به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه 11 آبان با حضور سیدرضا علوی مشاور کارآفرینی و اشتغال، شیما تقی نژاد مدیر اجرایی و مرضیه باقری بابااحمدی کارشناس اجرایی طرح برای خانم معصومه جدی نژاد مدیر تولیدی پوشاک فجر گلبهار اهواز برگزار شد.
در این جلسه علوی با بیان اینکه باید پنج سیستم مالی، بازار، تولید، فروش و نیروی انسانی را در مجموعه خودتان راه اندازی کنید، گفت: وقتی می گوییم سیستم، یعنی نحوه کار ما سلیقه ای نباشد بلکه برمبنای همان چیزی باشد که آن را تعریف کرده ایم. یکی از شرکت هایی که در حوزه سیستم سازی خیلی شناخته شده است، مک دونالد است. در کل دنیا سیب زمینی ها در 6 دقیقه سرخ می شود.
وی افزود: وقتی می گویید می خواهم تولید کنم باید دقیقا بگویید که فرآیندهای تولید من چیست و مطابق همان جلو بروید. ممکن است بگویید این روندها دست و پای من را می بندد، اما چند مزیت دارد: اول آنکه کیفیت را ثابت نگه می دارد. دوم اگر بخواهی می توانی کسی را آموزش بدهی و در مجموعه جایگزین کنی. سوم آنکه می توانی اشکالات را رفع کنی. چهارم اینکه این فرآیند ها هم جزو دارایی های شرکت محسوب می شود و شما می توانید آن را بفروشید و توسعه پذیر می شوید.
علوی خطاب به این تولیدکننده پوشاک، تصریح کرد: شما باید انتخاب کنید که می خواهید شخصی دوز باشید یا به صورت تولیدی پیش بروید. البته اگر می خواهید شخصی دوزی کنید هم باید شخصی دوز بزرگ و سیستماتیک شوید. اگر می خواهید شعبه راه اندازی کنید هم باید اول شعبه یک را راه بیاندازید و وقتی معروف شدید می توانید آن را به دیگران واگذار کنید. این کار هم درآمد خوبی دارد.
وی با بیان اینکه در سیستم سازی باید سیستم را خرد و به گونه ای قفل کنید که همه حلقه ها مانند زنجیر به هم وابسته شوند، خاطرنشان کرد: باید کسب و کار یک هویت حقوقی مستقل داشته باشد و لازم است حساب و کتاب های شخصی را از کاری جدا کنید. این بسیار مهم است که برای کسب و کارتان یک هویت مستقل ایجاد کنید و تفکیک حساب های مالی، گام اول برای شروع سیستم سازی مالی است زیرا اگر این حساب ها جدا نباشد آن سیستم گره می خورد و مشکل حقوقی پیدا می کنید.
مشاور کارآفرینی و اشتغال طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان خاطرنشان کرد: ابتدا باید بحث های حقوقی و مالی را از هم جدا کنید و بعد به دنبال سیستم سازی برای تولید و سیستم های بازاریابی و فروش بروید. داشتن بانک اطلاعاتی از مشتریان یک استراتژی درست است و باید چندین مدل سعی و خطا انجام دهید تا در نهایت به سه، چهار مدل برسید که به طور مثال مشتری تیپ A، B و C را به کدام روش باید پیدا کنید. می توانید برای همه مشتریانتان پیامک بفرستید و ببنید چه تعداد از آن ها خرید می کنند. این همان نرخ تبدیل است و می توانید بررسی کنید که چقدر برای شما سودآور بوده است.
همچنین جدی نژاد در این جلسه به بیان پرسش های خود در خصوص برندسازی و پیداکردن مشتری و مخاطب خود پرداخت و در خصوص دستگاه های ارسال پیامک های مناسبتی و تأثیر این شیوه در بازاریابی سوالات خود را مطرح کرد که مشاور طرح به وی پیشنهاد داد این کار را به طور آزمایشی انجام داده و نتیجه را پایش کند.
به گزارش دبیرخانه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی خوزستان، این جلسه در راستای برنامه دوشنبه های مشاوره برای این پیشران حوزه پوشاک به صورت رایگان برگزار و مقرر شد برای جلسه آینده لیستی از افراد آماده کنند و شروع به پیامک دادن به این افراد کنند که این روش برای جذب مشتری چقدر مؤثر بوده است.
طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با ظرفیت ایجاد شغل برای ۵۴ هزار و ۳۰۰ نفر در ۳۱ استان کشور از سوی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عنوان کارفرما به جهاد دانشگاهی واگذار شده و سازمان جهاد دانشگاهی خوزستان نیز با سهمیه ۲۵۰۰ نفر مجری این طرح در استان است.
معاونت آموزش و کارآفرینی جهاد دانشگاهی
(۰۲۱) ۶۶۷۴۷۷۴۷