به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، معصومه صادق نژادی تولیدکننده کیف با برند "مستوره" در شهرستان رامهرمز با اشاره به مشکلات تأمین مواد اولیه باکیفیت و قیمت مناسب برای تولیدکنندگان حوزه کیف این شهرستان، اظهار کرد: در حال حاضر برای تهیه کیف، اکثرا از پارچه های مخمل مبلی از جنس مازراتی استفاده می کنیم زیرا برای کیف مناسب است و فعلا به این پارچه دسترسی داریم؛ مشتری هم بدلیل نمای خوب آن را می پسندد؛ البته به دنبال آن هستیم که جنسهای متنوعی را وارد کار کنیم اما بدلیل دور بودن از بازار مواد اولیه هنوز نتوانستیم از پارچه های دیگر در کار استفاده کنیم.
وی با اشاره به تأمین و سفارش اغلب مواد و ابزار اولیه کار از تهران بدلیل تنوع جنس و کیفیت بهتر، افزود: برای پارچه های طرح دار هم چندبار با چاپخانه های تهران کار کردیم که سفارش را برایمان ارسال کردند اما اخیرا و در جریان طرح ملی مشاغل خانگی با مجموعه چاپ کاچیلا و آقای پوراسماعیلی در اهواز آشنا شدیم و قرار است از این به بعد کارهای چاپی را با این مجموعه کار کنیم.
این تولیدکننده کیف خوزستانی که به صورت خانوادگی فعالیت کرده و توانسته افراد دیگری را هم صاحب شغل خانگی کند، تصریح کرد: برای تهیه یراق آلات و دیگر مواد اولیه هم بنا به امکان خرید طاقه ای، میزان مصرف و توان خرید از بازار تهران اقدام می کنیم و در غیر این صورت ناگزیر به خرید متری از بازار شهر خودمان هستیم. البته لوگو کار را در شهر خودمان سفارش می دهیم که به صورت حک و برش لیزری روی چوب آماده می شود.
صادق نژادی با بیان اینکه در حال حاضر 5 نفر کار دوخت را انجام می دهند، گفت: 2 نفر از اعضای خانواده (که کار برش و کشیدن الگو و طراحی و فروش را انجام می دهند) و سه نفر غیر خانواده در این زمینه مشغول فعالیت هستیم و فروش را هم از طریق سایت باسلام، اینستا، کانال ایتا و واتساپ برای سفارشات تکی و گاهی سفارش عمده هم انجام می دهیم.
وی همچنین به مشکلات بسته بندی و ارسال اشاره و اظهار کرد: وقتی می خواهیم کیف را ارسال کنیم از پلاستیک های شفاف استفاده می کنیم که در شهر ما پیدا نمی شود و حتما باید از اهواز تهیه کنیم و این هم یک مساله است که آیا بتوانیم بیاییم خرید کنیم یا نه. کارتن هایی که برای ارسال پستی هم استفاده می کنیم هزینه زیادی برای مشتری ایجاد می کند و اصلا برای مشتری به صرفه نیست که این قدر هزینه پست بدهد. برای کاهش هزینه ها کارتن های معمولی را از مغازه های اطراف جمع آوری می کنیم که خیلی هم کار راحتی نیست و ناچاریم تک تک مغازه ها را بگردیم، بعد باید این کارتن ها را برعکس (چون برای پست کارتن باید ساده و بدون چاپ باشد) و بسته بندی و ارسال کنیم.
صادق نژادی با ابراز خرسندی از حضور در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی و تأثیر آن در ارتقای وضعیت این کسب و کار، تصریح کرد: کمک به داشتن بسته بندی شکیل و مناسب، ساخت فروشگاه اینترنتی در مکان بازارهای طرف همکاری طرح، تهیه مواد اولیه با قیمت مناسب با همکاری سایر اعضای شبکه و ثبت برند ازجمله حمایت هایی است که قرار است در این طرح انجام شود. درصورت تسهیل دسترسی به بازارهای مواد اولیه و بهبود سفارش و وضعیت تقاضا، امکان افزایش ظرفیت بکارگیری نیرو تا 12 نفر وجود دارد و می توانیم تا دو برابر بیشتر تولید داشته باشیم.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با هدف ایجاد اشتغال برای ۵۴ هزار نفر از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر، مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷