اخبار

برگزاری همزمان سومین جلسه مشاوره گروهی اعضای شبکه پوشاک خوزستان به صورت حضوری و مجازی

خوزستان

۱۴۰۰/۰۸/۰۵

خلاصه خبر

سومین جلسه مشاوره گروهی با موضوع بازاریابی و فروش، قیمت گذاری، مدیریت نیروی انسانی، برندسازی و مدیریت سایت برای پیشرانان و حوزه پوشاک شهرستان های آبادان، شادگان، اهواز، اندیمشک، رامهرمز و خرمشهر برگزار شد.


متن کامل خبر

به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، در 5 آبان 1400 سومین جلسه مشاوره گروهی با موضوع پرسش و پاسخ درخصوص موضوع بازاریابی و فروش، قیمت گذاری، مدیریت نیروی انسانی، برندسازی و مدیریت سایت برای پیشرانان توانمند حوزه پوشاک شهرستان های آبادان، شادگان، اهواز، اندیمشک، رامهرمز و خرمشهر برگزار شد.

در ابتدای جلسه معصومه جدی نژاد مدیر تولیدی پوشاک فجر گلبهار درخصوص طولانی بودن نام شرکت و عدم استفاده از آن برای برند سوالاتی را مطرح کردند. سیدرضا علوی درخصوص عدم نیاز به استفاده نام شرکت در برند تاکید و گفت: شما برای انتخاب برند خود راه های مختلفی دارید. راه اول مخفف کردن نام شرکت، دوم یک نام جدید متناسب با محصول تولیدی، سوم استفاده از بخشی از نام شرکت به عنوان نام برند مثلا شما تولیدکننده پوشاک هستید و استفاده از نام گلبهار یا فجر برای برند کفایت می کند. جدی نژاد درخصوص استفاده از فضای مجازی و مدیریت سایت گفت: ما سایت طراحی کردیم ولی مدیریت آن را بلد نیستیم و با وجود اینکه شرکت طراح توضیحاتی به ما ارائه داد اما باز هم در استفاده از آن مشکل داریم. علوی درخصوص مدیریت سایت گفت: مدیریت سایت یک موضوع کاملا تخصصی است که شما یا باید آن را یاد بگیرید که بسیار وقتگیر و سخت است یا اینکه برون سپاری کنید. بهتر است این کار را برون سپاری کنید. اگر هزینه برای برونسپاری ندارید بهتر است روی یکی از نیروهای خود سرمایه گذاری کنید و او را آموزش دهید و یک قرارداد مشخص با او ببندید تا به انجام کار مقید باشد. مشاوره طرح درخصوص انتخاب نیروی مناسب تاکید و گفت: سعی کنید فردی را انتخاب کنید که دو ویژگی داشته باشد: 1- مشتاق یادگیری باشد 2- آدم درستی باشد تا به شما کلک نزند بقیه کارها با صبر و حوصله در آموزش درست می شود. علوی درخصوص نیروی بازاریابی گفت: برعکس بقیه افراد که معتقدند آموزش زیاد دادن باعث می شود نیرو توانمند شود و کار را رها کند ، توصیه میکنم اول در بازاریابی نیروی خوب استخدام کنید دوم اینکه همواره در حال آموزش نیرو ها باشید و جانشین پروری کنید تا اگر نیرویی کار را به هر دلیل ترک کرد شما دچار مشکل نشوید و نیروی دیگری را جایگزینش کنید. سوم سیستم نیروی انسانی باید از لحاظ عملکردی سیستم شفاف و درستی باشد. مثلا بابت کارهای اشتباه امتیاز منفی در نظر بگیرید و بابت کارهای مثبت و سازنده نیز امتیاز مثبت بدهید. خطاها و پاداش هار مشخص کنید. برای سیتم ارزیابی و نظارت شفاف سازی کنید تا نیرو انگیزه خود را از دست ندهد. یادتان باشد هر چقدر که می خواهید رشد کنید باید نیروهای شما هم به همان نسبت رشد کنند. در سیستم نیروی انسانی دائم الجذب باشید.

علوی افزود: هر کسب و کار برای اینکه بتواند موفق باشد باید ابتدا یک زیرساخت مشخص برای کسب و کار خود بسازید. کسی که میخواهد زیرساخت قوی در کسب و کارش داشته باشد، باید برنامه بازاریابی، تولید مشخصی و برنامه مالی ماهانه و سالانه مشخص تنظیم کند. اگر می خواهید کسب و کار شما رشد کند باید برنامه ریزی و سیستم سازی داشته باشید. با این برنامه ها شما به عنوان یک مدیر از روزمرگی ها رها شده و فکرتان آزاد می شود. هر چقدر برنامه مدون و دقیقی داشته باشید کار شما یک رویه صحیح خواهد داشت. اولش سخت است اما بعد از مدتی انجام کارها راحت می شود. ما به دنبال این هستیم که شما را از کار اجرایی رها کرده و به مدیرعاملی برسانیم. اغلب شما مجبور هستید که در تولید نظارت کنید که این کار وقت شما را بسیار می گیرد. در حال حاضر شما بیشتر وقت خود را صرف کارهای یومیه میکنید مثلا تولید، انجام امور بانکی و مالی و غیره. شما ستون کسب و کار هستید پس سه توصیه اساسی برای شما دارم: 1- روزی یک ساعت فکر کنید و افکار خود را بر کاغذ بیاورید 2- روزی یک ساعت مطالعه کنید 3- روزی دو ساعت بازاریابی کنید.

در ادامه مریم دانش مدیر شرکت تعاونی تولید پوشاک ستایش اندیمشک درخصوص برندسازی سوالاتی را مطرح کرد. مشاور طرح گفت: برند قابل ثبت نیست. برند تفکر مردم نسبت به محصول شما است. اگر می خواهید صاحب یک برند باشید باید تمایز بین محصول شما با محصول رقبای وجود داشته باشد. شما همواره باید اصل چهار p را در کسب و کارتان داشته باشید. اول قیمت، دوم محصول، سوم ترویج و چهارم توزیع است. سایت و شبکه های مجازی جز توزیع هستند. همواره باید در کسب و کار خودتان بازاریابی و نوآوری داشته باشید.

قربانی مدیر فروشگاه مجازی در اهواز گفت من برای قیمت گذاری مشکل دارم. علوی درخصوص قیمت گذاری راه هایی را پیشنهاد داد و گفت: یک مدل قیمت گذاری محاسبه کف قیمت است یعنی قیمت تمام شده محصول را محاسبه میکنید و درصدی هم به آن اضاف می کنید. روش دوم بررسی قیمت بازار یا قیمت رقبا است و روش سوم قیمت بر مبنای ارزش ذهنی مشتری است.

این جلسه در ادامه سلسله جلسات "دوشنبه های مشاوره" در راستای اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در خوزستان به طور رایگان و به صورت حضوری و مجازی برای تولیدکنندگان پوشاک خوزستانی برگزار شد.

طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.