنان سرپرست خانوار زیر ۵۵ سال، که تحت حمایت هیچ سازمانی نیستند، است.

جعفری با بیان اینکه متقاضیان در چهار گروه دسته بندی می شوند، افزود: این شرایط شامل بانوانی که همسرشان فوت کرده، بانوان مطلقه، بانوان مجرد (خودسرپرست) و بانوان بدسرپرست (بانوانی که همسر از کار افتاده، زندانی، معتاد و معلول دارند)، است.

رئیس جهاددانشگاهی استان زنجان، اتصال به بازار را ویژگی بارز طرح توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار مبتنی بر الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی دانست و تصریح کرد: بر اساس برنامه ریزی این طرح در چهار فاز اجرا می شود که فاز اول مربوط به شناسایی و ارزیابی اولیه متقاضیان است و از بین ۲۸۹ نفر متقاضی معرفی  شده در استان فقط ۴۲ واجد شرایط بودند و در فاز دوم نیز پشتیبانان طرح معرفی می شوند.

وی یادآور شد: استعدادسنجی و توانمندسازی متقاضیان، فاز سوم اجرای این طرح است که در آن کارگاه های آموزشی و تخصصی بر اساس استانداردهای موجود برگزار شده و به متقاضیان مشاوره های مورد نیاز ارائه می شود و در فاز چهارم که اتصال به بازار است محصولات استاندارد تولید شده و کمیت و کیفیت آن ارتقا می یابد و علاوه  بر اینکه برندسازی برای محصولات انجام می شود، برای فروش محصولات نیز تضمین ارائه می شود.

این مسئول خاطرنشان کرد: قالیبافی، فیروزه کوبی و قلم زنی روی مس و تولید پوشاک عناوین اولویت های شغلی در نظر گرفته شده در استان زنجان است که با توجه به مزیت های نسبی تولید استان در نظر گرفته شده است.

الگوی نوین توسعه مشاغل خانگی برای زنان سرپرست خانوار با هدف ایجاد اشتغال برای ۶۰۰۰ نفر از زنان سرپرست خانوار در ۲۳ استان آذربایجان شرقی، اردبیل، اصفهان، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، زنجان، سمنان، قزوین، قم، کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، گیلان، مازندران، مرکزی، همدان، یزد، سیستان و بلوچستان و ... اجرا می شود.