اخبار

عروسک‌های کاموایی که احساس دارند

هرمزگان

۱۴۰۰/۰۸/۰۹

خلاصه خبر

عروسک کاموایی بانوی هرمزگانی حس شادی و نشاط را برای مشتریانش به ارمغان می‌آورد و قصه فرهنگ و حمایت از مشاغل ایرانی را در گوش کودکان و آینده‌سازان فردا نجوا می‌کنند .


متن کامل خبر

به گزارش دبیر خانه طرح ملی مشاغل خانگی : عروسک کاموایی بانوی هرمزگانی  امروز می‌خواهیم با طرح ملی مشاغل خانگی شمارا دعوت به روستای کمشک نماییم روستایی که در شصت‌وپنج کیلومتری شهرستان بستک می‌باشد و دارای . ۱۲۰ آب‌انبار و ۲۱۰ قنات است که آب‌انبارها نقش مهمی در تأمین آب آشامیدنی این روستا دارند اما آنچه بسیار جالب به نظر می‌رسد حضور پررنگ بانوان در اقتصاد خانواده می‌باشد که در طرح ملی مشاغل خانگی شرکت کرده‌اند و اکنون پس از گذراندن دوره‌های عمومی تخصصی و مهارتی و مشاوره‌ای و بازاریابی و غیره در رویداد سه‌روزه استارتاپی شرکت نموده‌اند تا دست‌ساخته‌ای پراحساس خود را به نمایش بگذارند .

 بانویی کم سن و سال و با جثه‌ای ظریف ولی پرتوان و باانگیزه که با بازی بارنگ‌ها و با سرانگشتانی ظریف با زیر و بلا کردن میل و ایجاد زنجیره‌های عروسک‌هایی زیبا را می‌ساخت تا آنجا که آن را در دست می‌گرفتی بدون هیچ تبلیغ  از سوی فروشند تمایل داشتی آنان را خریداری کنی جون حس زیبایی کودکی و شادی و محبت و قدردانی  را در وجودت زنده می‌کرد .

آری عروسک بی‌جانی که و رنگ‌های زیبایشان حیات و شادابی را بر فضای اداری و آموزشی دانشگاه حاکم کرده بود به فضای رویداد استارتاپی جان داده بودند  این عروسک‌ها نوعی تولیدات دستباف فانتزی‌ بود که بانوی هرمزگانی در ساعات فراغت روزانه خود آن را بافته بود قیمت این عروسک‌های بافتنی 15 الی 25 هزار تومان است ولی همین مبلغ ناچیز نقش بسزایی در اقتصاد خانواده ایفا می‌کند.

البته در کنار عروسک‌هایی که با نخ کاموا بافته می‌شود،دستکش، لیف حمام، جوراب و غیره نیز بود که هریک به نوع خود زیبا و دل‌فریب بودند.

صبرا غدیر یکی از متقاضیان طرح ملی مشاغل خانگی است که عروسک می‌بافد و در گفت گو با ایسنا اظهار کرد:من از کلاس 6 دبستان عروسک بافی را آغاز کردم و احساس می‌کنم این عروسک‌ها حرف‌های من را می‌فهمند در دوران کودکی کلی عروسک ساختم که برای هرکدام نامی خاص انتخاب میکردم و آنها را به دوستانم هدی میدادم زیرا دوست داشتم کسب و کار داشته باشم و شادی را به مشتریانم هدیه دهم .

پدرمن فروشگاه کوچ خوار و بار فروشی داشت من برای یادگیری و تجربه فروش و علاقه‌ای که به او داشتم نزد وی می‌رفتم و گاهی نقش فروشنده را بازی میکردم  و او با تمام وجود از من حمایت می‌کرد و این حمایت هم‌اکنون پس از ازدواجم نیز ادامه دارد .

صبرا بابیان اینکه  تمایل دارم که این عروسک‌های زیبا به نمادی از روستایم تبدیل شوند. گفت: هنگامی‌که نوزادی به دنیا می‌آمد برای آن عروسک تهیه می‌کنند عروسک‌هایی از جنس پلاستیک که گاهی باعث زخمی شدن پوست نازک کودک می‌شد به همین دلیل تصمیم گرفتم جغجغه کاموایی تهیه کنم تا خانواده‌ها با خیال راحت آن را در اختیار کودکانشان قرار می‌دهند که خوشبختان مورد استقبال واقع شد و فروش خوبی هم داشت تا آنجا که جغجغه‌هایم مشتری شهری نیز داشت.

وی ادامه داد:این امر انگیزه‌ای شد تا در اوقات فراغت هرچه به ذهنم می‌رسید درست میکردم و حمایت پدر و مادر و خانواده‌ام مشوقی بر این امر بود .

عروسک‌هایم باعث آشنایی من و همسرم نیز بودند تا آنجا که بعدها همسرم به من گفت که دنیای عروسک‌هایم باعث این شده او شناخت بیشتری از من داشته باشد تا آنجا که تمایل داشته باشد تمام عمر خود را در کنار من زندگی کنند و اکنون‌که چند سال از ازدواجمان می‌گذرد نه‌تنها مانع کسب و کارم نشده بلکه خود نیز به یاریم می‌آید و جزو مشوقهای  من گشته است.

وی در ادامه مشتری مداری را یکی از عوامل مؤثر برافزایش فروشش دانست و گفت : «با شیوع کرونا بیشتر فروش من در فضای مجازی بود و اکثر مشتریانم بی‌آنکه من را ببیند میگویند با خرید عروسک‌هایم حس  مهربانی و شادی به آنان منتقل می‌شود و این امر شادی من را  دوچندان می‌کند زیرا هنگام ساعت عروسک‌ها خودم دوست دارم دست‌ساخته‌های من پیام‌آور شادی باشند.در ادامه مادر صبرا که همراه دخترش به نمایشگاه آمده بود گفت :از جهاد دانشگاهی به‌عنوان یک‌نهاد توسعه‌ای، واسطه‌ای و تسهیلگر،کمال تشکر و قدردانی را دارم زیرا با آموزهای آنلاین خود شورونشاط را به روستای ما آورد تا آنجا من تمایل داشتم با فرزندم به این نمایشگاه بیایم .

وی ادامه داد: من و پدر صبرا همواره از کودکی تاکنون حامی او و افکارش بوده‌ایم زیرا به این باوریم که خانواده همواره باید از فرزندانشان حمایت کنند و یکی از معیارهای ازدواج دخترم نیز همین بوده که خوشبختانه همسرش نیز بر این عقیده استوار است.

وی در ادامه بابیان اینکه امیدواریم این طرح ملی مشاغل خانگی با مجری‌گری جهاد دانشگاهی و کارفرمایی اداره کار ادامه یابد زیرا وجود یک‌نهاد علمی انگیزه بیشتری به مردم می‌دهد و امیدواریم مسئولین حمایت‌های بیشتری از این طرح داشته باشند.

به‌راستی هر جا خوب عمل شود و کار برای خدا و رشد همنوع باشد یقیناً خداوند به آن کسب و کار و ایده برکت می‌دهد.  

گفتنی است طرح ملی توسعه مشاغل خانگی به کارفرمایی وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با اجرایجهاد دانشگاهی در 31 استان کشور در حال اجرا است.

انتهای پیام